امروز: جمعه 12 خرداد 1402 - 05:37 تبلیغات
خبرگزاری پانا
  • خبرگزاری پانا
  • صفحه اصلی
  • آموزش و پرورش
      در حال بارگزاری
  • سیاسی
      در حال بارگزاری
  • اقتصادی
      در حال بارگزاری
  • اجتماعی
      در حال بارگزاری
  • فرهنگی
      در حال بارگزاری
  • ورزشی
      در حال بارگزاری
  • عکس
      در حال بارگزاری
  • ویدئو
  • رسانه‌های دیگر
      در حال بارگزاری
  • استانها
    • صفحه اصلی استان‌ها
    • آذربایجان شرقی
    • آذربایجان غربی
    • اردبیل
    • اصفهان
    • البرز
    • ایلام
    • بوشهر
    • تهران
    • شهرستانهای تهران
    • چهارمحال و بختیاری
    • خراسان جنوبی
    • خراسان رضوی
    • خراسان شمالی
    • خوزستان
    • زنجان
    • سمنان
    • سیستان و بلوچستان
    • فارس
    • قزوین
    • قم
    • کردستان
    • کرمان
    • کرمانشاه
    • کهگیلویه و بویراحمد
    • گلستان
    • گیلان
    • لرستان
    • مازندران
    • مرکزی
    • هرمزگان
    • همدان
    • یزد
  • دانش‌ آموز خبرنگار
  • آرشیو
  • درباره ما
  • ارتباط با ما

پانا سیاسی

منظومه فکری امام خمینی (ره) متکی و مبتنی بر جهان‌بینی «توحید»

منظومه فکری امام خمینی (ره) متکی و مبتنی بر جهان‌بینی «توحید»

حجت‌الاسلام علی شیرازی*

2/4/2023 2:15:54 PM
2/4/2023 2:15:54 PM
شنبه 15 بهمن 1401 - 14:15
علی شیرازی

هدف تمامی پیامبران الهی دعوت به توحید بوده است. بنابراین هدف امام نیز از انقلاب، دعوت به توحید بوده است.

هدف امام خمینی (ره)، همان هدف پیامبران و اولیای الهی بود. خداوند در آیه ۳۶ سوره نحل، درباره هدف پیامبران الهی می‌فرماید: وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِی كُلِّ أُمَّةٍ رَسُولًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَاجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ - و در میان هر امتى فرستاده‏‌اى برانگیختیم [تا بگوید]: ۱. خدا را بپرستید؛ ۲. و از طاغوت دوری کنید. امام خامنه‌ای در ۲۳ آبان ۱۳۹۱ فرمودند: توحید؛ عبارت است از: ۱. اعتقاد به خدا؛ ۲. کفر به طاغوت. پس هدف تمامی پیامبران الهی دعوت به توحید بوده است. بنابراین هدف امام نیز از انقلاب، دعوت به توحید بوده است.

امام خامنه‌ای در ۱۴ خرداد ۱۳۹۴ فرمودند: منظومه فکری امام ... متکی و مبتنی بر یک جهان بینی است که این جهان بینی عبارت است از "توحید". ایشان همچنین در ۱۶ فروردین ۱۳۷۴ فرمودند: آن امام بزرگوار، موحد بود، و توحید در سراسر وجود او جریان داشت. همه وجود او، خدا، عظمت و عزت الهی را قبول داشت. با همین مبنا و منظومه نیز رشد کرد و در خانه و در همه زندگی او، توحید و نام و یاد خدا ساری و جاری بود.

در آیه ۳۶ سوره نور می‌خوانیم: فِی بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ وَيُذْكَرَ فِیهَا اسْمُهُ يُسَبِّحُ لَهُ فِیهَا بِالْغُدُوِّ وَالْآصَالِ - [این نور هدایت] در خانه‌هایی است که خداوند اجازه داده است [شأن و منزلت و قدر و عظمت آن‌ها] رفعت یابد و نامش در آن خانه‌ها برده شود، و همواره در آن خانه‌ها؛ صبح و شام او را تسبیح گویند. امام باقر (ع) فرمودند: مراد از "بیوت" در این آیه، خانه‌های پیامبران و حکماء و امامان معصوم است. پایه تفکر امام بزرگوار در این بیوت گذاشته شد، او را دائم الذکر کرد، صبح و شام به یاد خدا، و وصل به خدا بود. متقی و پاکیزه گشت و انقلابش را بر همین پایه گذارد. در آیه ۱۰۸ سوره توبه فرمود: لَمَسْجِدٌ أُسِّسَ عَلَى التَّقْوَى مِنْ أَوَّلِ يَوْمٍ أَحَقُّ أَنْ تَقُومَ فِیهِ فِیهِ رِجَالٌ يُحِبُّونَ أَنْ يَتَطَهَّرُوا - مسجدى که از روز نخستین بر پایه تقوا بنا شده، سزاوارتر است که در آن [به نماز] بایستى [و] در آن مردانى‏‌اند که دوست دارند خود را پاک سازند.

انقلاب امام، در مساجد الهی شکل گرفت تا از مسجد و حرم اولیاء الهی و از بیت حکیم متاله انقلاب اسلامی، یک پیام منتشر شود و آن پیام توحید و دعوت به بندگی و مبارزه با طاغوت و شاه و امریکا باشد. روحانیت در مساجد، پرچمدار مبارزه شد تا در استمرار حرکت انبیاء و اولیاء و در امتداد دعوت امام خمینی (ره) به توحید، هدف همه ملت ایران در قیام علیه شاه، دینداری و دفاع از دین مبین اسلام ناب محمدی (ص) باشد. در توحید، کفر به طاغوت و نفی طاغوت نهفته است. امام با هدف دعوت به توحید، راه انبیاء را پیمود و بر اساس آیه ۳۶ سوره نحل، واجتنبوا الطاغوت؛ پرچم مبارزه با محمدرضا پهلوی و سران کاخ سفید امریکا را برافراشت، با استکبار جهانی مبارزه کرد، با اسرائیل غاصب مبارزه کرد، با صدام مبارزه کرد، با هر پرچم کفر و شرک و نفاق مبارزه کرد، با ملی گرایان وابسته به شرق و غرب و با منافقین خلق مبارزه کرد و با کمک ملت دیندار و خداترس ایران، حکومت طاغوت را برانداخت و حکومت اسلامی تشکیل داد.

آن گوهر بی‌نظیر و رهبر سترگ در ۵ آذر ۱۳۵۷، در تبیین هدف نهضت و تشکیل حکومت دینی فرمود: برنامه ما در حکومت اسلامی، مبتنی بر توحید است. ایشان در ۶ مرداد ۱۳۶۶ مبارزه با دشمن را مستمر دانست و فرمود: اعلان برائت در حج، تجدید میثاق مبارزه و تمرین تشکل مجاهدان برای ادامه نبرد با کفر و شرک و بت پرستهاست و به شعار هم خلاصه نمی‌شود؛ که سرآغاز علنی ساختن منشور مبارزه و سازماندهی جنود خدای تعالی در برابر جنود ابلیس و ابلیس صفتان است و از اصول اولیه توحید به شمار می‌رود. اماممان در ۲۳ آبان ۱۳۴۴ فرمود: پیغمبر اسلام ( ص ) ... چهار تا مکتوب مرقوم فرموده‌اند، به چهار تا امپراطور؛ یکی ایران، یکی روم، یکی مصر، یکی حبشه ... این چهار مکتوبی که مرقوم فرموده‌اند، به مضمون واحد است به چهار امپراطور، و آن‌ها را دعوت به اسلام کرده‌اند و دعوت به توحید. پس امام خمینی (ره) از همان روزهای شکل‌گیری انقلاب اسلامی، هدف را دعوت به توحید دانسته‌اند و در ۵ شهریور ۱۳۶۴ نیز فرموده‌اند: ما باید مردم را با توحید آشنا کنیم. علمای اعلام باید مردم را با توحید آشنا کنند. باز سخن از دعوت به توحید است و علماء و روحانیت باید در مسجد و محراب و در حرم اولیاء الهی، مردم را دعوت به خدا و بندگی خدا و دعوت به مبارزه علیه طاغوت‌های زمان نمایند.

این راهی است که پیامبران و نبی مکرم اسلام پیمودند. بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در ۲۰ خرداد ۱۳۵۷ فرمودند: پیغمبر بزرگ اسلام، همه چیزش را فدای اسلام کرد تا پرچم‌ توحید را به اهتزاز در آورد، و ما به حکم پیروی از آن بزرگوار باید همه چیزمان را فدا کنیم تا پرچم‌‌ توحید برقرار ماند. ایشان در ۵ اردیبهشت ۱۳۵۸ فرمودند: این ملت، یک دل و یک جهت، در جهت توحید، با تحولات روحی رو به اسلام آوردند و این نهضت مقدس را بارور کردند.

با بیانات اماممان روشن است که هدف انقلاب اسلامی، دعوت به توحید بود. پس امام و انقلاب، به هدف رسیده‌اند. امروز ملت ایران به اهتزاز درآمدن پرچم توحید را در ایران و منطقه مشاهده می‌کند. رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در ۱۰ خرداد ۱۳۶۹ بر این حقیقت تاکید می‌کنند و می‌فرمایند: امام ما برای حیات دوباره اسلام، درست همان راهی را پیمود که رسول معظم‌ (ص) پیموده بود. ایشان بر استمرار همان راه پای می‌فشرند و در ادامه می‌فرمایند: نام امام پرچم این انقلاب، و راه او راه این انقلاب، و اهداف او اهداف این انقلاب است. امام‌ خامنه‌ای می‌افزایند: راه امام خمینی (ره) راه ما، هدف او هدف ما، و رهنمود او مشعل فروزنده ماست. تا زمانی که همه در این مسیر حرکت می‌کنیم، پیروزیم. راه خدا، در ذیل حمایت الهی قرار دارد. ۴۴ سال با تبعیت از ولی فقیه زمان و استمرار دعوت به توحید، انقلاب اسلامی ماند. آینده نیز تا در همین مسیریم،‌ پیروزی‌ها زیباتر و روشن‌تر خواهد بود.

*جانشین سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع

منبع: وزارت دفاع

حجت‌الاسلام علی شیرازی جانشین سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع
اخبار مرتبط
  • الحاق ۷۰ فروند شناور پیشرفته تندرو به ناوگان مرزبانی فراجا

  • نیروی هوایی ‌پیشگام در شکستن مرزهای تحریم بوده است

  • شهید بزرگ جبهه مقاومت

  • دانشمند برجسته و عنصر علمی کم‌‌نظیر

  • آمریکا بداند دوران وحشیگری تمام شده است

نظرات
1- لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب توهین‌آمیز یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران و مغایر با قوانین کشور منتشر نمی‌شود.
3- نظرات پس از تایید منتشر می‌شود.
نظر شما با موفقیت ثبت شد

  • پربیننده ها
  • آخرین
  • محبت پدر دختری، مانع از گسترش آسیب‌های اجتماعی می‌شود

  • برگزاری دوره‌های‌ ارتقای توانمندی‌ معلمان در تابستان امسال

  • دبل تاریخی جام

  • مشهد در میلاد امام رضا ( ع) غرق شادی و نور

  • ابلاغ بخشنامه سرباز معلم

  • ایران و ترکمنستان خویشاوند و دارای اشتراکات فرهنگی بسیار هستند

  • اعلام برنامه‌های آیین بزرگداشت ارتحال امام (ره) در آموزش و پرورش

  • مراسم استقبال از خادمان حرم مطهر امام رضا(ع) در شهرستان آباده

  • دولت مردمی با اتکا به آرمان‌های 15 خرداد تمام توان خود را برای ارتقای جایگاه کشور بکار گرفته است

  • پرسپولیس قهرمان جام حذفی شد

  • تقدیر و تجلیل از معلمان پایه اول شهریار در طرح خشت اول/ فیلم

  • اجتماع بزرگ «سلام فرمانده ۲» با اجرای ابوذر روحی در کرمانشاه

  • همایش شاهنامه خوانی کودکان و نوجوانان کرمانشاهی

  • ماجرای نامه چهل‌سال پیش یک دختر ١٢ ساله به رزمندگان/ فیلم

  • برخی دستگاه‌های نظارتی شجاعت را از مدیران گرفته‌اند

  • طرح شهید عجمیان در مدارس آذربایجان‌غربی به صورت جدی پیگیری می‌شود

  • تعداد ثبت‌نام‌کنندگان مسکن ملی استان اردبیل به بیش از ۱۱۶ هزار نفر رسید

  • ویژه‌برنامه رادیو خبرگزاری پانا در استان اصفهان به‌‌مناسبت ولادت امام رضا (ع)/ فیلم

  • سنت غنی و پویای مناظره و گفتگو با پیروزی انقلاب دوباره در فضای کشور جریان پیدا کرد

  • انهدام شبکه فساد و ترویج دهندگان بی بندوباری در فضای مجازی

  • ورزشگاه آزادی تکمیل ظرفیت شد

  • بازدید وزیر آموزش و پرورش از حوزه برگزاری امتحانات نهایی در مشهد

  • ۵ نفر محکوم به قصاص نجات پیدا کردند

  • ۷ فرنگی‌کار ایران رقبای خود را شناختند

  • بسته شدن تحقیقات در رابطه با مریوان

  • تمرکز تولید مسکن در بافت فرسوده قیمت تمام‌شده را بسیار کاهش می‌دهد

  • نشست بی واسطه نوجوانان دختر با فرماندار استان اصفهان

  • جشن میلاد امام مهربانی‌ها در موزه دفاع مقدس

  • پنج هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده به بهره‌برداری رسید 

  • نشست تشکل‌های دانش‌آموزی خراسان رضوی با وزیر آموزش و پرورش

  • درخواست‌های عجیب ساپینتو از مدیران استقلال؛ از پرواز بیزینس کلاس تا قرارداد یک میلیون یورویی

  • نگاهی به ویژه‌برنامه‌های رادیو در سالروز رحلت امام خمینی(ره) و قیام پانزدهم خرداد

  • نخستین نشست استانداران مرزی جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق در ارومیه

  • اجرای‌ توافق 1351 در مورد حقابه هیرمند؛ مانع بحرانی‌شدن روابط ایران و افغانستان

  • دریادار سیاری:‌ ایران اسلامی در ساخت ناوشکن و پایش دریاهای جهان حرف برای گفتن دارد

  • بازدید وزیر آموزش و پرورش از حوزه برگزاری امتحانات نهایی در مشهد

  • تقویت «کفایت نفس» روشی ریشه‌ای برای تضعیف قانون‌گریزی در زمینه مصرف سیگار

  • جزئیات ثبت‌نام و انتخاب رشته در دانشگاه علمی کاربردی اعلام شد

  • فراخوان اولویت‌های پژوهشی سازمان سینمایی در سال 1402‌

  • نقطه شروع تحول آموزش‌و‌پرورش توجه به معلم و تربیت معلم است

  • پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و ازبکستان به‌کار خود پایان داد

  • شناسایی ۱۰۲ بیمار جدید کرونایی در کشور

  • لیدر نفت‌ مسجدسلیمان به قتل رسید

  • پیشنهادهای‌ وزیر کشور برای توسعه مبادلات اقتصادی استان‌های مرزی ایران و اقلیم کردستان عراق

  • «به خاطر گیتی» روی میز تدوین قرار گرفت

  • آیین تقدیر از مربیان سازمان دانش‌آموزی استان البرز

  • ویژه‌برنامه ولادت امام رضا (ع) در شهرستان نظرآباد

  • بازدید سرزده معاون پرورشی و فرهنگی اداره‌کل آموزش و پرورش استان بوشهر از سازمان دانش‌آموزی استان

  • ‌مصرف ترافیک داخلی همزمان با شهرآورد دیشب از ۶ ترابیت بر ثانیه عبور کرد

  • ویژه‌برنامه سالروز رحلت امام خمینی(ره) و قیام پانزدهم خرداد در رادیو نمایش

 
کلیه حقوق متعلق به خبرگزاری پانا است.
ارتباط با ما درباره ما
طراحی و اجرا : سماسیستم