گزارش پانا از واکنش فعالان بازاربه گزارش اخیر بانک مرکزی در بخش مسکن:

شواهدی مبنی بر تحرک در بازار مسکن دیده نمی شود

گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن در شهر تهران نشان می‌دهد آمار معاملات مسکن تهران در شهریورماه نسبت به ماه مشابه سال قبل ۹.۲ درصد رشد داشته است و همزمان قیمت مسکن رشد ۹.۷ درصدی نشان می دهداما فعالان بازار مسکن می گویند شواهدی مبنی بر افزایش قیمت مسکن یا تحرک در بازار وجود دارد .

کد مطلب: ۶۷۰۱۹۵
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرنگار پانا آنگونه که فعالان بازار مسکن کشور می گویند بانک مرکزی برآیند چند شاخص را به عنوان عامل افزایش قیمت عنوان می کند که ممکن است چندان مطابق با واقعیت های بازار مسکن نباشد.

بانک مرکزی درگزارش اخیر خود اعلام کرده گزارش «تحولات بازار مسکن شهر تهران در شهریور ماه سال ۱۳۹۶» که برگرفته از آمارهای خام سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور است. توسط اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی تهیه و منتشر شده است. در این گزارش آمده است:

براساس گزارش بانک مرکزی در شهریور ماه سال ۱۳۹۶، تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به ۱۵.۵ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۹.۲ درصد افزایش نشان می‌دهد.

همچنین در ماه مورد گزارش، متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران ۴۷.۶ میلیون ریال بود که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۹.۷ درصد افزایش نشان می‌دهد.

اما محمد علی ربانی عضو انجمن انبوه سازان مسکن در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی پانا می گوید : بانک مرکزی در اعلام امارها چندین عامل را در نظر می گیرد و آمارهایی را عنوان می کند که به صورت ملموس در سطح بازار قابل مشاهده نیست اما باید گفت به صورت خاص در خرید و فروش مسکن تغییری حاصل نشده است.

وی افزود:اگر چه بازار رهن و اجاره بیش از ۲۰ درصد نسبت به گذشته افزایش داشته است.

عضو انجمن انبوه سازان مسکن عنوان کرد :اثر روانی تغییر نرخ سود بانکی حدود ۱۰ روز در بازار وجود داشت اما پس از آن شرایط دوباره به گذشته بازگشت و بانکها نیز ضمن تخطی از مصوبه دولت برای کاهش نرخ سود با تدابیری تا ۲۰ درصد سود پرداخت می کنند.

وی تصریح کرد:بخشنامه های بانک مرکزی عقیم مانده است و بانک مرکزی قدرت یا ابزار لازم برای تمکین بانکها از مصوبات خود را ندارد.

ربانی در پاسخ به این پرسش که به گفته رییس کل بانک مرکزی ۱۰ در صد از سپرده های بانکی پس از کاهش نرخ سود از بانک خارج شده است ، خاطر نشان کرد:تمام بانکها و به ویژه موسسات مالی تا ۲۲ درصد سود به سپرده ها پرداخت می کنند و به نظر می رسد که رییس کل بانک مرکزی چندان در جریان نیست.

وی گفت :کاهش واقعی نرخ سود موجب می شود تا تمامی صنایع از جمله صنعت ساختمان با رشد قابل توجه همراه باشد اما باید گفت کاهش نرخ سود بانکی اکنون تنها در حد یک بخشنامه باقی مانده است.

وی تاکید کرد:مافیای بانکی اقتصاد کشور را در وضعیت بلاتکلیفی قرار داده است و بانک مرکزی هم به نظر نمی رسد عزمی برای نظارت واقعی بر بازار داشته باشد.

وی گفت :منتظر اتفاق قابل توجهی در بازار مسکن تا پایان سال نیستیم و ممکن است رشد قیمت تنها در بازار اجاره بها باشد.

گفتنی است گزارش بانک مرکزی صرفاً معطوف به بررسی «تحولات بازار معاملات مسکن شهر تهران» است .

براساس این گزارش در شهریور ماه سال ۱۳۹۶، تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به ۱۵ هزارو ۵۴۵ واحد مسکونی رسید که در مقایسه با ماه مشابه سال قبل ۹.۲ درصد افزایش نشان می‌دهد. بررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده به تفکیک عمر بنا در شهریور ماه سال ۱۳۹۶ حاکی از آن است که واحدهای تا ۵ سال ساخت با سهم ۴۷.۵ درصد بیشترین سهم از واحدهای مسکونی معامله شده را به خود اختصاص داده‌اند. سهم مذکور در مقایسه با شهریور ماه سال قبل ۳.۹ واحد درصد کاهش یافته و در مقابل به سهم واحدهای با قدمت ۶ تا ۱۰ سال و بیش از ۱۵ سال افزوده شده است.

توزیع تعداد معاملات انجام شده برحسب مناطق مختلف شهر تهران در شهریور ماه سال ۱۳۹۶ حاکی از آن است که از میان مناطق ۲۲‌گانه شهر تهران، منطقه ۵ با سهم ۱۶.۹ درصدی از کل معاملات، بیشترین تعداد قراردادهای مبایعه‌نامه را به خود اختصاص داده است. همچنین مناطق ۴ و ۲ به ترتیب با سهم‌های ۱۰.۹ و ۹.۹ درصدی در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند. در مجموع ۷۳.۶ درصد از کل تعداد معاملات انجام شده در شهر تهران مربوط به ۱۰ منطقه شهر (به ترتیب بیشترین فراوانی شامل مناطق ۵، ۴، ۲، ۸، ۱۰، ۱، ۳ و ۱۵) بوده و ۱۲ منطقه باقی‌مانده ۲۶.۴ درصد از تعداد معاملات را به خود اختصاص داده‌اند.

تحولات قیمت مسکن

در شهریور ماه سال ۱۳۹۶، متوسط قیمت یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران ۴۷.۶ میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۱.۹ و ۹.۷ درصد افزایش نشان می‌دهد. بیشترین رشد متوسط قیمت در این ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل به منطقه ۵ (معادل ۱۲.۵ درصد) و کمترین میزان رشد به منطقه ۲۲ (معادل ۰.۴ درصد) تعلق دارد.

در میان مناطق ۲۲‌گانه شهرداری تهران، بیشترین متوسط قیمت یک مترمربع زیربنای مسکونی معامله شده معادل ۱۰۰.۴ میلیون ریال به منطقه یک و کمترین آن با ۲۲.۸ میلیون ریال به منطقه ۱۸ تعلق داشته است. ارقام مزبور نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۱۰.۳ و ۷.۸ درصد افزایش نشان می‌دهد.

تحولات بازار معاملات مسکن شهر تهران در ۶ ماهه نخست سال ۱۳۹۶

در ۶ ماهه نخست سال ۱۳۹۶، تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به ۸۵.۲ هزار واحد مسکونی بالغ گردید که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، افزایش ۲.۸ درصدی را نشان می‌دهد. در این مدت متوسط قیمت یک مترمربع واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی در شهر تهران ۴۵.۸ میلیون ریال بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶.۲ درصد افزایش نشان می‌دهد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار