در جلسه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی کشور چه گذشت؟
سه کمیسیون مجلس شورای اسلامی، احمد وحیدی را فردی شایسته و توانمند برای تصدی وزارت کشور تشخیص دادند
تهران (پانا)- مجلس شورای اسلامی در نوبت عصر امروز سهشنبه ۲ شهریور صلاحیت احمد وحیدی، وزیر پیشنهادی کشور دولت سیزدهم را بررسی کرد.
در جلسه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی کشور، روحاله نجابت سخنگوی کمیسیون امور داخلی ابتدا گزارش کمیسیون امور داخلی و شوراها در مورد برنامههای وزیر پیشنهادی کشور را قرائت کرد. در جمعبندی این گزارش آمده است: درخصوص صلاحیت و انطباق برنامه های ارائه شده با اسناد بالادستی وزیر پیشنهادی کشور دولت سیزدهم جناب آقای احمد وحیدی، کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها ایشان را فردی شایسته، توانمند و مطلوب جهت تصدی وزارت کشور تشخیص داد.
نظر مثبت کمیسیون امنیت درباره وزیر پیشنهادی کشور
در ادامه محمود عباس زاده مشکینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی گزارش کمیسیون امنیت ملی مجلس درخصوص برنامههای وزیر پیشنهادی را قرائت کرد.
این گزارش به شرح زیر است:
«براساس اطلاعات، اسناد و مدارک موجود وزیر پیشنهادی دارای مدارک مهندسی و صنایع از دانشگاه علم و صنعت و دکتری تخصصی در رشته مدیریت راهبردی از دانشگاه دفاع ملی است.
وی گردش مدیریت بسیار گسترده ای داشته، به طور نمونه فرمانده نیروی قدس سپاه به مدت ۸ سال، وزیر دفاع، رئیس دانشگاه دفاع ملی، عضو شورای راهبردی روابط خارجی، عضو هیات عالی نظارت بر حُسن اجرای سیاست های کلی نظام، عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام از جمله سوابق ایشان است.
وزارت کشور یک وزارت استراتژیک و راهبردی است و حساس ترین و حیاتی ترین نقش را در کارآمدی دولت برعهده دارد و در ۴ محور وظایف این وزارتخانه قابل طبقه بندی است؛ سیاسی- اجتماعی، امنیتی- انتظامی، هماهنگی امور اقتصادی، شوراها و مدیریت امور شهری و روستایی؛ و در ذیل این ۴ محور، ۱۴ بخش تعریف شده که در رأس آنها امور سیاسی، احزاب، تشکل های سیاسی، اقلیت های دینی، فرهنگی، اجتماعی، شوراها، توسعه مدیریت منابع استانی و انسانی، ثبت احوال، آموزش و پژوهش، دولت الکترونیک، بانوان و امور خانواده، مبارزه با مواد مخدر و... قرار دارند.
وزارت کشور در بین دستگاه های اجرایی اهمیت بالایی دارد و در استان ها، استاندارانش، در شهرستان ها، فرماندارانش و در بخش ها، بخشدارانش و در سراسر کشور حدود ۳۵۰۰ مدیر ستادی و صفی زیرمجموعه آن نقش آفرینی می کنند و به عبارتی کارآمدی آن یکی از مولفه های کارآمدی دولت است و وزیر پیشنهادی در برنامه های ارائه شده خود برای تغییر و تحول در همه حوزه ها برنامه دارد.
وحیدی با توجه به تجربه اداره دانشگاه و تجربه زیاد خود می توانند مسائل و مشکلات این وزارتخانه را مدیریت کنند.»
نظر کمیسیون عمران درباره وحیدی چه بود؟
عبدالجلال ایری، سخنگوی کمیسیون عمران نیز گزارش کمیسیون عمران مجلس را در خصوص برنامههای احمد وحیدی وزیر پیشنهادی کشور را قرائت و اعلام کرد کمیسیون ایشان را شایسته تصدی وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران تشخیص داد.
در ادامه نمایندگان نظر و دلایل خود را در موافقان یا مخالفت با وزیر پیشنهادی کشور اعلام کردند.
صباغیان، مخالف: افزایش اختیارات استانداران برنامه وحیدی؛ قدرت گرفتن پستهای انتسابی آفتی برای کشور است
محمدرضا صباغیان بافقی در مخالفت با برنامههای سردار احمد وحیدی وزیر پیشنهادی کشور تصریح کرد: امروز یکی از مشکلات اصلی جامعه ما اعتیاد است و مسئولیت اصلی مبارزه با این آفت خانمانسوز با وزارت کشور است.
نماینده مردم مهریز و بافق و بهاباد و خاتم و ابرکوه در مجلس شورای اسلامی افزود: فقر، ناامنی، رواج طلاق، فساد، دزدی، کارتنخوابی ناشی از اعتیاد است به طوری که وقتی در میدان شوش تهران قدم می زنیم شاهدیم که در ملأ عام شیشه مصرف میکنند و کودکان ۳ - ۴ ساله در کنار پدران خود در خیابان میخوابند و ما نمایندگان مسئول این مسئله هستیم و حل این معضلات در برنامه وزیر کشور چه جایگاهی دارد؟ و اگر شما مسئول نیستید پس چه کسی مسئول است.
وی ادامه داد: امروز به پستهای انتصابی قدرتی میدهیم که در مقابل ما نمایندگان که در جایگاه وزرا قرار داریم، می ایستند و استانداران آنقدر قدرت دارند که منتخبان مردم را نادیده می گیرند و نهادهای انتخابی نظیر شوراها تضعیف شدهاند و تضعیف منتخبان مردم، تضعیف مردم است و فرمانداران که باید جایگاه یک ناظر را داشته باشند به قدرت مطلق تبدیل شدهاند.
نایب رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها گفت: و باز هم در برنامه وزیر پیشنهادی شاهدیم که میخواهند قدرت استانداران را افزایش دهند و این به معنای بیتوجهی به مردم است و شما میخواهید به این وضع ادامه دهید. این همان وضعیت خان و خانزادگی است و ما انقلاب نکردیم که این وضعیت ادامه پیدا کند. تداوم این وضعیت قدرت را از مردم میگیرد.
صباغیان بافقی با بیان اینکه جایگاه احزاب در برنامه های وزیر پیشنهادی به خوبی دیده نشده است، خاطر نشان کرد: احزاب ، تشکلهای صنفی و کارگری باید در وزارت کشور مورد حمایت قرار گیرند اما در برنامه های ارائه شده جایی ندارد و کارگر از هیچ حمایت صنفی برخوردار نیست و حق اعتراض ندارد و فرهنگیان و کارگران پشتوانهای ندارند و به اصناف بها داده نمیشود. حمایت از اصناف و تشکلها، حمایت از کارگران است.
شلمزاری، موافق: ۸ مورد برنامه برای مبارزه با مواد مخدر در برنامه وحیدی وجود دارد/اشراف جامع این وزیر پیشنهادی به مسائل سیاسی
قدرت الله حمزه شلمزاری در موافقت با برنامه های احمد وحیدی وزیر پیشنهادی کشور، گفت: در اظهارات صباغیان مخالف برنامه های این وزیر مطالبی مطرح شد که وی با مطالعه کامل برنامه های وحیدی پاسخ سوالات خود را دریافت خواهد کرد.
نماینده مردم اردل، فارسان، کیا، کوهرنگ و دهستان دستگرد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وزیر پیشنهادی کشور ۸ مورد در خصوص مواد مخدر و ۱۶ مورد درباره احزاب و نهادهای مردمی در برنامه خود مطالبی را مطرح کرده و برنامه این وزیر پیشنهادی بسیار جامع و کامل است.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: در برنامه های پیشنهادی این وزیر ۱۳ مورد از مهم ترین مسائل کشور مانند معیشت، سرمایه اجتماعی، لزوم آرامش سیاسی، سلامت عمومی، معیشت مردم و صیانت از محیط زیست است که این مسائل نشان دهنده اشراف و جامعیت و توجه وحیدی به مسائل کشور دارد.
شلمزاری ادامه داد: در برنامه پیشنهادی وحیدی بخشی با عنوان چشم انداز وزارت کشور در افق ۱۴۰۴ ارائه شده است که این موضوع نشان می دهد وزیر پیشنهادی کشور برای مسیر راه، آینده مطلوبی را با صراحت و شفافیت ترسیم کرده است. در این برنامه با توجه به حوزه های وزارت کشور اعم از سیاسی، امنیتی، انتظامی، اقتصادی، مدیریت بحران، اجتماعی، عمرانی، هویت ایرانیان و دولت الکترونیک مجموعا شامل ۱۴۸ محور وجود دارد.
وی اظهار کرد: تاکید وزیر پیشنهادی کشور بر همکاری جدی با مجلس در حوزه تقنینی جهت رفع مشکلات و اصلاح قوانین در حوزه های انتخابات، شوراهای شهر و روستا و تقسیمات کشوری در برنامه های وی قابل مشاهده است.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم بیان کرد: وحیدی به جهت نقش موثر در تدوین برنامه های پنجم و ششم توسعه و سیاست های کلی انتخابات و همچنین عضویت در کمیسیون سیاسی و امنیتی مجمع تشخیص مصلحت نظام نگاه و اشراف کامل و جامعی به مسائل سیاست داخلی دارد.
شلمزاری گفت: وحیدی به واسطه توانمندی های علمی و پژوهش های صورت گرفته در دانشگاه عالی دفاع در حوزه توسعه استان ها، توسعه سواحل مکران، ظرفیت های اقتصادی همسایگان، طرح جامع کویر و ... رویکرد جامعی در جهت ارتقاء سطح اقتصادی منطقه دارد.
حسینی، موافق: وحیدی شهید زنده است
سیدالبرز حسینی در موافقت با برنامههای سردار احمد وحیدی وزیر پیشنهادی کشور با اشاره به اظهارات صباغیان در مورد ایشان گفت: باید توجه کرد که در مجلس انقلابی اگرچه شاید نمایندهای پشت تریبون قرار گیرد و یا بحثی را خارج از موضوع و در مورد بخشی از مسائل مطرح کند اما مفهوم انقلابی بودن این است که آستانه تحملمان را افزایش دهیم البته این نماینده مسائلی را عنوان کرد که شاید بخشی از آن متوجه وزیر پیشنهادی نبود.
نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه معرفی سردار وحیدی نیازی به پشت تریبون آمدن نداشت، افزود: ایشان یکی از افراد باسابقه کشور در سطوح مدیریت های متفاوت است و نیازی به معرفی ندارد؛ در طول معرفی کابینه پیشنهادی تمامی رسانههای معاند و رژیم صهیونیستی که از نظر ما وجود خارجی ندارد، عصبانیت خود را از معرفی وحیدی نشان دادند و هر جا مشاهده کردید که دشمنان اسلام نسبت به موضوعی در کشور عصبانی هستند بدانید انتخاب و حرکت شما درست بوده است.
حسینی خطاب به سردار وحیدی گفت: وزارت کشور، وزارتخانه مادر، وصل کننده امورات تمام حوزه اجرایی کشور به ویژه در استانها است و باید وزیر در رأس آن قرار گیرد که در حوزههای مختلف تبحر خاصی داشته باشد و این مشخصه در سردار وحیدی وجود دارد؛ بخشی از وظایفی که به حوزه مأموریت شما مربوط میشود که باید به عنوان رگولاتور تمامی مسائل حوزهها را جمعبندی کند، با مشکلاتی مواجه است از جمله مدیریت بحران، تقویت بازارچههای مرزی، ارتقاء دیپلماسی اقتصادی با کشورهای همسایه، نیاز است که گامهای اساسی برداشتم.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: با پیچیدگی زندگی شهری از جمله سکونت، حمل و نقل و تمامی مواردی که در این حوزه وجود دارد وظایف این وزارتخانه را بسیار سنگین کرده است و نزدیک به ۱۳۴۵ شهرداری ، ۳۷ هزار و ۸۰ نفر دهیاری در این کشور وجود دارد و بخشی از امورات جاری شهرها به وزارت کشور مربوط است و نیاز است فردی جامعالشرایط که ذووجهین بوده و میتواند همگرایی ایجاد کند و میان حوزههای مالی، اقتصادی، اجتماعی راهبری ایجاد کند؛ وحیدی به تعبیری شهیدی زنده است و ما قدر آنها را نمیدانیم؛ کاش خودشان در این جلسه حضور نداشتند.
نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برنامه سردار وحیدی منطبق بر احکام بالادستی است، گفت: ایشان به خاطر وجهه مثبتی که در میان سیاستمداران کشور دارند و دانش آموخته دانشگاه عالی دفاعی و در حوزه توسعه استانها ظرفیتهای اقتصادی همسایگان و طرح جامع کویر متبحر است؛ امروزه در استانها لیستهایی بابت مسئولان حوزه شما منتشر می شود که نیاز است به تخصص فرمانداران و استانداران توجه شود.
وزیر پیشنهادی کشور: میتوانیم طی ۱۰ تا ۱۵ سال بین ۱۰ اقتصاد برتر جهان قرار گیریم
احمد وحیدی در تشریح برنامه های خود برای تصدی وزارت کشور ضمن تشکر از هیات رئیسه و رئیس مجلس به دلیل برنامه ریزی منسجم برای بررسی صلاحیت وزرا در کمیسیون های تخصصی مجلس گفت: در ۵ فصل تحت عناوین مقدمه، کارکردهای وزارت کشور، مفهوم کلیدی وزارت کشور برای تحول، اقدامات کلیدی و اولویت دار و نتیجه گیری عرایض خود را بیان خواهم کرد.
وی در بخش مقدمه اظهارات خود عنوان کرد: برنامه تهیه شده مستند به قانون اساسی، سند چشم انداز و بیانیه گام دوم تدوین شد و همچنین این برنامه مستند به سیاست های کلی نظام که ۱۶ مورد آن مربوط به وزارت کشور است، تدوین شد.
وزیر پیشنهادی کشور دولت سیزدهم با یادآوری اینکه ۲۴ سال توفیق اجرای سیاست های کلی نظام را دارم، افزود: همچنین برنامه تهیه شده مستند به قوانین مصوب مجلس که ۹ مورد آن قانون مستقیم مربوط به وزارت کشور است، بوده و این برنامه ۱۳ موضوع اساسی، ۱۸ راهبرد کلان و ۱۴۸ اقدام اجرایی را در بر دارد، همه این موارد حول یک مفهوم کلیدی و اقدام راهبردی شکل گرفته است.
وحیدی با بیان اینکه این برنامه در کمیسیون های مختلف ارائه شد که ۱۶۷ نماینده نقطه نظرات خود را درخصوص برنامه ارائه شده بیان کردند، اضافه کرد: مجموعاً ۵۰۸ نقطه نظر واصل شد که مربوط به ۳۶۵ موضوع بود که در ۸ فصل بخش بندی و تحلیل شد.
وی اظهار کرد: ۸۵ نکته از این موارد مربوط به شایسته سالاری و کارآمدی، ۶۸ مورد درخصوص تعامل مجلس و دولت، ۵۸ مورد درخصوص انتخاب مدیران و ۳۹ نکته مربوط به آسیب های اجتماعی، ۲۹ نکته درباره ایجاد نشاط سیاسی، ۲۵ نکته درخصوص تقسیمات کشوری و ۲۵ مورد درخصوص اصلاح قوانین و مقررات بود که قریب به اتفاق این موارد در برنامه ارائه شده دیده شده است.
این عضو پیشنهادی کابینه دولت سیزدهم با اشاره به اظهارات تنها مخالف خود در صحن مجلس عنوان کرد: تمامی موارد مطرح شده در برنامه ارائه شده آمده است و ما در حوزه اعتیاد، مدیریت شهری و فعالیت های سیاسی احزاب برنامه های ویژه ای داریم.
وی تاکید کرد: اولین نقشی که وزارت کشور باید ایفا کند، بسیج ظرفیت های کشور بوده است. ما در کشور ظرفیت های بسیاری داریم که باید برای اهداف مدنظر بسیج شوند و این مسئله یکی از کارکردهای وزارت کشور به شمار می آید.
وحیدی با بین اینکه سه هدف فوری در برنامه خود باید داشته باشیم، اولین مورد آن را گذر از مشکلات اقتصادی برشمرد و تصریح کرد: هدف دوم پرداختن به ریشه های محرومیت و محرومیت زدایی است و در این حوزه با بسیج مردم می توانیم محرومیت هایی که در ۲۷۰۰ نقطه کشور شناسایی شده برطرف کنیم.
این وزیر پیشنهادی کشور دولت سیزدهم تصریح کرد: هدف نهایی پیشرفت عمومی کشور است، کشور ما باید جایگاه خود را در سطح جهان پیدا کند. ما می توانیم در عرض ۱۰ تا ۱۵ سال کشور را در بین ۱۰ اقتصاد برتر جهان قرار دهیم. کشور ما حقش این است که در چنین جایگاهی قرار بگیرد.
وی نقش دوم وزارت کشور را یکپارچه سازی و میانداری برشمرد و افزود: آنچه که باید در صحنه به وقوع بپیوندد مجموعه ای از اتفاقات است که باید در کنار هم محقق شود. این مفهوم تا حدودی مورد غفلت واقع شده و امروز باید در رده های مختلف استانداری ها، فرمانداری ها، بخشداری ها و... محقق شود.و بعد بر اساس نقش میانداری را به معنای تحریک و نگهداری پرچم اصلی که باید به سمت هدف حرکت کنیم، ایفا کند و همزمان آن باید هم افزایی صورت گیرد. بسیاری از ظرفیتهای ما میتواند در قالب همافزا به شکل گستردهای به سمت جلو حرکت کند.
وحیدی ادامه داد: شتاببخشی و پر کردن خلأهای نهادهای ساختاری و سیستمی از جمله آنها است. در حال حاضر خلأهایی داریم و نهادهای واسطه در برخی موارد خلأها را پر نمیکنند، باید کسی خلأها را پر کند، این جایگاه وزارت کشور است، استانداران و فرمانداران در استانها وظیفه پر کردن خلأهای نهادی را دارند که بسیار مهم است.
وزیر پیشنهادی وزارت کشور ادامه داد: تسهیلکننده و هماهنگکننده در مسابقه خدمترسانی میان دستگاههای مسئول، نقش دیگر آن حل تعارضات و حداقلسازی رقابتهای معیوب و مخرب بین بخشی، بین دستگاهها، بین استان ها به منظور توسعه متوازن و تعادل بین برنامههای ملی و استانی است. متأسفانه رقابتهای معیوب و مخرب و بین بخشی داریم که به ما ضرر می زند، باید این تعارضات حل شوند؛ مدیریت حل این تعارضات و رفع رقابتهای معیوب و یا حداقلرسانی آنها جزء کارکردها است.
وی گفت: مراقبت و تقویت از شاخص قدرت ملی در سطح کشور است، در بخش خارجی، قدرت ملی یک مفهوم یکپارچه است. در بخش خارجی، وزارت خارجه قدرت خارجی را دنبال میکند و دستگاههایی که در حوزه برون مرزی مسئولیت دارند و شاخصهها و مولفههای داخل کشور باید رصد، مراقبت و تقویت شوند. قدرت ملی پشتوانه سیاست خارجی و همه کارکردهای دیپلماسی است.
وحیدی افزود: مسئله بعد که باید وزارت کشور در آن نقش مهمی ایفا کند، تعمیق پیوند و همبستگی مردم و دولت و مردم و حاکمیت است. وزارت کشور مهمترین جایگاه برای تعمیق این پیوند است که باید آن را تحقق بخشیم و از این منظر به وفاق ملی و همبستگی اجتماعی برسیم. این مفاهیم کلیدی هستند که وزارت کشور یعنی استانداریها، فرمانداری ها، بخشداریها، شهرداریها، دهیاریها و همه کسانی که نقش مدیریتی در سطوح جغرافیایی دارند.
وزیر پیشنهادی وزارت کشور گفت: تقویت و تعمیق هر چه بیشتر مردمسالاری دینی، رعایت حقوق عامه که بعضاً به حقوق شهروندی تعبیر میشود، در قانون اساسی ما از این موضوع به عنوان حقوق عامه نام برده شده است. این حقوق عامه باید حفظ شود و هنجارهای نیکو و پسندیده باید حفظ شوند.
وی تصریح کرد: توسعه الگوهای مشارکت مردمی و ارتقاء سرمایه اجتماعی، اعتماد، امید و تقویت مشارکت اجتماعی، ما باید مرتب الگوهای مشارکت عمومی را در انواع مختلف بسازیم و ارائه کنیم. در کمکهای مومنانه الگوی مشارکت زیبایی خلق شد و ترویج و تصویب و نهادینه شد. ما این موضوع را در حوزههای مختلف مشاهده کردهایم.
وحیدی گفت: مردمیسازی توسط الگوهای مشارکت و تقویت آنها امکانپذیر است و نهادینه میشود. کارکرد دینی آن پیشبینی، پیشگیری و اقدام به موقع در خصوص بحران ها است. این موارد به عنوان کارکردهایی است که وزارت کشور باید داشته باشد اما موارد مطرح شده را باید به صورت یک مفهوم عمومی شکل دهیم، اگر این مفهوم عمومی شکل بگیرد میتوانیم به خوبی ساماندهی کنیم.
وزیر پیشنهادی وزارت کشور تصریح کرد: مفهوم عمومی که از آن به عنوان گفتار راهبردی نام بردهایم به دو هدف شکل میدهد، یکی از این اهداف تحکیم ساختار قدرت ملی و دیگری شکلدهی دولت اسلامی است. ملاحظه میکنید که در مراحل تکامل انقلاب اسلامی مقام معظم رهبری ۵ مرحله فرمودند که مرحله سوم آن دولت اسلامی است. دولت اسلامی در این جا موضوع کلیدی است که باید به آن بپردازیم، مفهوم کلیدی که قصد دارد همه موارد را شکل دهد ارتقاء کیفیت و کفایت حکمرانی است که در قالب دو هدف بنیادین دنبال میشود.
وی ادامه داد: مفاهیم کلیدی ایجاد تعامل و توازن بین برنامههای استانی و ملی، تعامل و توازن بین برنامههای بخشی و استانی در ۳ سطح دنبال میشود. تعالی حکمرانی کشور با ایجاد یکپارچگی و انسجام درونی دستگاههای دولتی و اجرایی، تعالی حکمرانی شهری و روستایی و مراقبت از منابع غیرنسلی و تعالی حکمرانی در زنجیرههای ارزشساز در همه حوزهها، زنجیره همه حوزهها از جمله فرهنگی، سیاسی و امنیتی باید تعریف شود هر چند که اولویتی به نام تولید داریم، همانگونه که رهبری فرمودند تولید شعار اصلی ما است.
وحیدی گفت: اقدامات کلیدی و اولویتداری وجود دارند که باید به آنها توجه کنیم، این اقدامات را در ۱۴ بند ذکر کردم که شامل تقویت قرارگاه عملیاتی کرونا در تعامل با ستاد ملی و فعال نمودن قرارگاه استانی امروز بحث کرونا جزو فوریترین مسائل است، پیگیری رفع موانع تولید و پشتیبانی هر چه بیشتر از زنجیرههای ارزشساز ملی، هماهنگی و یکپارچه سازی اقدامات برای محرومیتزدایی در مناطق اولویتدار و حاشیه شهرها، تقویت اقتصاد و آبادانی مرز و دیپلماسی مرزی و اقتصاد مرز جهت تعامل هر چه بیشتر استانهای مرزی با کشورهای همسایه، ساماندهی به مسئله تقسیمات کشوری با توجه به آمایش سرزمینی، توزیع مناسب امکانات، شناسایی بسترهای فسادخیز و مدیریت شهری و روستایی با رویکرد پایدارسازی، پیگیری پروژههای نیمه تمام عمرانی، تقویت سازمان مدیریت بحران، مهار و کاهش آسیبهای اجتماعی به ویژه مواد مخدر، اصلاح قوانین با مشارکت مجلس در حوزه انتخابات، مدیریت شهری و تقسیمات کشوری و احزاب، بسترسازی، گفتوگوهای مستمر با جریانهای سیاسی و اجتماعی، نخبگان و تشکلها و ایجاد تفاهم و توافق جهت پیشرفت کشور، تقویت و تعمیق امنیت فردی و اجتماعی با اولویت مدیریت امنیتی نرم و پیشنگر، تقویت پایگاه داده جمعیتی کشور برای ایرانیان داخل و خارج کشور و حمایت و تقویت همه جانبه نیروی انتظامی.
وحیدی افزود: با تعامل و نظارت نمایندگان می توانیم بسیاری از مشکلات را پیش ببریم و نمایندگان بدانند در انتخاب مدیران از شناخت و ظرفیت نمایندگان استفاده می کنم، نمایندگان بهترین کسانی خواهند بود که از مشکلات، مسائل و کمبودهای مناطق آگاهی دارند و ما از توان نظارتی آن ها بهره مند خواهیم شد.
وحیدی افزود: مسئله دوم در وزارت کشور ارتباط مردمی است و من این را از فرمایشات رهبری وام می گیرم که فرمودند «آن مسیری که کشور را، ملّت را به حقوق اساسیِ خودش میرساند، کشور را در جایگاه اساسیِ خود قرار میدهد، همین تمسّک به ارزشهای اساسی انقلاب است.» «حضور مردم هیچ جایگزین دیگری ندارد؛ هنر اصلی انقلاب هم همین بود؛ هنر اصلی انقلاب این بود که جمهور مردم را از یک مجموعه و تودهی منفعل و مصرفی و فاقد یک نگاه ملّی و عمومی، تبدیل کرد به یک مجموعهی پُرانگیزه، علاقهمند، همّتدار، هدفدار، آرمانخواه، و وارد میدان کرد.» و این ها حرف های اساسی ما خطاب به مدیران ما در وزارت کشور خواهد بود.
وی ادامه داد: باید بدانیم هیچ شأنی جز خدمتگزاری مردم نداریم و دولت سیزدهم به عنوان آخرین دولت منتهی به چشم انداز ۲۰ ساله و اولین دولت گام دوم انقلاب وظیفه سنگینی دارد و تاب آوری ملت در برابر خیانت ها، توطئه ها و بدخواهی ها اعجاب آور و حیرت آور بوده است و امروز پنجه های قدرتمند ملت ایران مشت های خونین آمریکا و استکبار را خوابانده است و آمریکا در حال فرار از منطقه است.
وزیر پیشنهادی کشور تاکید کرد: این همه توطئه و جنگ های شناختی علیه ملت ما موفق نبوده و ملت ما در اوج است و ملت ما در همین شرایط مجلس و دولتی انقلابی را انتخاب کرده است و این نشان دهنده برجستگی های ملت ما و حالا اندکی صبر لازم است تا پیروزی ملت را جشن بگیریم و شکرانه این انتخاب جز با تلاش شبانه روزی و جهاد بی منت و همه جانبه امکان پذیر نیست و قطعا این جهاد در حال پیروزی به نفع ملت است.
وی تاکید کرد: دشمنان از هیچ ترفندی برای تضعیف ملت ما دریغ نمی کنند اما ملت ما در همین شرایط تحریم ها در حال پیروزی هستند و ان شاءالله به برکت یک دولت انقلابی این پیروزی سرعت بیشتری خواهد گرفت و ان شاءالله هدف این حرکت های ما یک چیز است و آن پاسداری از آرمان های شهدا که ما وام دار آن هستیم و آن مسیر را دنبال خواهیم کرد.
گفتنی است در پایان اظهارات وزیر پیشنهادی، مجلس و نمایندگان یکصدا شعار مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل سردادند و از صحبت های وزیر حمایت کردند.
ارسال دیدگاه