از نیمه شهریور تا پایان دوم دیماه انجام شد؛
اجرای بیش از ۶ هزار برنامه تعمیراتی در نیروگاهها
تهران (پانا) - مدیر پشتیبانی بهرهبرداری و برنامهریزی شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت از نیمه شهریورماه تعداد ۶ هزار و ۷۰۰ برنامه تعمیراتی تا پایان هفته اول دیماه اجرا شده است.
به گزارش روابط عمومی شرکت مدیریت شبکه برق ایران، «مهدی درفشیان مرام» افزود: این برنامهها شامل ۴۴ درصد از تعمیرات سالانه واحدهای نیروگاهی به میزان ۴۵ هزار و ۳۰۰ مگاوات معادل ۳۳ میلیون مگاواتساعت و به ترتیب یک هزار و ۵۴۸، یک هزار و ۴۹۶ و ۶۴۱ برنامه سرویس و نگهداری ترانسفورماتور، خط و باسبار در شبکه انتقال است.
وی ادامه داد: تعمیرات واحدهای نیروگاهی و تجهیزات شبکه انتقال مطابق با برنامهریزی سالانه تا پایان آذرماه سال جاری به منظور آمادگی حداکثری برای تامین برق در زمستان ۱۴۰۰ و اوج بار تابستان ۱۴۰۱ انجام شد.
درفشیان مرام تحقق تعمیرات دورهای و اساسی واحدهای حرارتی، اتمی و برق آبی و تجهیزات مهم شبکه سراسری برق کشور مطابق برنامهریزی سالانه را حاصل برنامهریزی دقیق در دیسپاچینگ ملی و هماهنگی موثر بخشهای مختلف صنعت برق دانست.
مدیر پشتیبانی بهرهبرداری و برنامه ریزی شرکت مدیریت شبکه برق ایران، شروع انجام تعمیرات از شهریورماه باوجود استمرار ناترازی تولید و مصرف با برنامه ریزی و بهره برداری شبکه با میزان حاشیه کمتر در ذخیره تولید، مدیریت مصرف و همچنین افزایش سطح قابلیت تولید دردسترس از طریق ادامه تولید واحدهای زیر ۱۰۰ مگاوات و افزایش زمان همکاری تولیدکنندگان برق خارج از وزارت نیرو را از اهم اقدامهای صورت گرفته دانست.
وی ایجاد گردش کاری درخواستهای تعمیراتی با شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی و افزایش تعاملات و هماهنگیهای ضمنی با نیروگاهها، در جهت استخراج زمانبندی دقیق برنامه تعمیرات، متناسب با شرایط شبکه و تخصیص درجه آزادی شروع پیش از موعد برنامه تعمیراتی با توجه به نرخ کاهش نیاز مصرف پس از پیک تابستان را از دیگر موارد برشمرد.
درفشیان مرام گفت: استفاده حداکثری از فرصت پیش از شروع محدودیتهای سوخت در اجرای برنامه های تعمیرات به نحوی که به طور متوسط حدود ۶۵ برنامه تعمیرات در روز اجرا شده است. این عدد در سال ۱۳۹۹، به طور متوسط ۵۵ برنامه تعمیرات در روز بوده است و نیز پیاده سازی الگوی ارزش گذاری سوخت مناطق مختلف شبکه در راستای مدیریت بهینه سوخت در برنامه ریزی آرایش تولید نیروگاهها و به تبع آن مدیریت بهینه برنامه های تعمیراتی به استناد دستورالعمل ثابت بهره برداری مدیریت سوخت از دیگر موارد است.
وی، شناسایی و تخصیص درجه اولویت بالا به تائید برنامه های تعمیراتی واحدهای نیروگاهی با شرایط مخازن سوخت مایع مناسب، از طریق اجرای آنالیز ذخیره سوخت-ظرفیت تولید، به منظور آمادگی حداکثری این واحدها در بازه زمانی محدودیت سوخت با توجه به سطح مخازن سوخت مایع مناسب از از دیگر برنامه ها ذکر کرد و خاطرنشان ساخت: تخصیص درجه اولویت بالا به تائید برنامههای تعمیراتی نیروگاههای دارای سهمیه گاز در زمستان، متصل به خط لوله گازوییل یا دریافت سوخت مایع به شکل سهل الوصول، با توجه به سهولت سوخت رسانی به نیروگاههای مذکور و به منظور آمادگی حداکثری این واحدها در بازه زمانی محدودیت سوخت و جلوگیری از تعویق تعمیرات نیروگاهی این واحدها مبنی بر نیاز مبرم به تولید آنها در شرایط محدودیت سوخت از بخش های دیگر است.
مدیر پشتیبانی بهرهبرداری و برنامهریزی در پایان ضمن تقدیر از همه همکاران و دستاندرکاران تعمیرات در نیروگاهها و شرکتهای برق منطقهای و حوزه برنامهریزی و اجرا تعمیرات، اظهار امیدواری کرد که با ادامه این روند، ضمن تامین تقاضای برق در زمستان سال جاری، تعمیرات واحدهای نیروگاهی و تجهیزات شبکه انتقال تا پایان سال مطابق برنامهریزیها انجام شود تا در ایام اوج بار تابستان سال بعد، با کاهش نرخ خروج اضطراری تجهیزات، بیشترین آمادگی برای تامین انرژی الکتریکی مشترکان فراهم آید.
ارسال دیدگاه