جزئیات بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی

موافقان و مخالفان ضرغامی چه گفتند؟/ نماینده شازند خطاب به ضرغامی: آقای رئیسی دقیقا بر مبنای کدام استدلال عقلی و حکم شرعی شما را برای این وزارتخانه معرفی کرده‌اند؟/ نماینده مردم مرودشت: وزارت گردشگری می‌تواند به اندازه وزارت نفت پول ساز باشد

تهران (پانا) - مجلس شورای اسلامی در نوبت عصر امروز سه‌شنبه ۲ شهریور صلاحیت عزت الله ضرغامی، وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی دولت سیزدهم را بررسی کرد.

کد مطلب: ۱۲۰۹۹۲۶
لینک کوتاه کپی شد
جزئیات بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی

مجید نصیرایی در نوبت سوم نشست علنی امروز (سه شنبه 2 شهریور ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی صلاحیت عزت الله ضرغامی وزیر پیشنهادی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دولت سیزدهم گزارش کمیسیون فرهنگی مجلس درخصوص برنامه های وزیر پیشنهادی را قرائت کرد.

نتیجه گیری ( نظر نهایی کمیسیون):

با توجه به اینکه ایشان سوابق اجرایی موفق در حوزه های فرهنگی را در کارنامه خود دارند لذا حضور ایشان در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری می تواند منشأ اثر باشد. بر این اساس اکثریت قریب به اتفاق اعضای کمیسیون فرهنگی رای به تایید نامبرده دادند.

بخش هشتم ملاحظات ویژه ( ابهامات، پیشنهادات، انتظارات و موارد لازم به توضیح در صحن علنی)

در حالی که از برنامه وزارتخانه تازه تاسیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی انتظار می رفت حداقل برای در بازه زمانی میان مدت و بلند مدت تنظیم برنامه نماید و با توجه به اولویت های مدنظر و کارهای برجای مانده از قبل تنظیم برنامه کند، معیار زمانی برنامه الزاما باید دارای اولویت باشد. نکته مهم دیگری که وجود دارد این است که از دید ساختاری توسعه فعالیت های وزارتخانه به سایر وزارتخانه ها وابسته است و عملا بعد سخت افزاری اقدامات میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بستر فعالیت های وزارتخانه هایی مثل راه و شهرسازی و صمت تنظیم یا همیاری می شود.

به نظر می رسد توجه این برنامه به این بعد در سطح مطلوبی است اما لازم است که تاکید اصلی برنامه بر شفاف سازی نحوه حداکثرسازی برای هماهنگی بین بخشی و رفع مداخلات بین دستگاهی باشد، چرا که ماهیت بین بخشی این وزارتخانه، بین دستگاهی بودن فعالیت های آن را غیر قابل اجتناب می نماید و راه چاره رفع مداخله نیست، بلکه یکپارچگی و ایجاد هسته منسجم بین دستگاهی است.

از این جهت لازم است با تعیین ذی نفعان برای هر کدام از برنامه ها و تنظیم نحوه همکاری بین بخشی برای تحقق آنها، پیوست مشخصی ارایه شود. چرا که بخش مهمی از اختیارات برنامه ای حاضر بین دستگاهی یا بین بخشی است و لازم است قبل از هر اقدامی در مورد چگونگی آن نیز برنامه ریزی شود.

کمیسیون صنایع ضرغامی را برای تصدی وزارتخانه شایسته تشخیص داد

روح الله عباسپور در جریان بررسی صلاحیت عزت الله ضرغامی وزیر پیشنهادی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دولت سیزدهم، گزارش کمیسیون صنایع و معادن مجلس درخصوص برنامه های وزیر پیشنهادی را قرائت کرد.

نتیجه گیری:

کمیسیون ایشان را برای تصدی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، شایسته تشخیص داد.

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن خطاب به نمایندگان یادآور شد: همه شما با چهره و شخصیت فرهنگی، انقلابی و مردمی بودن ایشان آشنایی لازم را دارید. یکی از جاهایی که کارآمدی در آنجا تجلی پیدا کرده، صداوسیما است که شما می دانید اوج شکوفایی صداوسیما و توسعه آن در زمان مدیریت آقای ضرغامی صورت گرفت و شما به این مسئله واقف هستید.

موسوی، مخالف: ضرغامی انگیزه کافی برای کار جهادی را ندارد

سیدعلی موسوی در مخالفت با برنامه های وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، عنوان کرد: در مقطع کنونی صنعت گردشگری با وضعیت دشواری مواجه است و علاقمندان به این صنعت خواستار این هستند که با انتخاب شایسته تحولی مهم در این عرصه محقق شود.

نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی خطاب به ضرغامی با بیان اینکه برخی نگرانی ها وجود دارد که با توجه به سوابق شما اقدامات و شعارهای تحولی جنبه شعاری داشته باشد، افزود: همچنین نگرانی دیگر این است که انگیزه کافی برای تلاش جهادی در وزارتخانه ای که تناسب چندانی با بدنه آن ندارید، در شما وجود نداشته باشد.

وی، ضرورت اختصاص مشوق ها برای توسعه گردشگری را یک اصل برشمرد و ادامه داد: نگرانی دیگر این است که شما تخصص و تسلط کافی در این حوزه را نداشته باشید.

موسوی درباره حوزه صنایع دستی عنوان کرد: در خصوص صادرات فرش دستباف برنامه عملیاتی ویژه ای دیده نشده، این در حالی است که بیش از 2 میلیون نفر به صورت مستقیم با این هنر- صنعت درگیر هستند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم تاکید کرد: وزارت گردشگری چطور می خواهد برای قشر روستایی که خانه های خود را به عنوان خانه های بوم گردی در اختیار وزارت گردشگری قرار داده و به این مسئله امید بسته اند، اقدام کند این یک فرصت است و وزارتخانه شما باید از این فرصت استفاده کند. ایران با استفاده از همین فرصت ها می تواند در رتبه های بالای گردشگری طبق قوانین برنامه قرار گیرد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس از وزیر پیشنهادی گردشگری خواست تا در محضر نمایندگان و ملت ایران قول دهد تا چه سالی می تواند ایران را جزو رتبه های برتر گردشگری دنیا قرار دهد.

نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه گردشگری روستایی بیشترین اثر را در جذب گردشگر خواهد داشت، خطاب به ضرغامی گفت: شما برای حوزه صنایع دستی چه برنامه زود بازده و بلندمدتی دارید.

وی تاکید کرد: به عنوان عضوی از فراکسیون مناطق محروم از شما می خواهم عنوان کنید تا چه زمانی می خواهید ساماندهی خانه های بوم گردی را به نتیجه برسانید. این مسئله منجر به محرومیت زدایی از مناطق محروم خواهد شد.

موسوی با اشاره به سوابق ضرغامی در مناصب مختلف نظام، تصریح کرد: شما از منابع کشور مطلع هستید بنابراین برنامه شما باید برای توسعه مناطق محروم عملیاتی تدوین شود. همه این مباحث برای مخالفت با رأی اعتماد شما نبود چرا که می دانم از مجلس رأی اعتماد می گیرید، قرض من طرح دغدغه ها و بیان آن ها با شما بود.

قاضی زاده هاشمی، موافق: مسیر گشایش سفر و گردشگری است/ وزارت میراث فرهنگی و گردشگری به فردی آشنا با تبلیغ و نمایش نیاز دارد

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی در موافقت با برنامه های وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، گفت: آقای ضرغامی به معرفی و تعریف من نیاز ندارد، من از باب ادای احترام در این جلسه قصد دارم کلمات کوتاهی در موضوع مورد بحث صحبت کنم و نیز در خصوص وزیر پیشنهادی مباحثی را مطرح کنم. 200 نفر برای موافقت با آقای ضرغامی ثبت نام کرده بودند و این نشان از شناخت کافی نمایندگان دارد.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه سوال مطرح می شد چرا چهره ای با سابقه کار فرهنگی و رسانه ای برای وزارتی اقتصادی معرفی شده، ادامه داد: علت اصلی که برای صحبت آمده ام پاسخ به مسئله مطرح شده است. چه کسی گفته است فرهنگ محصور در وزارت فرهنگ است و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نمی تواند آثار تمدنی و ملی بزرگ تری داشته باشد، این قل سیرو هایی که در قرآن آمده کارکرد تمدن سازی دارد.

وی ادامه داد: اگر قصد دارید فصل جدیدی در انقلاب اسلامی آغاز کنید لازمه آن نشان دادن بیش از پیش فرهنگ و تمدن ایرانی- اسلامی به دیگران است و ابزار ما تمدن باشکوه ما است. ایران سومین کشوری است که در یونسکو اماکن آن ثبت جهانی شده، چه میزان از این جایگاه استفاده کرده ایم.

قاضی زاده هاشمی با طرح این سوال که می خواهند ما را منزوی کنند تا دیده نشویم ابزار ما برای دیده شدن چیست؟ ادامه داد: ظرفیت های بزرگ ما سفر است. امروز مسئله گردشگری در کشور تبلیغات است، ما به کسی نیاز داریم که تبلیغ و نمایش را بشناسد و بتواند با جهان و همه مذاهب، اقوام، گویش ها و زبان ها سخن بگوید و پیام کشور را منتقل کند، دقیقا ما به فردی، رسانه ای برای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیاز داریم.

وی افزود: ما را تحریم کرده اند و اجازه فروش نفت نمی دهند، مسیر گشایش کجاست الا سفر و گردشگری. ما به فردی استراتژیک برای این وزارتخانه نیاز داریم، کسی که مفهوم امنیت و روابط بین الملل را بشناسد، سابقه درازمدت آقای ضرغامی درعرصه های مختلف نظام که ما تنها با صدا و سیمای آن آشنا هستیم این ظرفیت را ایجاد می کند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: ما به کسی نیاز داریم که چهره چند وجهی در حوزه دفاع، مسائل استراتژیک، رسانه داشته باشد و کار گروهی را بداند، با دولت های مختلف در وزارتخانه های مختلف کار کرده و پیشران فرهنگ و تمدن سازی و اقتصاد کشور در دهه اخیر باشد.

قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه بزرگ ترین حوزه ای که می توانیم به جهان ارائه کنیم، تمدن دینی، ایرانی و مذهبی است، گفت: باید استقبال کنیم از هوشی که به خرج داده شد در انتخاب چنین شخصیتی برای چنین وزارتخانه ای.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی افزود: به دلیل اینکه صرفا افراد تک بعدی و سیاسی در این وزارتخانه به کار گرفته شده و به حیات خلوت سیاسی تبدیل شده بود علیرغم ظرفیت قابل عرضه در جهان این اتفاق صورت نگرفته است.

رضایی، موافق: ضرغامی برای جبران خسارت کرونا در صنعت گردشگری برنامه‌های حمایتی دارد/ کمک تخصص و تجربه رسانه‌ای وزیر پیشنهادی به حوزه میراث فرهنگی

علی رضایی در جریان بررسی صلاحیت عزت الله ضرغامی وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دولت سیزدهم در موافقت با برنامه های وی گفت: من کارمند صداوسیما بودم، بنابراین با ضرغامی آشنایی کامل دارم، وی نگاهی تخصصی و باتجربه در حوزه رسانه دارد و می تواند توانمندی را در ایجاد هماهنگی در دستگاه های حاکمیتی پیرامون ماموریت های این وزارتخانه ایجاد کند.

وی تاکید کرد: همچنین قدرت تعامل با بخش خصوصی، رویکرد فراجناحی در استفاده از ظرفیت نخبگان و کارشناسان، تسلط بر فضای مجازی و آشنایی با کاربردهای آن در توسعه کسب و کارهای نوین، اعتقاد و توانمندی مقابله با بروکراسی زیانبار و بازدارنده، سابقه حضور متوالی در سه کابینه گذشته و توان انتقال تجربیات ملی به دولت جدید نیز از مهمترین محورهای برنامه های آقای ضرغامی برای وزارت میراث فرهنگی است.

رضایی با بیان اینکه امیدواریم ضرغامی با کسب رأی اعتماد از نمایندگان مجلس به چند مورد مهم توجه ویژه داشته باشد، تصریح کرد: تسهیل روادید گردشگری و سرمایه گذاری در حوزه هتلینگ و ساخت و توسعه هتل های ارزان قیمت و معرفی جذابیت ها و ظرفیت های گردشگری ایران در رسانه های بین المللی باید مدنظر وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی در آینده قرار گیرد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: گردشگری بنا به ماهیت خود اثرات مثبت و منفی متعددی بر محیط فرهنگی، اجتماعی، طبیعی و اقتصادی ایران می گذارد. به لحاظ اقتصادی، سهم گردشگری در تولید ناخالص داخلی کشور 3.4 درصد و در اشتغالزایی در حدود 541 هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم و در صادرات غیرنفتی در حدود 14 درصد برآورد شده است. این وضعیت بیانگر ضعف عمومی این بخش از نظر مدیریت، تبلیغات، ساختار حقوقی و نیز ارتباط ضعیف آن با ساختار صنایع کشور است.

نماینده مردم هرسین و کنگاور در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: استفاده صحیح از پتانسیل ها و ظرفیت های گردشگری ایران می تواند سودی معادل دو برابر ذخایر نفتی را به کشور سرازیر کند. آمارها نشان می دهد که بین 400 تا 600 میلیارد دلار از درآمد کشورها از صنعت گردشگری تامین می شود که متاسفانه علی رغم جایگاه تاریخی و ویژگی های طبیعی ایران، کشورمان در این کسب درآمد جایگاهی ندارد. اگر با توجه به مزایای صنعت گردشگری و تاثیر اقتصادی توسعه این صنعت در درآمدزایی و اشتغالزایی بتوانیم به ظرفیت کامل صنعیت گردشگری دست پیدا کنیم، می توانیم سالانه سودی دوبرابر ذخایر نفتی را به کشور وارد کنیم.

وی ادامه داد: نگاه اقتصادی به صنعت گردشگری می تواند تمامی جوانب فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و... را در برگیرد، زیرا لازمه توسعه این صنعت و چرخه اقتصادی آن در درجه اول مهیا کردن بسترها در ابعاد دیگر آن است. قرار دادن گردشگری در اولویت های اقتصادی کشور، تمامی ابعاد علمی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را پوشش می دهد.

رضایی با اشاره به نقش صنعت گردشگری بر متغییرهای اقتصادی نیز گفت: امروزه توجه سیاستگذاران و برنامه ریزان کشورها به صنعت گردشگری به عنوان یک استراتژی، توسعه اقتصادی، فرهنگی، امنیتی و سیاسی بیش از پیش معطوف این موضوع شده و آثار مثبت اقتصادی و فرهنگی آن مورد توجه جدی دولت ها و ملل گواگون قرار گرفته است. بسیاری از کشورها با بهره گیری از این صنعت به نقطه اوج اهداف مورد نظر دست یافته، به نحوی که بیشترین درآمد خود را از طریق آن تامین می کنند و در زمره کشورهای توسعه یافته جهان مطرح شده اند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: صنعت گردشگری نوعی سرمایه گذاری غیرمستقیم خارجی در داخل کشور است و اثر انبساطی آن در کلیه بخش های اقتصادی، اثرهای توسعه ای دارد. اصلی ترین کارکرد این صنعت، کسب درآمدهای ارزی، توزیع مجدد درآمدها، ایجاد زمینه اشتغال، فروش کالاها و خدمات مورد نیاز گردشگران و به ویژه صنایع دستی و توسعه حمل و نقل و رونق اقتصادی است.

وی تاکید کرد: برنامه ها و رویکردهای ضرغامی برای حفاظت از میراث فرهنگی، توسعه گردشگری و تولید و ترویج صنایع دستی و هنرهای سنتی، در کمیسیو های تخصی مجلس مورد تایید واقع شده و اعتماد اکثریت نمایندگان را به خود جلب کرده است. برنامه هایی از جمله گردشگری سلامت، طبیعت گردی، بوم گردی، کشاورزی- گردشگری، گردشگری دریایی و گردشگری زیارتی و توسعه گردشگری داخلی مورد تاکید و توجه خاص وی است. همچنین در برنامه های ضرغامی درخصوص صنایع دستی هم شاخصه تحول و توسعه کاملا محسوس است.

رضایی تصریح کرد: برای مقابله با کرونا و جبران خسارت آن در صنعت گردشگری و حوزه صنایع دستی که دچار آسیب های اقتصادی زیادی شده است و برای حمایت و جبران خسارت ها، نیاز به برنامه ریزی مناسب است که وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی برای این موضوع راهکارهایی را به عنوان برنامه حمایتی آماده کرده است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: ضرغامی توانایی کاهش و برداشتن موانع و چالش های پیش روی وزارتخانه نوپای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را دارد تا با مدیریت شایسته و با تعامل و همکاری دیگر دستگاه ها شاهد رشد و توسعه گردشگری و صنایع دستی کشور و حفظ و صیانت هر چه بیشتر از مواریث فرهنگی و معنوی ایران اسلامی باشیم.

سعیدی، مخالف: ضرغامی مدیری در تراز انقلاب اسلامی و تحول گرا و خلاق است؛ اما هر کسی را بهر کاری ساختند

معین الدین سعیدی در جریان بررسی صلاحیت عزت الله ضرغامی وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دولت سیزدهم در مخالفت با برنامه های وی، با بیان اینکه قدردان نعمت امنیتی هستیم که حاصل خون شهدا است، گفت: ضرغامی مدیری در تراز انقلاب اسلامی و تحول گرا و خلاق است و هیچ نقطه خاکستری در کارنامه مالی ایشان وجود ندارد، اما هر کسی را بهر کاری ساختند.

سعیدی با استناد به گزارش معاونت قوانین مجلس خطاب به وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی گفت: میزان انطباق و همسویی برنامه های شما با اسناد بالادستی تنها 67 درصد و 33 درصد احکام ذکر نشده که شامل شرح وظایف وزارتخانه ها، قانون برنامه ششم، مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و قانون احکام دائمی است. در ارزیابی برنامه های ضرغامی براساس معیارهای عمومی که شامل شفافیت، انسجام، جامعیت، سنجش پذیری و نظارت است، از 9 مورد، 6 مورد ضعیف و متوسط براساس گزارش معاونت نظارت مجلس ارزیابی شده و فارغ از این غلط های املایی عجیب و غریب در برنامه هایتان را در نظر نگرفتید.

وی با یادآوری اینکه برنامه ضرغامی، به گزارش تولیدی ناقصی از حوزه گردشگری و صنایع دستی شبیه است، تصریح کرد: البته در حوزه میراث فرهنگی با توجه به سابقه فرهنگی از انسجام نسبی برخوردار است و عمده آمارها و مقایسه های تحقیقی مربوط به سال 2017 میلادی است و هیچ راهبردی مشخصی برای شرایط کرونا و پساکرونا ذکر نشده به جز اشاره ای گذرا به بسته های حمایتی از گردشگران که متاسفانه تامین منابع آن ذکر نشده است؛ در مورد توریسم سلامت اشاره کردید به تولید گسترده واکسن در کشور و فرصت سوزی برای جذب توریسم سلامت، آقای ضرغامی شما دیگر چرا؟ باید قبول کرد که در زمینه تولید و توزیع واکسن به هیچ کدام از وعده ها عمل نشد و در 24 ساعت گذشته 709 نفر از هموطنانمان براثر بیماری کرونا جان باختند.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس یادآور شد: نباید به این اعداد عادت کرد، این عددها هر کدام مادر، فرزند و پدر خانواده ای هستند، بنابراین نباید از تامین واکسن دم زد، یکی از چالش های بزرگ کشور عدم توجه به بحث آمایش سرزمینی در حوزه گردشگری است، برای صیانت از پهنه های گردشگری چه برنامه ای دارید؟ در پهنه سواحل مکران که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است و همچنین بهترین پهنه های گردشگری را به عناصر آلاینده مانند پتروشیمی ها واگذار کردند و یا در حال واگذاری هستند، در این رابطه شما چه برنامه ای دارید؟

سعیدی خطاب به ضرغامی افزود: شما علی رغم سوابق درخشان در صداوسیما ، توجه جدی به جذابیت های بی بدیل گردشگری نداشتید، در حالی که این رنگین کمان زیبا متشکل از جذابیت های متنوع، نژاد، لباس، اقوام و فرهنگ، زیر چتری زیبا به نام ایران،می تواند بزرگترین مزیت اقتصادی هر کشوری باشد.

نماینده مردم چابهار در مجلس یازدهم ادامه داد: شما و اغلب مسئولان در پلتفرم های مجازی مانند توئیتر و تلگرام حضور دارید، چرا مردم نباید دسترسی داشته باشند؟

بیغش، مخالف: وزارت میراث فرهنگی یک وزارتخانه راهبردی است؛ در عجبم بر اساس چه فاکتوری شما را برای وزارتخانه معرفی کردند

محمود احمدی بیغش در مخالفت با برنامه‌های سید عزت الله ضرغامی وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاطر نشان کرد: وزارت میراث فرهنگی یک وزارتخانه راهبردی است و با سهم‌خواهی ناشیانه اداره‌اش میسر نخواهد شد و کارنامه شما نیز نشان می‌دهد در چینش مدیریتی اعتقادات چندانی به انتصابات تخصصی ندارید.

نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی افزود: شما هر فرصتی را برای تجمیع دوستان سیاسی و گروهی مغتنم دانسته و با توجه به سابقه مدیریت‌تان در صدا و سیما که آثار و تبعات اقدامات غیر کارشناسی و فله ای آن همچنان ادامه دارد ، این وزارتخانه تخصصی را نیز تخریب خواهید کرد.

وی ادامه داد: لطفا بفرمایید با کدام شاخص عیان در حوزه گردشگری و کدام تخصص علمی و فنی می خواهید این مجموعه مهم را مدیریت کنید؟ مهمترین شاخص و برجستگی برای حوزه گردشگری که امروزه یکی از قطب‌های اصلی درآمدزایی ملی به شمار می‌آید، داشتن وجاهت ملی و اعتبار بین‌المللی شخصی است که می‌خواهد در مسند وزارت بنشیند اما شما این وجاهت را ندارید.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: شما نه از وجاهت ملی معقول و شایسته برخوردارید و نه فرد خوشنام در سطح بین‌المللی هستید؛ لذا تردیدی ندارم که اگر در رأس این وزارت قرار بگیرید حوزه گردشگری در دو سطح ملی و بین‌المللی از هم می‌پاشد؛ از سویی دیگر دوره پر تلاطم ریاست شما در صدا و سیما بویژه در مقاطعی خاص باعث دل‌چرکینی افکارعمومی علیه شما شده است و مجموع عملکردی مدیریتی شما، اصلا بسترساز مطلوبی برای قرار گرفتن در رأس این وزارتخانه نبوده و نخواهد بود .

احمدی بیغش افزود: یکی از مهم ترین دلایل مخالفت من و تعدادی از همکاران در مجلس با وزارت شما این نکته کلیدی است که اولا حضور شما در رأس این وزارت، اهانت جدی به بخش قابل توجهی از نخبگان حوزه میراث فرهنگی کشور و اساتید برجسته‌ای است که تمام عمر خود را صرف حفظ و نگهداری میراث ارزشمند تاریخی- تمدنی و هویتی ایران کرده‌اند و با یک انتخاب اشتباه نباید اجازه داد این سرمایه‌ها بر باد بروند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم بیان کرد: جامعه هدف گردشگری بویژه جامعه گردشگری بین‌المللی جامعه خاصی هستند و ایجاد زمینه‌های رقابت جدی در این بخش به عنوان موتور محرکه اقتصاد ملی، چهره‌ای کاملا موجه می خواهد و فردی که قدرت رایزنی بین‌المللی بالایی داشته باشد که با کمال تأسف شما هیچ کدام از این ویژگی ها را ندارید.

نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از سویی اساسا انگیزه‌های لازم و شور و نشاط مدیریتی در این سطح در شما دیده نمی‌شود و مدیرانی با ویژگی جنابعالی، دیگر به مشاغل مدیریتی نگاه تفننی و تفریحی دارند و این نوع نگرش برای وزارتخانه‌ای که می خواهد برای اقتصاد ملی پشتوانه باشد، آفتی بزرگ است.

وی افزود: یکی دیگر از نکات اساسی اینجانب در مخالفت با وزارت شما در شیوه انتخاب شماست که واقعا آقای رئیسی دقیقا بر مبنای کدام استدلال عقلی و حکم شرعی شما را برای این وزارتخانه معرفی کرده‌اند ؟ آقای رئیسی به نظر شما برخی از اسامی معرفی شده‌، توهین آشکار به مجلس و نمایندگان ملت نبوده و لذا دولتی که با شعار عدالت و حذف ویژه‌خواری و ویژه‌پروری و مبارزه با فساد و تبعیض ورود به صحنه انتخابات داشتند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: برخی از این انتصابات و انتخاب‌ها روند ناامیدکننده‌ای را شروع کرده‌اند و با دادن سهم به افراد و گروه‌های خاص، مردم و دلسوزان نظام آزرده خاطر شدند. می‌خواهم از آقای رئیسی سوال کنم کدام شاخص عدالت محوری و شایسته گزینی ضد فساد را مصداق و ملاک عمل قرار دادند که ما از آن بی‌خبریم؟ یا شاید ما سطح سواد و درک مان نمی‌رسد؟

احمدی بیغش با انتقاد از بی‌توجهی به سایت مدیران در انتخاب وزرا گفت: شما بعد از پیروزی در انتخابات سایت مدیران راه انداختید، لطفا بفرمایید چند نفر از افراد معرفی شده خروجی سامانه پر سر و صدای شما بوده اند ؟

این نماینده مردم در مجلس یازدهم بیان کرد: جناب ضرغامی ظاهرا معرفی شما بعنوان وزیر میراث فرهنگی و گردشگری برای خود شما هم به حدی غافلگیر کننده بوده که در برنامه‌ها و گفتمان‌های عجولانه شما بیشتر گفتمان با ساختار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ترکیب شده است و برنامه‌های شما برای دست یافتن به جایگاه واقعی ایران در صنعت گردشگری ایران بسیار ناامید کننده است و هیچ گونه افق و چشم انداز مشخصی در آن دیده نمی شود، لذا به نظر می‌آید هیچ ذهنیت و باوری عمیق در نگاه شما به این سازمان بزرگ و تاریخی وجود نداشته است.

نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: قدر مسلم عزت الله ضرغامی با توجه به شرایط سنی و بی‌انگیزگی محسوس، نمی‌تواند ابتکار عمل را به دست بگیرد و کشور را در سطوح مختلف گردشگری به رونق برساند و خالق جذب درآمدهای سرشار از قبل صدها هزار آثار فاخر و بی نظیر ملی در حوزه میراث جاودان تاریخی و تمدنی و ارزشی باشد.

وی افزود: از دیگر نکاتی که ما را ترغیب می کند به طور جدی مخالفت خود را با عالیجناب در کسوت وزارت گردشگری اعلام کنیم این است که عدم توانمندی لازم به دلیل نداشتن شناخت کامل شما از حجم فعالیت‌ها و مأموریت‌های زیرساختی وزارت گردشگری و میراث فرهنگی است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این وزارتخانه به دلیل نو تأسیس بودن و تجربه شرایط ادغامی برای ارتقاء کمی و کیفی نیاز به نیروی پخته و کار بلد از درون دارد که بدون سیاسی کاری و حساسیت‌های بی‌مورد بتواند امورات این وزارتخانه را در سطوح مختلف ارتقاء بخشد. ارتقاء کمی و کیفی چنین وزارتخانه ای توسط فردی صد در صد سیاسی و وابسته به دوستان خاص سیاسی هرگز میسر نخواهد شد و چه بسا که ممکن است حضور شما سبب خسارت‌های بی‌پایانی در آن بشود.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم در پایان گفت: به منظور صیانت از جایگاه ارزشمند میراث فرهنگی کشور و همچنین تحقق برنامه‌های کاربردی در گردشگری داخلی و خارجی از همکاران محترم تقاضا دارم از وزیری آقای ضرغامی عبور نموده تا رئیس جمهور محترم فردی معقول، شایسته، تخصصی، غیر سیاسی و برخوردار از وجاهت ملی و بین‌المللی را برای این وزارتخانه معرفی کند.

رشیدی، موافق: وزارت گردشگری می‌تواند به اندازه وزارت نفت پول ساز باشد

جلال رشیدی کوچی در جریان بررسی صلاحیت ضرغامی وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دولت سیزدهم در مخالفت با برنامه‌های ارائه شده از سوی وی، عنوان کرد: حوزه انتخابی بنده جایی است که مهد تمدن ایران بوده و تخت جمشید، پاسارگاد و نقش رستم از جمله بناهایی است که در حوزه انتخابی بنده در استان فارس وجود دارد و به خوبی با مشکلات گردشگری، فرصت‌ها و تهدیدات آن آگاه هستیم.

نماینده مردم مرودشت در مجلس شورای اسلامی افزود: با قاطعیت می‍‌گویم، برنامه آقای ضرغامی کاملاً همسو با از بین بردن مشکلات است به شرط اینکه به درستی اجرا شود، برنامه آقای ضرغامی برای میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی جامع است، از شمال تا جنوب و شرق تا غرب این برنامه‌ها را در بر گرفته است.

وی با بیان اینکه ضرغامی ارتباط قوی با حوزه فرهنگ و تبلیغات دارد، تصریح کرد: این مهم لازمه کار گردشگری است. وی همچنین ارتباطی خوبی با جوانان داشته؛ متأسفم برای کسانی که سن بالای آقای ضرغامی را نقطه منفی می دانند در حالی که ایشان در فضای مجازی ارتباط خیلی خوبی با قشر جوان دارد.

وی افزود: اگر تمام این برنامه ها به درستی اجرا شود این برنامه ها می تواند تحول ایجاد کند. اگر کسی بخواهد در این حوزه تحول ایجاد کند قطعا آن فرد آقای ضرغامی است. یک برنامه مردم پایه و دقیق با استفاده از تجربیات گذشته می تواند درآمدی سرشار در این حوزه ایجاد شود تا ما شاهد باشیم که این وزارتخانه نیز یکی از وزارتخانه های درآمدزا برای کشور باشد.

رشیدی با بیان اینکه برنامه آقای ضرغامی می تواند وزارت میراث فرهنگی را تبدیل به وزارتخانه ای مانند وزارت نفت کند، گفت: مردم امیدوارند که این اتفاق رخ دهد و قطعا با حمایت دولت تحول خوبی در این حوزه رقم خواهد خورد.

توانگر، موافق: سازمان صدا و سیما اگر ضرغامی نبود تنها 6 کانال آنالوگ داشت

مجتبی توانگر در موافقت با برنامه های عزت الله ضرغامی وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، گفت: پیش از ورود به بحث خدمت آقای احمدی بیغش عرض می کنم که در نطق خود اوصاف مثبت آقای ضرغامی را زیر سوال بردید اما آقای ضرغامی بدانید عزت دست خدا است و ذلت هم دست خداست و مردم ایران و نمایندگان ملت خدمات شما را فراموش نمی کنند اگر بدنامی در دنیا به دلیل تحریم اتحادیه اروپا و استکبار جهانی با بهانه برخورد با حوادث فتنه 88 است، ما وجاهت نمی خواهیم و همه بدنام هستیم.

نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری وزارتخانه ای با 4 ضلع فرهنگ، رسانه، اقتصاد و دیپلماسی است و وزیر پیشنهادی از سوابق مدیریتی موفق در وزارت ارشاد، سازمان صدا و سیما و دارای برنامه برای گردشگری و صنایع دستی است.

وی اضافه کرد: آقای ضرغامی وزیر پیشنهادی به دلیل سوابق طولانی در معاونت مجلس و استان های صدا وسیما، وزارت ارشاد و وزارت دفاع و بیش از 10 سال ریاست سازمان صدا و سیما، ایران را به خوبی می شناسد که این لازمه وزیر میراث فرهنگی است.

توانگر ادامه داد: او دنیا را می شناسد و کشورهای مختلف در 5 قاره را از نزدیک دیده که نگاه جهانی برای این وزارتخانه مهم است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه ضرغامی مرد میدان و مرد عمل است، تصریح کرد: دوران معاونت سینمایی وی در 4 دهه اخیر بی نظیر است. در صدا و سیما مدیری تحول گرا و توسعه گرا بوده است، توسعه کمی و کیفی شبکه های رادیویی و تلویزیونی در دوره او اتفاق افتاد و شبکه نسیم را در مریوان و استان کردستان در کنار دریاچه زریوار راه اندازی کرد، شبکه ای که هم اکنون پربیننده ترین شبکه کشور است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: برای نخستین بار در تاریخ رادیو و تلویزیون سریال 110 قسمتی کیمیا که روایت دوران انقلاب و جنگ بود و سریال های در چشم باد، مستند آخرین روزهای زمستان و بسیاری از سریال های فاخر و طنز، مفرح و سریال های خانواده محور در دوران او ساخته شد.

نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی گفت: او یک مدیر میدانی است، به هنگام پاره ای از برداشت ها درباره سریال سرزمین کهن که تاکنون هم پخش نشده است برای تبیین موضوع و برطرف شدن سوءتفاهم ها لباس بختیاری برتن کرد و به میان مردم بختیاری رفت ضمن اینکه ما می دانیم به خاطر روحیه ورزشی و کوهنوردی ایشان نقاط مختلف کشور را نیز رفته است.

وی اضافه کرد: برای نخستین بار جشنواره سینمایی ارشاد را به استان ها برد، برای معرفی ایران عزیز از ایل گلی در تبریز، از ارگ بم در کرمان، از میدان نقش جهان در اصفهان و بخش های دیگر از این قبیل. یاد شعر این دوست عزیز و بزرگوارم حامد عسگری عزیز افتادم که سروده است؛ من ارگ بمم خشت به خشتم متلاشی/تو نقش جهان هر وجبت ترمه و کاشی

توانگر اضافه کرد: ضرغامی تجربه کار با 3 دولت خاتمی، احمدی نژاد و روحانی با گرایش های مختلف را در کارنامه خود دارد که این بیانگر توانایی، تعامل و جایگاهی است که او دارد. ضرغامی به دلیل مسئولیت های مختلفی که داشته در هیات دولت، شورای امنیت ملی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی فضای مجازی حضور موثر داشته و بر برنامه ها، سیاست ها و اسناد بالادستی آگاهی و اشراف دارد. این ها تجارب ذی قیمتی است که در میان کابینه آقای رئیسی ایشان را چهره ای منحصر به فرد می کند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم گفت: ضرغامی در هر دستگاه و سازمانی که خدمت کرده محبوب و مردمی بوده است، وزیر پیشنهادی به لحاظ ویژگی های شخصیتی ساده زیست، مردمی، فساد ستیز، کارآمد و تحول گرا است و معتقد به جوان گرایی و دارای برنامه جامع است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه در بسیاری از کشورها گردشگری به عنوان یک صنعت بزرگ منبع نخست درآمد محسوب می شود و رونق اقتصادی در آن کشورها مشهود است، افزود: کشور ما در این حوزه دچار عقب ماندگی جدی است و لازمه آن این است که نهادهای مختلفی از جمله وزارتخانه های امور خارجه، راه و شهرسازی، فرودگاه ها، هتل ها و خدمات زیربنایی در کنار هم قرار گرفته و در هماهنگی کامل باشند.

نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متاسفانه در همه سال های گذشته فردی که چهره ملی باشد در رأس این وزارتخانه نبود، اگر هم بود مساله اصلی او گردشگری نبود و متاسفانه در برخی موارد مسئله شان سیاسی بوده است.

وی با بیان اینکه ضرغامی چهره ملی، فرهنگی و به نوعی فرادستگاهی است، افزود: باید بابت اینکه آقای رئیسی با تکیه بر این موضوع ایشان را انتخاب کرده از رئیس جمهور سپاسگزار باشیم.

توانگر با بیان اینکه وزیر پیشنهادی اهل تحول است، گفت: وی هرجا مسئولیتی داشته تحول ایجاد کرده، با حضور در معاونت سینمایی شاهد رونق در سینما و اقبال وسیع هنرمندان بودیم.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به حضور ضرغامی در سازمان صدا و سیما گفت: سازمان صدا و سیما اگر ضرغامی نبود تنها 6 کانال آنالوگ داشت و باید هر روز و هر شب به پشت بام می رفتیم تا آنتن خود را تنظیم کنیم اما اکنون بیش از 30 کانال ملی و بیش از 30 کانال استانی داریم و شبکه های متعدد برون مرزی و ده ها شبکه رادیویی که در ادامه دیجیتالی شدن شبکه های تلویزیونی را شاهد بودیم که امروز تصاویر HDرا در قاب تلویزیون می بینیم.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اضافه کرد: شاید اگر ضرغامی نیز مانند بسیاری از مدیران ناکارآمد و خسته دولت گذشته دست روی دست می گذاشت و مطرح می کرد که پول و امکانات نداریم و اقدامی نمی کرد امروز با همان 6 شبکه روبرو بودیم اما امروز هم از نظر تعداد و هم از منظر محتوا و تصویر دیجیتال تحول بزرگی را در بزرگ ترین رسانه کشور شاهد هستیم.

نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در برون مرزی نیز سال ها آرزو داشتیم پیاممان را به دنیا برسانیم، گفت: پرس تی وی به زبان انگلیسی، هیسپان تی وی به زبان اسپانیایی از دستاوردهای وزیر پیشنهادی در این حوزه است.

وی با اشاره به ویژگی های وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی ،گفت: وی مردمی است. ضرغامی در این 30 سال چه مسئول بوده چه در جایگاه مدنی بوده رخ در رخ کنار مردم و هنرمندان و فعالان عرصه های علمی و اقتصادی بوده است.

توانگر تصریح کرد: یادتان هست آن سریال خاص که مورد اعتراض به حق مردم عزیز مسجد سلیمان قرار گرفت، آن زمان برخی توصیه به بگیر و ببند کردند، ضرغامی ایستاد و نپذیرفت. دقیق یادم هست بدون محافظ بلیط گرفت و به مسجد سلیمان رفت، وارد بازار شد و براساس تخمین دستگاه های امنیتی بیش از 2 هزار نفر از مردم گرد او آمدند تا مجبور شدند او را به داخل یکی از مساجد ببرند. 4 ساعت بعد هم او اعتراضات مردم را شنید و یک ساعت بعد نیز تصاویری که با موبایل های شخصی گرفته می شد در وب قابل مشاهده بود.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: این رفتار ضرغامی الگویی جدید از ارتباط با مسئولان شدند، الگویی که مورد تحسین فعالان فرهنگی، مدنی و نهادهای امنیتی درهمان مقطع شد. نهادهای امنیتی در گزارش های خود در همان زمان تصریح کردند که می توان از این اقدام ضرغامی برای پاسخ به اعتراضات مدنی و اجتماعی مردم پاسخ داد و شاهد هیچ برخورد امنیتی و چکشی نبود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: تصاویر غیر رسمی ضرغامی در میان مردم مسجدسلیمان شبکه های ضد انقلاب را منفعل کرد که مردی بدون محافظ به میان مردم آمده و خود مردم امنیت او را حفظ کردند و خودشان اعتراضشان را منحل کردند.

پایان نوبت سوم جلسه علنی ۲ شهریورماه مجلس / نشست بعدی چهارشنبه؛ سوم شهریور

محمدباقر قالیباف زنگ پایان نشست علنی نوبت سوم امروز (سه شنبه 2 شهریورماه) مجلس شورای اسلامی را ساعت 20 به صدا درآورد.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تشکر می کنم از رسانه ها، شبکه خبر و مردم عزیز که مجلس را دنبال کردند و خداقوت می گویم به همه همکاران. نشست بعدی (چهارشنبه، 3 شهریورماه) ساعت 7:45 صبح با دستور جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی برگزار می شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار