باقرزاده به پانا خبر داد
ایجاد۳۰۰مرکز یادگیری محلی درکشور/حلقههای کتابخوانی راهاندازی میشوند
رییس سازمان نهضت سوادآموزی از ایجاد ۳۰۰ مرکز یادگیری محلی در کشور و راه اندازی حلقه های کتابخوانی خبر داد و گفت: در طول ایامی که افراد به مجموعه های مراکز یادگیری محلی مراجعه می کنند به طور میانگین ۲۰ ساعت در معرض مهارت هایی قرار می گیرند که به آن ها نیاز دارند.
علی باقرزاده در گفت و گو با پانا، در خصوص فعالیت های مهم سازمان نهضت سوادآموزی، با بیان این که در حال ایجاد حدود ۳۰۰ مرکز یادگیری محلی در کشور هستیم که ماموریت اصلی آن ها توانمندسازی اجتماعی است، اظهار کرد: بر اساس مطالعه و نیازسنجی حدود ۳۶ مهارت را انتخاب کردیم و راهنمای ارائه آن مهارت نیز تولید شده است که ماه گذشته از کتاب های آن با حضور وزیر آموزش و پرورش رونمایی شد.
رییس سازمان نهضت سوادآموزی افزود: در طول ایامی که افراد به مجموعه های مراکز یادگیری محلی مراجعه می کنند به طور میانگین ۲۰ ساعت در معرض مهارت هایی قرار می گیرند که به آن ها نیاز دارند.
همکاری با نهاد عمومی کتابخانه ها
باقرزاده گفت: در زمینه خواندن و مطالعه طرح هایی داریم؛ به طور مثال نهاد عمومی کتابخانه ها از الگوی تولید کتاب، برای ایجاد قفسه یا کتاب های ویژه نوسوادان استفاده کرده است.
وی با بیان اینکه ۱۲ عنوان کتاب ساده سازمان در این نهاد بازنویسی شد، اشاره کرد: حدود بیش از ۱۰۰ هزار نسخه و ایستگاه مطالعه کتاب در این قفسه ها قرار گرفته است.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه طرح خواندن با خانواده جایزه جهانی گرفته است، بیان کرد: ۹ جلد کتاب ساده را در اختیار سوادآموزان قرار می دهیم تا با اعضای خانواده مطالعه کنند.
راه اندازی حلقه های کتابخوانی
رییس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: اخیرا در حال راه اندازی حلقه های کتابخوانی هستیم تا افراد بزرگسالی که نیاز به مطالعه دارند و محتوای مناسبی در جامعه برای آن تولید نمی شود از کتاب های تولید شده در قالب بسته های ۱۰ تایی که قابل دسترس است، استفاده کنند.
وی ادامه داد: اگر فردی در سربازخانه، زندان، کمپ ترک اعتیاد و بیمارستان داوطلب یادگیری سواد باشد به صورت فرد به فرد، گروهی و کلاسی برای آن ها آموزش داریم.
آموزش بیش از ۸ هزار معلول
معاون وزیر آموزش و پرورش اشاره کرد: ۲ سال گذشته بیش از ۸ هزار معلول را که کاملا فرصت آموزش را از دست داده بودند، آموزش دادیم همچنین نابینایان بزرگسال زیادی تحت پوشش برنامه های ما هستند و کتب متناسب با آن ها پس از بازسازی در اختیارشان قرار می گیرد.
باقرزاده بیان کرد: ارائه کتاب و لوازم التحریر برای تشویق سوادآموزان رایگان است همچنین دستگاه های مختلف تخفیفاتی را به افرادی که باسواد می شوند ارائه می دهند.
۲۰ درصد بهای تمام شده آموزش، نقدی است
رییس سازمان نهضت سوادآموزی اضافه کرد: علاوه بر این موضوع دولت یازدهم تصویب کرد که ۲۰ درصد بهای تمام شده آموزش را به عنوان پاداش نقدی درنظر بگیریم.
کاهش نرخ بیسوادی
وی با اشاره به تبلیغ، ترویج و اغنای افکار عمومی، افزود: سرشماری سال ۹۵ نشان می دهد وضعیت سواد بسیار خوب شده و ۲.۸۵ درصد نرخ رشد باسوادی داشته ایم که این موضوع ۱۴ برابر مدت مشابه خود در سال ۸۶ تا ۹۰ و ۳ برابر رشد میانی سواد است.
وی همچنین در پایان خاطرنشان کرد: تعداد بیسوادان حداقل شده و درصد باسوادی افراد زیر ۳۰ سال به بالای ۹۷ درصد رسیده و ۳ درصد مابقی زیر ۷۰۰ هزار نفر است.
ارسال دیدگاه