ضرورت آگاهی بخشی به دانش آموزان از حقوق و تکالیف قانونی خود در جامعه
شیراز(پانا)-مدیرکل آموزشوپرورش فارس بر ضورت آشنایی دانش آموزان با موضوعات حقوقی و تکالیف قانونی خود در جامعه اشاره کرد و گفت آگاهی بخشی دانش آموزان از حقوق و تکالیف قانونی خود در جامعه باعث نهادینه شدن این آموزشها در اذهان دانشآموزان و حتی خانوادههای دانشآموزان شده و در آینده شاهد اثرات مثبت آن خواهیم بود.
فرهاد اسماعیلی با تبریک هفته قوه قضاییه، گفت: حضور بیش از ۸۵۰ هزار دانشآموز، خانوادههای آنان و نیز مربیان و معلمان در استان فارس، جمعیت قابلتوجهی را تشکیل میدهند که برای اهداف فرهنگسازی، گروه بسیار با ارزشی بهحساب میآید.
اساعیلی با تأکید بر ضرورت آگاهی همه آحاد مردم، بهخصوص دانش آموزان از حقوق و تکالیف قانونی خود در جامعه،گفت: نوجوانان و دانشآموزان به دلایل و موضوعات مختلف از جمله اثرات شبکههای اجتماعی و ماهوارهای و همچنین سایر آسیبهای اجتماعی نظیر اعتیاد و... در معرض ابتلا به جرم و قانونشکنی هستند.
او افزود: با آموزش و آگاهی بخشی به دانشآموزان و فرهنگسازی و پیشگیری، میتوان از تشکیل پروندههای جدید در دستگاه قضایی جلوگیری کرد.
مدیرکل آموزشوپرورش فارس کاهش آسیبهای اجتماعی را از جمله دغدغههای مهم مقام معظم رهبری عنوان کرد و گفت: همکاری دادگستری با آموزشوپرورش و ورود قضات متبحر به مدارس و آموزشگاههای استان در غالب طرح قاضی در مدرسه، بسیار کارگشا و مثمر ثمر است.
اسماعیلی افزود: طرح قاضی در مدرسه یکی از طرحهای مؤثر در حوزه پیشگیری و مراقبت از آسیبهای اجتماعی است که باهدف ارائه جذاب مسائل حقوقی به دانش آموزان در ۳۰درصد مدارس دوره متوسطه دوم فارس اجرا میشود.
او هدف از اجرای طرح قاضی در مدرسه را آگاهسازی دانش آموزان نسبت به جرائم و رفتارهای مجرمانه، کاهش خطرات بزه دیدگی و افزایش مسئولیتپذیری دانشآموزان در مواجه با اعمال و رفتارهای مجرمانه دانست و گفت: آگاهسازی نوجوانان و جوانان نسبت به تبعات رفتارهای مجرمانه و مجازات، آشنایی قضات با فضای مدارس و روحیات قشر جوان و نوجوان در جهت صدور آرای متناسب، ایجاد اعتماد و ارتباط مناسب بین دانش آموزان و دستگاه قضایی و ترویج فرهنگ قانون مداری در جامعه در مدارس از دیگر اهداف اجرای طرح قاضی در مدرسه است.
مدیرکل آموزشوپرورش فارس، همچنین به اثرات آموزشهای حقوقی به دانش آموزان اشاره کرد و گفت: آشنایی دانش آموزان با موضوعات حقوقی باعث نهادینه شدن این آموزشها در اذهان دانشآموزان و حتی خانوادههای آنان شده و در آینده شاهد اثرات مثبت آن خواهیم بود.
اسماعیلی حضور مستقیم قاضی در مدرسه و شرح دادن بسیاری از احکام قضایی که ممکن است دانش آموزان در رده سنی نوجوانی با آن درگیر شوند را مفید دانست و اضافه کرد: در این طرح دانش آموزان بدون واسطه، مخاطرات ناشی از رفتارهای پرخطر را از زبان یک فرد مطلع و مسئول میشنوند و حضور قضات برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در مدارس قطعاً بسیار مؤثر بوده و در زمان کوتاهی شاهد تأثیر آن و کاهش آمار وقوع جرم خواهیم بود.
ارسال دیدگاه