امروز: پنجشنبه 27 مرداد 1401 - 15:55 تبلیغات
خبرگزاری پانا
  • خبرگزاری پانا
  • صفحه اصلی
  • آموزش و پرورش
      در حال بارگزاری
  • سیاسی
      در حال بارگزاری
  • اقتصادی
      در حال بارگزاری
  • اجتماعی
      در حال بارگزاری
  • فرهنگی
      در حال بارگزاری
  • ورزشی
      در حال بارگزاری
  • عکس
      در حال بارگزاری
  • ویدئو
  • رسانه‌های دیگر
      در حال بارگزاری
  • استانها
    • صفحه اصلی استان‌ها
    • آذربایجان شرقی
    • آذربایجان غربی
    • اردبیل
    • اصفهان
    • البرز
    • ایلام
    • بوشهر
    • تهران
    • شهرستانهای تهران
    • چهارمحال و بختیاری
    • خراسان جنوبی
    • خراسان رضوی
    • خراسان شمالی
    • خوزستان
    • زنجان
    • سمنان
    • سیستان و بلوچستان
    • فارس
    • قزوین
    • قم
    • کردستان
    • کرمان
    • کرمانشاه
    • کهگیلویه و بویراحمد
    • گلستان
    • گیلان
    • لرستان
    • مازندران
    • مرکزی
    • هرمزگان
    • همدان
    • یزد
  • دانش‌ آموز خبرنگار
  • آرشیو
  • درباره ما
  • ارتباط با ما

پانا سیاسی

در همایش ملی تربیت در نیروهای مسلح

آیت‌الله اعرافی: نظام اخلاقی نیروهای مسلح تدوین شود

آیت‌الله اعرافی: نظام اخلاقی نیروهای مسلح تدوین شود

شهید سلیمانی دوگانه‌های اخلاقی را شناخته بود

6/26/2022 3:23:00 PM
6/26/2022 3:23:00 PM
یکشنبه 5 تیر 1401 - 15:23
.

تهران (پانا) - مدیر حوزه‌های علمیه در همایش ملی تربیت در نیروهای مسلح بر لزوم بازشناسی دوگانه‌های موجود در نظام اخلاقی تربیتی نیروهای مسلح انقلاب اسلامی تاکید کرد و گفت شهید قاسم سلیمانی بزرگ مردی بود که شجاعت و مهرورزی، فرماندهی و دوستی، فرماندهی و تواضع، فرمانبری و اطاعت از یک سو و نقادی و پیشنهاد دادن از سویی دیگر و همچنین سلسله مراتب و اخوت را در کنار یکدیگر مورد توجه قرار می‌داد.

به گزارش سپاه نیوز؛ آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه پیش از ظهر امروز ( یکشنه) در همایش ملی تربیت در نیروهای مسلح که در دانشکده شهید محلاتی برگزار شد، با بیان اینکه فلسفه، فقه و اخلاق هر کدام به‌عنوان پایه‌های دفاعی اسلام بر اساس منابع دینی قابل بررسی است، اظهار کرد: نیروهای مسلح باید در این سه حوزه ورود کرده و مباحث مرتبط با خود را استخراج کنند.

وی اضافه کرد: در حوزه اخلاق و نظام ارزشی تربیت در عرصه دفاع و جنگ از منظر اسلام نیازمند مطالعات گسترده‌تری هستیم و نیروهای مسلح انقلاب اسلامی باید نسبت به این موضوع ورود کنند.

مدیر حوزه‌های علمیه خاطرنشان کرد: منابع و متون اولیه دینی اسلام در حوزه اخلاق عمومی آموزه‌های مشخصی را ارائه کرده است و بزرگان دینی نیز در این حوزه آثار و کتاب‌های مشخصی را پدید آورده‌اند اما در روزگار معاصر اخلاق متفاوتی مطرح شده که از منظر اسلامی می‌توانیم به آن بپردازیم، اخلاقی که از آن به عنوان اخلاق حرفه‌ای یاد می‌شود.

وی با بیان اینکه اخلاق حرفه‌ای برش تخصصی بر اخلاق عمومی است، عنوان کرد: اخلاق حرفه‌ای این است که در محدوده شغل‌ها، رسالت‌ها و مأموریت‌ها ویژگی‌های اخلاقی مورد نیاز را بررسی و دنبال کنیم.

آیت‌الله اعرافی از اخلاق پزشکی به‌عنوان یکی از اخلاق‌های حرفه‌ای یاد کرد و گفت: هر چند که این نام جدید است اما مضمون آن در تاریخ اسلام وجود دارد و در تاریخ اسلام آداب تعلیم و تعلم در حوزه‌های مختلف قابل استخراج است.

وی اخلاق را مرتبط با قواعد دیگرسازی و تربیت را معطوف به خودسازی دانست و تصریح کرد: در حوزه اخلاق و تربیت حرفه‌ای ما باید به صورت مستمر به دنبال تعالی و ارتقا باشیم.

آیت‌الله اعرافی عنوان کرد: برخی از عناوینی که در اخلاق عمومی وجود دارد در اخلاق حرفه‌ای مورد تاکید قرار می‌گیرد یا تضعیف می‌شود، شجاعت یک موضوع عمومی است اما در اخلاق حرفه‌ای نیروهای مسلح از یک جایگاه ویژه برخوردار می‌شود.

وی ادامه داد: افرادی که می خواهند نظام تربیتی اخلاقی نیروهای مسلح را استخراج و تدوین کنند باید بدانند که هم باید نظام عام اخلاقی اسلام را مورد پژوهش قرار دهند و هم باید به نظام‌های تخصصی‌تر نیز ورود کنند.

امام جمعه قم گفت: در نظام دفاعی اسلام، یک نظامی اولیه است که اهداف مقدماتی را می‌بیند و نظام‌های والاتری داریم که اوج آن این است که یک نظام دفاعی حاکمیت ارزش‌های الهی بر جامعه و جهان می‌داند، نیروی نظامی اسلام گاهی در یک سطح نازل تنظیم می‌شود که دفاع از جان و مال افراد است اما گاهی این نیرو با عشق به حاکمیت ارزش‌های الهی در همه نظام‌های سیاسی اجتماعی جهان تشکیل می‌شود.

وی با بیان اینکه عنصر کلیدی که به همه اجزا جان می‌دهد فرماندهی است، عنوان کرد: ویژگی نیروهای مسلح نظام اسلامی این است که از نظر تئوریک بر پایه فلسفه، فقه و اخلاق اسلامی تشکیل شده است و محور آن فرماندهی الهی است.

آیت‌الله اعرافی بر لزوم شناخت درست از غرب و تمدن غربی توسط نیروهای مسلح تاکید کرد و گفت: دستاوردهایی در تمدن غربی در زندگی مادی بشر وجود داشته است اما معتقد به آن هستیم که در منظومه فکری غرب انحراف‌های فکری وجود دارد که برای بشر آینده متعالی را رقم نمی‌زند و اینکه امروز شاهد جنگ ترکیبی بسیار پیچیده علیه انقلاب اسلامی هستیم طبیعی است چراکه ریشه در نگرش به تاریخ، جهان و بشریت دارد.

وی از دیدار اخیر خود با پاپ فرانسیس یاد کرد و گفت: 10 چالش در دنیای معاصر را با این شخصیت مطرح کردم و به منشأهای آسیب‌های موجود امروز در دنیای غرب اشاره کردم.

آیت‌الله اعرافی با بیان اینکه شناخت از ابعاد عمیق انقلاب اسلامی اولویت دیگری برای نیروهای مسلح است، گفت: در اخلاق حرفه‌ای نیروهای مسلح باید به دعای بیست و هفتم صحیفه سجادیه مراجعه کنیم که منظومه‌ای از تفکر دفاعی اسلام در آنجا مورد اشاره قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه منطق خداخواهی، اخلاص و فراموشی دنیا در روحانیت و نیروهای مسلح باید مورد توجه قرار گیرد، اظهار کرد: امام زین‌العابدین(ع) از خداوند متعال می‌خواهند که نیروهای مسلح به قله‌ای از معنویت برسند که همه دنیا را فراموش کنند.

آیت‌الله اعرافی نظم، صبر، شجاعت، آرامش و توکل را به‌عنوان نکات کلیدی نظام اخلاقی نیروهای مسلح مورد اشاره قرار داد و گفت: در تربیت نظامی دوگانه‌هایی وجود دارد که باید به آن‌ها دقت شود؛ نظم، مقاومت، شجاعت، ایثار، فرماندهی و سلسله مراتب کلید واژه‌های مهم است اما در منطق اسلام این ضوابط لازم، یک تبعاتی دارد و به دوگانه‌هایی باید توجه کرد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: انسان‌های بزرگ در نظام دفاعی اسلام افرادی هستند که بتوانند دوگانه‌ها را بررسی و مورد توجه قرار دهند که از جمله این دوگانه‌ها می‌توان به شجاعت و مهرورزی، فرماندهی و دوستی، فرماندهی و تواضع، فرمانبری و اطاعت از یک سو و نقادی و پیشنهاد دادن از سویی دیگر و همچنین سلسله مراتب و اخوت اشاره کرد که حاج قاسم سلیمانی شخصیتی بود که این دوگانه‌ها را مورد توجه قرار داده بود.

آیت‌الله اعرافی با بیان اینکه تدوین کنندگان نظام تربیتی نیروهای مسلح فلسفه، فقه و اخلاق اسلام را باید بدانند و بر آن آگاه باشند، عنوان کرد: این نظام باید به اخلاق حرفه‌ای توجه کند و بتواند دوگانه‌های تربیت نظامی را بازشناسی و به آن‌ها بپردازد.

علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه
اخبار مرتبط
  • آیت‌الله اعرافی:‌ ‌دستاورد‌های عظیم ‌آموزشی و تربیتی ایران برای جهانیان تبیین شود‌

  • گام دوم انقلاب اسلامی دشوارتر، حساس‌تر و ارزنده‌تر است

  • آیت‌الله اعرافی: روحانیت آماده ایثار و شهادت است

  • کنگره شهدای روحانی باید در ارتقای تربیت اجتماعی اثرگذار باشد

  • همکاری حوزه علمیه و کمیته امداد برای حمایت از روستاییان

نظرات
1- لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب توهین‌آمیز یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران و مغایر با قوانین کشور منتشر نمی‌شود.
3- نظرات پس از تایید منتشر می‌شود.
نظر شما با موفقیت ثبت شد

  • پربیننده ها
  • آخرین
  • جزئیات خرید لوازم خانگی از سایت «توان خرید»

  • ۱۱ میلیون تومان در یک ماه به حساب معلمان واریز می‌شود

  • اقیانوس آرام؛ یک قرار نوجوانانه

  • پسر جا پای پدر گذاشت؛ ظهور مدعی جدید در سنگین وزن کشتی آزاد جهان

  • نحوه اعمال سوابق تحصیلی دانش‌آموزان در کنکور 1402

  • خبرنگاری در پانا فرصت تربیتی برای دانش‌آموزان است

  • راهنمای سامانه رتبه‌بندی منتشر شد

  • نشست خبری رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اصحاب رسانه

  • حضور دانش‌آموز خبرنگاران شهرستان‌های استان تهران در خبرگزاری پانا

  • گرامیداشت روز خبرنگار در اهواز

  • اگر نان نخوریم چه اتفاقی در بدن ما می‌افتد؟

  • پلیس قلابی در شمال پایتخت دستگیر شد

  • شأن و جایگاه رفیع آزادگان در قلب و روح ملت ایران جاودانه خواهد بود

  • شناسایی ۴۸۲۴ بیمار جدید کرونایی؛ ۶۷ نفر دیگر جان باختند

  • شمخانی: قانون اقدام راهبردی نقش موثری در تقویت توان مذاکراتی ایران داشته است

  • تاکید رئیس‌جمهوری بر ضرورت هم‌افزایی دستگاه‌ها در تحقق مصوبات ستاد ملی جمعیت

  • هدف از اجرای رتبه‌بندی، حفظ شأن و مقام شامخ معلم است

  • سکه باز هم ارزان شد

  • صنایع ساخت و ساز در عراق چه میزان پتانسیل سرمایه‌گذاری دارد؟

  • عرضه مرغ به بازار کاهش یافت

  • حبیب‌زاده طلای جهان را به حریف ژاپنی داد

  • ترکیب داوران و اساتید جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران کامل شد

  • کنعانی جان باختن تعدادی از شهروندان الجزایر را تسلیت گفت

  • خشکاندن و قطع ۱۸۷ درخت در مجموعه ورزشی انقلاب

  • روح‌الله سهرابی ؛ خیلی از فیلم‌های اصلاحی براساس فیلمنامه تصویبی ساخته نشده‌اند

  • حمید درخشان: لوکادیا می‌تواند مرد اول مسابقه پرسپولیس شود

  • آتیلا پسیانی با «اولئانا» روی صحنه می‌آید

  • آغاز تحویل اموال مسروقه صندوق‌های اجاره‌ای بانک ملی به صاحبانش

  • زندانیان دارای سابقه جرایم خشن مورد اعمال ارفاق و تسهیلات قانونی قرار نمی‌گیرند

  • افزایش 50 هزار تومانی قیمت سکه

  • برنامه‌های کشاورزی حفاظتی، کم‌خاک‌ورزی و بی‌خاک‌ورزی در اراضی دیم در اولویت قرار می‌گیرد

  • شهرداری‌ها برای توسعه کشور وظایفی فراتر از تکالیف روزمره برای خود در نظر بگیرند

  • تهران خنک می‌شود

  • حجت‌الاسلام ابوترابی فرد خطیب نماز جمعه این هفته تهران است

  • دلخوشی پرسپولیسی‌ها به آمار لوکادیا؛ مهاجم جدید منجی تیم گل‌محمدی می‌شود؟

  • برنامه پخش زنده فوتبال و مسابقات ورزشی امروز اعلام شد

  • خصوصیات جالب ستاره جدید پرسپولیس این است لوکادیا زود با همه صمیمی می شود

  • بازگشت اتفاق بد تکراری برای پرسپولیس

  • شاخص‌های تربیتی به سنجه کنکور افزوده شود

  • ۹ بانک به دلیل خلق نقدینگی جریمه شدند

  • از ظرفیت نظام شورایی کشور برای تحول در رویکردهای گردشگری و بافت تاریخی کشور استفاده شود

  • دانشگاه صنعتی شریف، مدرسه تابستانه‌ برگزار می‌کند

  • ادامه کاهش نرخ رسمی ارزهای مهم

  • تاکید وزیر ارشاد بر اجرای اپرای عاشورا در شهرهای مختلف

 
کلیه حقوق متعلق به خبرگزاری پانا است.
ارتباط با ما درباره ما
طراحی و اجرا : سماسیستم