رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران:

روایت مجاهدت‌های شهدا ‌برای‌ تمام مردم جهان قابل عرضه است

پیام واقعه عاشورا در طول تاریخ با زبان هنر بیان شده است

تهران (پانا) - رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران می‌گوید هیچ زبانی به اندازه زبان هنر رساتر نیست البته بنیاد شهید، سینما را برای سینما نمی‌خواهد اما معتقدیم روایت مجاهدت‌های شهدا‌ ‌برای‌ تمام مردم جهان قابل عرضه است.

کد مطلب: ۱۴۴۴۶۳۲
لینک کوتاه کپی شد
روایت مجاهدت‌های شهدا ‌برای‌ تمام مردم جهان قابل عرضه است

عصر امروز مراسم رونمایی از پوسترهای آثار سینمایی گروه شاهد (بنیادشهید) در هتل هویزه برگزار شد.

در ابتدای این مراسم محمدصادق هاشمی معاون فرهنگی بنیاد شهید با اشاره به این مطلب که بنیاد شهید با 3 فیلم در جشنواره فجر حضور دارد گفت: امروز توفیق شد تا برگ زرینی دیگری از معاونت فرهنگی در بخش ایثار و شهادت را شاهد هستیم. خوشبختانه امروز زحماتی که هنرمندان کشیده‌اند و به بار نشسته را مردم خواهند دید، افزود: این مراسم مخصوص رونمایی از پوستر پنج فیلم ماست. فیلم «شور عاشقی» که حاصل زحمات داریوش یاری است این فیلم درباره فتنه‌ای است که بعد از شهادت امام حسین (ع) رخ می‌دهد. این یک روایت از فتنه‌ای است که می‌تواند جای جلاد و شهید را عوض کند.

وی ادامه داد: فیلم دیگر ما «دست ناپیدا» به کارگردانی انسیه شاه حسینی است. این فیلم داستانی از زحمات زنان بزرگواری است که دوشادوش مردان در هشت سال دفاع مقدس زحمت کشیدند. «جزیره مینو» سومین فیلم ماست و از این جهت برای ما مهم بود که تنها فیلمی است که به اتفاقات سال گذشته اشاره می‌کند و روایتی از خانواده شهداست این کار برای ما خیلی استراتژیک بود چون خیلی‌ها حاضر نبودند در آن حضور پیدا کنند. مردانگی و پایداری عزیزانم باعث شد این فیلم آماده شود. این فیلم تا چند وقت پیش «جانفدا» نام داشت.

هاشمی به دیگر فیلم‌های بنیاد شهید اشاره کرد و افزود: دو فیلم دیگر داریم که با توجه به دعده‌ای که به رئیس محترم بنیاد شهید آقای قاضی‌زاده هاشمی داده بودیم درباره شهدا و قهرمانان و الگوهای استانی است که باید درباره آنها فیلم ساخته می‌شد. این فیلم در چهار محال بختیاری روایت می‌شود و درباره قوم غیوری است که به قول امام جزو ذخایر انقلاب هستند. فیلم «آن دو» درباره شهیدان خالدی است.

وی اضافه کرد: کارگردان فیلم سینمایی «آن دو» مرتضی رحیمی است که از کارگردانان استانی به حساب می‌آید، تقویت کارگردانان استانی جزو برنامه‌های ما بوده است. شاید خیلی‌ها از ما انتظار داشته باشند همه کارهای ما مانند «روز سوم» باشد و سیمرغ بگیرد اما معتقدیم باید هزینه برخی کارها را بپذیریم.

معاون فرهنگی بنیاد شهید با اشاره به این مطلب که فیلم «میرو» به کارگردانی حسین ریگی و تهیه‌کنندگی سعید الهی است یکی دیگر از فیلم‌های بنیاد است که در جشنواره فیلم فجر حضور دارد، اظهار کرد: این فیلم درباره قوم بلوچ است که دوشادوش همه مردم برای سربلندی ایران عزیز در هشت سال دفاع مقدس تلاش کردند و بعد از آن در مرزداری ایستاده‌اند.

وی با اشاره به این مطلب که از 5 فیلم بنیاد شهید سه فیلم در جشنواره حاضر است، گفت: دو فیلم دیگر ما چون دیر به دست دوستان رسید به جشنواره راه پیدا نکرد البته نگاه ما جشنواره‌ای نیست و ما در بنیاد شهید مشغول کار و وظیفه خودمان هستیم.

هاشمی به پروزژه نامیرا اشاره کرد و افزود: پروژه بعدی ما «نامیرا» است و مراحل آن در حال انجام است البته کار ما با این فیلم‌ها تمام نشده بلکه فیلم‌های دیگر هم در دست داریم. امیدوارم کارهای بعدی ما به زودی انجام شود.

در بخش دیگری از این مراسم امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز با اشاره به حضور 3 فیلم بنیاد شهید در جشنواره فجر گفت: از اینکه هنرمندان در جهت تحقق اهداف ذاتی بنیاد شهید ما را حمایت می‌کنند و دست یاری ما را لبیک گفتند، تشکر می‌کنم. ما در بنیاد شهید وظایف ذاتی داریم که باید آنها را محقق کنیم و نیازمند جامعه هنری در عرصه سینما، موسیقی و... هستیم تا بتوانیم پیام شهدا را به نسل‌های آینده منتقل کنیم.

وی در ادامه با اشاره به این مطلب که هیچ زبانی به اندازه زبان هنر رساتر نیست گفت: پیام واقعه عاشورا در طول این ۱۴۰۰ سال را هنرمندان به دست ما رسانده‌اند با زبان نمایش، مداحی و... این موضوعات را دریافت می‌کنیم. در بنیاد شهید نگاه ما به هنر یک نگاه تمدنی است چون وظیفه ما تمدن‌سازی است. ما مکتب حق‌پرور اسلام و سبک زندگی ایرانی را به عنوان یک زندگی سعادت‌بخش به جامعه خودمان و جوامع جهان معرفی کنیم.

قاضی‌زاده هاشمی خاطزنشان کرد: تمام دنیا در حال معرفی خود است و این کار را از طریق داشته‌های خود انجام می‌دهد دارایی برخی افسانه‌ها، برخی تکنولوژی و... است، آنها با این موضوعات خود و نوع نگاه خود را به هستی معرفی و بیان می‌کنند. شکر خدا ایران عزیز، هم در گذشته خود و هم در تاریخ نوی خود روایت‌هایی برای بازگفتن دارد. محصولات این روایت هم قابل بیان است یک امتداد تمدنی لاینقطع وجود دارد و ما توانستیم قله‌هایی بیافرینیم و به جهان معرفی کنیم.

وی اضافه کرد: بله ما موشک می‌سازیم، ماهواره به فضا می‌فرستیم، زیرساخت‌های خدماتی کشور را توسعه می‌دهیم ولی بیش از فرستادن موشک به فضا مجاهدت آن دانشمند قابل تعریف و بیان است، این تلاش و ایثارگری قابل بیان است و پاداش ایثارگر شهادت است، داستان ایثار و شهادت برای عالم جذاب است و خدا در آن جذابیت قرار داده است.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران خاطرنشان کرد: روایت مجاهدت‌های شهدای ما نه برای ملت ایران بلکه برای مردم جهان قابل عرضه است ولی ما باید دقیق روایت کنیم؛ نه کم بگوییم نه زیاده‌روی کنیم. ما برای این به سراغ سوژه‌های استانی رفتیم که همه بدانند تمام مردم در این موضوع شریک بودند.

وی یا اشاره به این مطلب که بنیاد شهید، سینما را برای سینما نمی‌خواهد، گفت: این امر وظیفه ما نیست ما در بنیاد شهید حامل یک پیام تمدن‌ساز هستیم و برای آن تلاش می‌کنیم امیدواریم سال دیگر تعداد تولیدات ما بالاتر برود. آنقدر روایت و قهرمان داریم که اگر طی هزاران سال تک تک آنها را روایت کنیم باز هم کمکاری کرده‌ایم.

قاضی‌زاده هاشمی خاطرنشان کرد: این فیلم‌ها به شکل مشارکتی ساخته شده و مثل سفره امام حسین است که همه تلاش می‌کنند از آن ثوابی ببرند. یک فیلم سینمایی خوب شاید به اندازه مجلس روضه امام حسین کارکرد داشته باشد. البته تعداد تولید فیلم‌ها مهم نیست بلکه جریان‌سازی آنها مهم است. با بسیجی که در استان‌ها شکل گرفته می‌شود همه پای کار بیایند.

در بخش دیگر از این مراسم سعید الهی تهیه‌کننده سینما با اشاره به این مطلب که باید مفهوم ایثار اجتماعی را در فیلم‌هایمان لحاظ کنیم گفت: به نظرم قبل از پرداختن به موضوع ایثار که منجر به شهادت می‌شود باید به مفهومی ایثار اجتماعی توجه ویژه داشته باشیم جامعه ما دچار یک نوع انفعال و دوری از هم در بین شهروندان شده و مفهومی به نام از خود گذشتگی، ایثار و غیرت مدت‌هاست که دارد سبز نزولی پیدا می‌کند اگر این مسیر را طی نکنیم هر فیلمی درباره شهادت بسازیم کارگر نخواهد بود.

وی خاطر نشان کرد: نسل جدید ما روحیات متفاوتی با ما دارند. اگر مقام معظم رهبری می‌گویند دفاع مقدس گنجینه است به این مفهوم نیست که به پرتره‌سازی روی بیاوریم بلکه می‌توان زوایای مختلف آن را ترسیم کنیم تا به ایثار اجتماعی برسیم.

انسیه شاه حسینی در جواب سخنان سعید الهی گفت: فیلم ما درباره شهادت است. هیچوقت قصه‌های جنگ تاریخ گذشته نیست. ارزش‌های ما تاریخ مصرف ندارد. تمام اسرار گمشده ما در دل خون شهداست اگر ما حالا در اجتماع خود مشکل داریم به دلیل فاصله گرفتن از آنهاست.

یادآور می‌شود در پایان این مراسم پوستر 5 فیلم‌ ساخته شده بنیاد شهید توسط قاضی زاده هاشمی و فیلمسازان حاضر در این مراسم رونمایی شد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار