سرپرست موسسه آموزش و ترویج کشاورزی در برنامه «رویش»:

رسانه ابزار اصلی آموزش و ترویج است

تهران (پانا) - سرپرست موسسه آموزش و ترویج کشاورزی رسانه را ابزار اصلی آموزش و ترویج دانسته و تأکید کرد رسانه ها در ارتقاء دانش و مهارت موثرند و یکی از این ظرفیت ها همین برنامه رویش شبکه آموزش است که حدود سه سال در حوزه کشاورزی نقش مهمی را ایفا کرده است..

کد مطلب: ۱۳۴۵۵۴۱
لینک کوتاه کپی شد
رسانه ابزار اصلی آموزش و ترویج است

به گزارش روابط عمومی شبکه آموزش سیما، عطااله ابراهیمی، سرپرست موسسه آموزش و ترویج کشاورزی سه شنبه شب 18 بهمن در برنامه زنده رویش شبکه آموزش حضور یافت و ضمن تبریک ایام دهه فجر در خصوص فعالیت های آموزشی این موسسه عنوان کرد: این موسسه دو فعالیت اصلی آموزشی و ترویجی دارد که در حوزه آموزشی ؛ آموزش بهره برداران، آموزش های رسمی، آموزش زنان روستایی و عشایری و آموزش کارکنان را داریم. در حوزه ترویجی هم مجموعه فعالیت های ترویجی در حوزه کشاورزی انجام می گیرد.
وی با تاکید بر این که در حال حاضر حدود 10 میلیون نفر از زنان روستایی و عشایری تولید کننده بخش کشاورزی هستند، افزود: با توجه به اینکه بخش اساسی تولیدات کشاورزی بر عهده زنان روستایی و عشایری است در نتیجه یکی از اهداف موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، توانمندسازی این بانوان است ؛ طوری که با فعالیت مشارکتی و آموزش بتوانند سرپای خود بایستند و محصولات آن ها وارد بازار کار شود و زمینه فروش این محصولات فراهم شود.
ابراهیمی در ادامه به تشکیل حدود 1000 صندوق خرد زنان روستایی اشاره کرده و توضیح داد: یکی از دلایل تشکیل این صندوق ها در استان های مختلف ، در اختیار قرار دادن منابع مالی در اختیار زنان روستایی و عشایری بود تا بدین وسیله هم بانوان منابع مالی به این صندق ها بیاورند هم این صندوق ها تسهیلاتی به شکل وام و ودیعه در اختیار زنان روستایی قرار دهند و این گردش مالی موجب توسعه مشاغل موجود یا اضافه شدن مشاغل جدید مانند نوغانداری و پرورش زنبور عسل به دیگر شغل های بخش کشاورزی شود.
آموزش بهره برداران از دیگر فعالیت های موسسه آموزش و ترویج کشاورزی است که سرپرست موسسه در این خصوص خاطر نشان کرد: ما حدود 5 میلیون بهره بردار یا تولید کننده بخش کشاورزی داریم که اگر خانوار آن ها را نیز در نظر گیریم بخش قابل توجهی از جمعیت کشاورزی را شامل می شوند؛ بنابر این یکی از اهداف ما در مجموعه ارتقاء دانش و تغییر نگرش این بخش است. ما تصمیم داریم کشاورزان را به تکنولوژی روز برای نزدیک شدن به کشاورزی صنعتی و بهره ور، برسانیم.
وی افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر میانگین سنی کشاورزان حدود 53 سال است و این عدد نشان از بالا بودن هرم سنی کشاورزان کشورمان می باشد، درنتیجه تصمیم ما بر این است که با وارد کردن نیروی جدید و جوان آموزش دیده این هرم را جوان تر کنیم. البته این جوانسازی در کنار آموزش به کشاورزان موجود صورت می گیرد.
عطااله ابراهیمی به امضای تفاهمنامه با ستاد کل نیروهای مسلح اشاره و عنوان کرد: آموزش سربازان یا کارکنان نظام وظیفه یکی از اقداماتی است که موسسه ما به عنوان یکی از دستگاه های پیشرو در بحث آموزش های مهارتی در حوزه کشاورزی انجام داده است. به این ترتیب تنها در سال جاری حدود 56 هزار سرباز را با مهارت های کشاورزی آموزش دادیم تا زمینه ورود بخشی از جوانان را پس از اتمام دوره نظام وظیفه به حوزه کشاورزی فراهم آوریم. ضمن اینکه همین کسب مهارت موجب مهاجرت معکوس جوانان نیز می شود.
وی بخش کشاورزی را به دلیل وجود زمین و البته مقرون به صرفه بودن در مقایسه با بخش خدمات و صنعت ، برای جذب جوانان دانسته و یادآورشد: مجموعه ما با امضای تفاهم نامه با معاونت باغبانی وزارتخانه توانسته بالغ بر 11 هزار نفر نیروی ماهر، کاردان و جوان را در حوزه پرورش محصولات گلخانه ای که یکی از جدیدترین تکنولوژی ها است آموزش دهد و تا کنون این گلخانه ها در سطح کشور به 23-24 هزار هکتار توسعه یافته اند. ضمن اینکه در امتداد آن آموزش بالغ بر3500 نفر روز از هرسکاران و درختکاران میوه های سردسیری را داشتیم و توانستیم اشکال مختلفی از کشاورزی را که یکی از اجزای بخش اصلی کشاورزی است را ترویج دهیم.
ابراهیمی در همین راستا به آموزش پنبه کاران اشاره کرد و گفت: با توجه به سطوح کشت پنبه در 17 استان کشور مجموعه ما توانسته 8 هزار نفرروز، پنبه کار را آموزش دهد. همچنین با امضای تفاهم نامه با زندانیان، 10 هزار نفر ندانی را آموزش داده ایم تا بعد از آزادی توانایی انجام کار در بخش کشاورزی را داشته باشند؛ آموزش زندانیان جزو مجموعه فعالیت های موسسه در حوزه بهره برداران بوده است.
آموزش های رسمی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی شامل آموزش های نوجوانان در سطح هنرستان های کشور است، سرپرست این موسسه پیرامون این آموزش ها ابراز کرد: وزارت جهاد کشاورزی 42 هنرستان در قالب آموزش هنرستانی حوزه کشاورزی دارد که توانسته 2400 نیروی نوجوان در این هنرستان ها را تحت آموزش قرار دهد. این هنرستان ها هم دخترانه و هم پسرانه هستند و می توانند گام مثبتی برای ترمیم نیروی انسانی در بخش کشاورزی به حساب آیند.
وی همچنین به بخش ترویجی فعالیت های موسسه پرداخت و گفت: در حال حاضر 7هزار مروج داریم و بالغ بر 62 هزار نیرو در مجموعه وزارت جهاد کشاورزی مشغول فعالیت هستند؛ بنابراین آموزش و ترویج کارکنان جهاد کشاورزی نیازی است که توسط موسسه مرتفع می شود. بخش ترویجی در انتقال دانش و تکنولوژی کشاورزی بسیار مهم است . در حال حاضر 250 طرح تحقیقی ترویجی در حال اجرا داریم و آخرین یافته های علمی را در مزرعه به شکل الگویی اجرا می کنیم و پس از مطمئن شدن آن را به کشاورزان انتقال می دهیم.
ابراهیمی رسانه را ابزار اصلی آموزش و ترویج دانسته و تأکید کرد: رسانه ها در ارتقاء دانش و مهارت موثرند. رسانه های دیداری، شنیداری و مجازی ضرفیت هایی هستند که ما توانسته ایم با بهره گیری از آن ها دانش کشاورزی را رواج دهیم. یکی از این ظرفیت ها همین برنامه رویش شبکه آموزش است که حدود سه سال در حوزه کشاورزی نقش مهمی را ایفا کرده است. و ما از طریق این برنامه 9200 دقیقه اطلاع رسانی کرده ایم. پوشش از طریق برنامه های رادیویی- تلویزیونی استانی، فیلم های مستند، کلیپ و میان برنامه، شبکه ملی برکت از دیگر فضاهایی است که مجموعه ما توانسته در حوزه رسانه از آن ها بهره گیرد .
وی در پایان ضمن اشاره به 250 مستند مکتوب در حوزه کشاورزی و در رسانه های نوشتاری در خصوص تالار ترویج کشاورزی خاطرنشان شد: سامانه تالار ترویج کشاورزی منبع ارزشمند رایگانی است که شامل نشریه، آموزش، کتاب و ... است که 7 هزار مستند یا داکیومنت دارد که آموزش هایی در ارتباط با دغدغه های کشاورزان در آن موجود است و 55 نرم افزار کاربردی همراه یا اپلیکیشن توسعه یافته نیز در خصوص مباحثی چون مبارزه با آفات و اقتصاد کشاورزان طراحی شده و در اختیار کشاورزان قرار داده ایم.
گفتنی است؛ برنامه «رویش» به تهیه کنندگی علیرضا سپهرین هر شب ساعت:20 از شبکه آموزش سیما پخش می شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار