مصرف برق در اوج گرمای سال گذشته چه میزان افزایش یافت؟

تهران (پانا) - وزارت نیرو اعلام کرد در روزهای اوج مصرف برق در مقایسه با مصرف معمولی برق در کشور، ۴۳ درصد رشد اتفاق افتاده است که اگر بتوان ١٠ هزار مگاوات در مصرف برق لوازم سرمایشی صرفه‌جویی کرد، ١۵ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاهی اضافه می‌شود.

کد مطلب: ۱۳۶۰۷۰۲
لینک کوتاه کپی شد
مصرف برق در اوج گرمای سال گذشته چه میزان افزایش یافت؟

به گزارش وزارت نیرو، همایون حائری در گردهمایی مدیران صنعت آب و برق به تشریح برنامه‌ها و دستاوردهای صنعت برق پرداخت و اظهار کرد: در بخش سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی، برنامه‌های عبور موفق از تابستان و دوره اوج بار مصرف سال ۱۴۰۱ با تدوین ۱۰۰ برنامه، عبور از اوج بار مصرف سال ۱۴۰۲ با تدوین ۱۴۰ برنامه، تهیه و تدوین برنامه توسعه صنعت برق در دولت مردمی و همچنین تدوین سند چشم‌انداز سیستم برق ایران در افق ۱۴۲۰ را داشته‌ایم.

وی با بیان این که ۹۵ درصد از برنامه‌های گذر از اوج بار مصرف برق سال ۱۴۰۱ محقق و عملیاتی شده است، افزود: بازده تولید برق در نیروگاه‌ها در سال گذشته به ۳۹.۱ درصد رسید و توان تولید ۶ هزار و ۱۰۰ مگاوات افزایش یافت.

حائری همچنین عبور موفق از زمستان سال ۱۴۰۱ را یادآور شد و گفت: در این سال ۱.۵ میلیارد لیتر سوخت نیروگاهی صرفه‌جویی شد و در پایان سال دستورالعمل تعیین سقف قیمت برق ابلاغ شد که کمکی به تولید برق نیروگاهی و بخش خصوصی خواهد بود.

معاون وزیر نیرو ادامه‌داد: در سال ۱۴۰۲ نیز ۷۷۰۰ مگاوات نیروگاه به مدار آمده و ۱۴ هزار مگاوات اقدامات بهینه‌سازی مصرف برق را خواهیم داشت.

وی خاطرنشان‌کرد: در سالی که گذشت همچنین هشت واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی به مدار آمد که این واحدها سوخت مازادی مصرف نمی‌کنند و صرفه‌جویی معادل ۲ میلیارد لیتر سوخت نیروگاهی را به همراه داشته‌ است.

این مقام مسوول همچنین به آمادگی نیروگاه‌ها پیش از فرا رسیدن دوره گرم سال گذشته اشاره کرد و افزود: در سال جدید نیز به وزیر نیرو قول داده‌ایم تا پایان اردیبهشت‌ماه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی به اتمام برسد.

وی بیان‌داشت: وقتی نیروگاه‌ها آمادگی داشته باشند، با اطمینان خاطر به استقبال فصل گرم و موج‌های ناگهانی گرما خواهیم رفت.

حایری با اشاره به نمودار مقایسه‌ای مصرف برق کشور در دو روز اوج بار و شرایط عادی مصرف برق کشور یعنی ۲۶ مردادماه و ۳۰ آبان ماه سال گذشته، گفت: این مقایسه حاکی از جهش ۳۰ هزار مگاواتی مصرف برق در زمان اوج بار و مربوط به سیستم‌های سرمایشی است.

معاون برق و انرژی وزیر نیرو گفت: اگر بخواهیم تأمین این ۳۰ هزار مگاوات را به نیروگاه ببریم، نیاز به ۴۵ هزار مگاوات افزایش ظرفیت خواهیم داشت، رقمی که معادل افزایش ظرفیت تولید کشور در طول ۳۰ سال است.

وی تأکید کرد: بر این اساس اگر بتوانیم در دوره اوج بار ۱۰ هزار مگاوات یعنی معادل یک‌سوم افزایش مصرف ناشی از فعالیت لوازم سرمایشی را صرفه‌جویی کنیم، معادل ایجاد ۱۵ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی خواهد بود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار