فشار چشم ناشی از چه عواملی است؟

تهران (پانا) - سفتی و فشاری که در سطح چشم در لمس قدام حس می‌شود به فشار چشم معروف است و حاصل نیرویی است که مایع زلالیه بر واحد سطح لایه خارجی چشم وارد می‌کند.

کد مطلب: ۱۲۴۱۰۸۴
لینک کوتاه کپی شد
فشار چشم ناشی از چه عواملی است؟

اگر بنا بر دلایلی مایع زلالیه داخل چشم زیاد از حد تولید یا خروج آن با مشکل مواجه شود و کمتر از حد لازم باشد،در آن صورت باعث افزایش فشار طبیعی چشم خواهد شد.

این که فشار چشم شما طبیعی است یا خیر، با اندازه گیری این فشار توسط چشم پزشکان مشخص می شود.

در کودکان در موارد نادر که همراه با اختلال مادرزادی می باد،باعث ایجاد گلوکوم مادرزادی میشود.

علامت افزایش فشار چشم:

پس از 40 سالگی به دلیل تغییرات ساختاری در چشم،افزایش فشار چشم شایع تر است و باید به صورت سالیانه فشار چشم اندازه گیری شود.فشار چشم طبیعی بین ١٠ تا ٢١ میلی متر جیوه می باشد.اگر بیشتر از این مقدار باشد،فشار چشم غیرطبیعی است و باید بررسی شود.

اهمیت فشار چشم بالا در آسیب هایی است که ممکن است به عصب بینایی وارد کند که باعث اختلال در میدان بینایی می شود.

فشار چشم بالا دقیقا به معنی بیماری آب سیاه نیست. ولی یکی از مهم ترین دلایل ایجاد بیماری آب سیاه یا گلوکوم فشار چشم بیشتر از حد طبیعی می باشد.

آسیبی که در اثر آب سیاه به چشم وارد می شود بیشتر شاخه های عصبی مربوط به میدان بینایی یا بینایی محیطی را گرفتار می کند.

بنابر این ممکن است در غربالگری بیماری گلوکوم، چشم پزشک لازم بداند بینایی محیطی به کمک آزمون میدان بینایی سنجش شود. بررسی ته چشم و ارزیابی سر عصب بینایی نیز می تواند به تشخیص آسیب های احتمالی ناشی از آب سیاه کمک کند که در یک ویزیت عمومی چشم همه این امکانات برای شما فراهم می شود.

در صورت تشخیص بیماری گلوکوم یا آب سیاه، اولین اقدام درمانی چشم پزشکان متخصص، درمان های دارویی است که در بسیاری موارد می تواند به طور موثری مشکل را تعدیل و بر طرف کند. در صورتی که روش های دارویی موثر واقع نشوند، استفاده از روش های جراحی توسط یک جراح متخصص چشم می تواند برای درمان آب سیاه کمک کننده باشد.

آزمون های تشخیص فشار چشم:

.تونومتری

.گونیوسکوپی

.آزمون پریمتری یا میدان دید

.آفتالموسکوپی

.پاکی متری

.عکسبرداری OCT

عوامل موثر در افزایش فشار چشم:

فشار داخل چشم با تغییرات ضربان قلب و یا تنفس، تغییر میکند و ممکن است توسط ورزش و مصرف مایعات نیز تحت تاثیر قرار بگیرد. مصرف الکل و کافئین نیز میتواند باعث تغییرات موقت در فشار داخلی چشم شود.زیراکه میتواند سرفه،استفراغ یا فشارخون را به همراه داشته باشد.

بلند کردن اجسام سنگین هم باعث تغییر در فشار داخلی چشم میشود. تغییرات قابل ملاحظه ای در فشار داخل چشم وجود دارد که به طور مداوم و بدون درمان باقی میمانند،در نهایت میتوانند باعث مشکلات بینایی شوند.

فشار های غیر طبیعی چشم معمولا این نشانه ها را ایجاد نمیکنند. به همین دلیل رفتن به چشم پزشکی به طور مرتب،مهم میباشد.زیرا تغییرات فشار چشم طی جلسه بعدی ممکن است ،تغییر کند.

موارد دیگر:

۱- اختلال در جریان مایع زلالیه در بخش زاویه چشم

۲- تولید زلا لیه بیش از حد طبیعی

۳- ضربه به چشم

۴- استفاده از برخی از داروها مانند کورتون های استروئیدها

۵- برخی از بیماری های چشمی مانند نزدیک بینی ، گلوکوم

۶- دیابت

۷- افزایش سن

۸- سابقه خانوادگی افزایش فشار داخل چشمی

روش های طبیعی برای کاهش فشار چشم

٩-سندرم پراکندگی رنگ دانه یا آرک قرمز یا قرنیه نازک

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار