مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای گلستان
حمل بیش از یک میلیون تن محصولات جالیزی در گلستان
گرگان(پانا)- تاکنون یک میلیون و۱۶۶ هزار و ۸۷۷ تن محصولات کشاورزی شامل باقلا، جو، گندم، سویا، سیب زمینی، کلزا و برنج توسط ۸۵۰۰ دستگاه ناوگان باری از استان گلستان حمل شده است.
مهدی میقانی مدیرکل راهداری وحمل و نقل جادهای استان گلستان اظهارداشت: یا آغاز فصل برداشت محصولات کشاورزی در سال ۱۳۹۶، یک میلیون و ۱۶۶ هزار و ۸۷۷ تن محصولات شامل باقلا، جو، گندم، سویا، سیب زمینی، کلزا و برنج توسط ۸۵۰۰ دستگاه ناوگان باری از استان گلستان حمل شده است.
وی افزود: در ۲ ماه نخست سال جاری و همزمان با اوج برداشت محصولات کشاورزی تاکنون حدود ۹۶ هزار و ۱۶۶ تن توسط بخش حملونقل جادهای جابجا شده است.
مدیرکل راهداری وحمل و نقل جادهای استان گلستان با تاکید بر اینکه روزانه نزدیک به یکهزار و ۵۰۰ دستگاه کامیون توسط ۷۵ شرکت حمل و نقل بار استان محصولات کشاورزان را بارگیری و حمل میکنند، اظهار کرد: تمهیدات و اقدامات لازم جهت فراخوان ناوگان حمل و نقل باری صورت پذیرفته و برای تامین ناوگان حمل محصولات کشاورزی مشکل وجود ندارد.
وی با اشاره به پیشبینی برداشت یکمیلیون و ۷۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی در بهار و تابستان امسال تصریح کرد: جلسات هماهنگی را با دستگاههای عضو کارگروه و تشکلهای صنفی بخش حمل و نقل برگزار کردهایم که همه تلاش ما بر آن است که با هماهنگی مراکز تخلیه بار در جابهجایی و حمل محصولات کشاورزی تسریع شود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان گلستان گفت: با توجه به آغاز فصل برداشت محصولات کشاورزی عمده استان مانند سیب زمینی، کلزا، جو و گندم و با توجه به افزایش حجم تولیدات سال جاری، نیازمند برنامهریزی و همافزایی هر چه بیشتر بین دستگاههای متولی است.
میقانی افزود: دستگاههای دیگر علاوه بر تامین نیروی انسانی و تجهیزات کافی در مراکز تخلیه و اعلام زمان آغاز و بازه برداشت محصولات کشاورزی در استان، پیشبینی ظرفیت کافی انبار برای همه محصولات را داشته و برای جلوگیری از ایجاد صفهای نامتعارف و توقف کامیونها در صف و در نتیجه افزایش کرایه حمل تدابیر لازم را داشته باشند.
وی با اشاره به پیشبینی تولید سیبزمینی حدود ۱۸۰هزار تن و تداخل برداشت با محصول استراتژیک کلزا اظهار داشت: نیاز به حمل سیبزمینی به مقاصد خارج استان و در نتیجه خروج کامیون از استان، برای حفظ قیمت منطقی این محصول، اتخاذ تدابیر خاص برای کارگشایی صادرات احساس میشود تا از کاهش نرخ سیب زمینی در بازار و برخی تبعات بعدی جلوگیری شود.
میقانی با اشاره به پیشبینی تولید کلزا حدود ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار تن تصریح کرد: با در نظر گرفتن دوره برداشت حداکثر ۱۵ روزه برای این محصول و تداخل برداشت با محصول سیب زمینی و احتمالا برداشت جو و مد نظر داشتن اوج برداشت، لازم است مراکز تخلیه توان تخلیه روزانه ۱۵ تا۲۰ هزار تن کلزا را داشته باشند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان گلستان با اشاره به پیش بینی تولید جو حدود ۱۷۰ هزار تن افزود: با در نظر گرفتن دوره برداشت حدودا ۲۰ روزه برای این محصول و تداخل برداشت با محصول استراتژیک گندم و مد نظر داشتن اوج برداشت، لازم است علاوه بر پیش بینی فضای انبار کافی، مراکز تخلیه حداقل توان تخلیه روزانه ۲۵ تا ۳۰ هزار تن جو را داشته باشند.
وی درباره پیش بینی تولید گندم ۱.۳ میلیون تن و با در نظر گرفتن دوره برداشت ۳۰ روزه در سطح استان گفت: تداخل برداشت با محصول جو و مد نظر داشتن پیک برداشت به خصوص در نواحی شرقی استان، لازم است مراکز تخلیه علاوه بر پیشبینی فضای کافی حداقل توان تخلیه روزانه ۱۰۰ هزار تن گندم را داشته باشند.
ارسال دیدگاه