احمد مسجد جامعی: مشارکت مردم در حفظ میراث طبیعی شهر را باید قدر بدانیم
تهران (پانا) - رئیس ستاد هماهنگی شورایاری ها گفت مشارکت مردم در شناسایی و حفظ میراث طبیعی تهران یک اتفاق میمون و مبارک بوده است که باید آن را به فال نیک گرفت.
به گزارش معاونت ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی شهر تهران احمد مسجد جامعی در مراسم برپایی نمایشگاه عکس درختان کهن تهران که در آغاز هفته تهران و در راستای حفظ میراث طبیعی تهران گفت: روز تهران و هفته تهران فرصتی بود تا شاهد مشارکت همه آحاد شهروندان باشیم و باید این مهم را قدر بدانیم.
وی ادامه داد: جا دارد از آقای میلانی که نه به واسطه اینکه نایب رییس ستاد شورایاری ها هستند بلکه به عنوان رییس کمیته محیط زیست شورا که زحمات بی شائبه ای برای حفظ گونه هی گیاهی و درختان تهران داشتند تشکر کنم. همچنین از آقای مختاری مدیر عامل سازمان بوستان ها نیز که زحمات زیادی در این راستا کشیدند تشکر می کنم.
رییس ستاد هماهنگی شورایاری ها در ادامه افزود: اما تشکر اصلی را باید از اهالی محترم محله های تهران کرد، کسانی که پای کار آمدند و درختان بالای ۱۰۰ سال محله خود را معرفی کردند.
مسجد جامعی اظهار داشت: این نمایشگاه و گرامیداشت هفته تهران بهانه ای بود برای مشارکت مردم و مهم این است که مردم به عرصه آمدند تا از میراث طبیعی خود دفاع کنند و همه تلاش ما هم این است که مردم خود را صاحب شهر بدانند.
مسجد جامعی افزود: این حس مشارکتی که در شهروندان ایجاد شده را باید قدر بدانیم.
وی ادامه داد: امروز شهروندان به طبیعت خود احترام می گذارند و احترام به طبیعت به مثابه احترام به هستی است چرا که درختان نیز موجودات زنده هستند و حق حیات همواره در دین مبین اسلام محترم شمرده شده است.
رییس ستاد هماهنگی شورایاری ها در ادامه با اشاره به سبقه شهر تهران به عنوان یک شهر پر درخت و سر سبز گفت: چنارهای تهران آنقدر چشمگیر بودند که به آن چنارستان گفته می شد و یکی از دلایل اینکه اینجا از قصبه به شهر تبدیل شد همین طبیعت خوش آب و هوای تهران به دلیل انبوه درختان چنار بوده است. به گونه ای که دکتر پولاک پزشک و سیاح اتریشی در زمان قاجار در خاطرات خود چنین نگاشته که هوای تهران به قدری پاک است که می توان در هوای آزاد عمل جراحی انجام داد.
رییس ستاد هماهنگی شورایاری ها بار دیگر خاطر نشان ساخت: این مشارکت مردم را باید به فال نیک گرفت، مردم پا در عرصه نهادند و شورایاری های محلات نیز همت کردند تا گامی در جهت حفظ میراث طبیعی تهران برداشته شود.
مسجد جامعی این اقدام را اولین قدم برای شناسنامه دار کردن درختان مهم تهران دانست گفت: اگر تا امروز موضوع شناسنامه دار کردن درختان عملیاتی نشده بود به واسط عدم حضور شهروندان و مردم بوده است و امروز می توان به شناسنامه دار کردن درختان امید داشت. البته باید توجه داشت تابلوهای شناسایی درختان بر تنه درختان نصب نشود و تابلوهایی با فاصله مناسب از درختان برای شناسایی این میراث گرانبها نصب شود.
لازم به ذکر است عکس های این نمایشگاه همه از سوی شهروندان گرفته شده و توسط ستاد هماهنگی شورایاری ها گرد آوری شده است.
ارسال دیدگاه