در گفت وگو با پانا
کارشناس ارشد خانه معدن: تنها در 20 درصد از پهنه کشور کار اکتشاف معدنی صورت گرفته است
تهران (پانا) - کارشناس ارشد خانه معدن می گوید در پهنه ایران تنها 20 درصد کار اکتشاف صورت گرفته است که این میزان نیز تنها در سطح انجام شده است درحالی که اکتشاف باید در حفاری های عمیق صورت گیرد.
شهین نوایی درگفت وگو با خبرنگار پانا با اشاره به ماده ۱۵۷ قانون برنامه پنجم توسعه اظهار کرد: این ماده قانونی ناظر بر مباحث اکتشافات معدنی است اما به دلیل عدم تخصیص بودجه اجرایی نشده است .
وی افزود: این ماده قانونی دارای دو تبصره است که در تبصره الف وظایف زیرمجموعه سازمان زمین شناسی در خصوص تدوین نقشه های زمین شناسی تعریف شده است که پس از تهیه نقشه ها کاربه شرکت های مهندسین مشاور سپرده می شود تا در خصوص آن پتانسیل یابی کرده و مواد معدنی جدید کشف شود .
وی ادامه داد: باید بودجه مناسب برای بحث اکتشاف اختصاص یابد تا از دفتر مهندسان و مشاوران بتوان بودجه های لازم را دریافت کرد.
نوایی تصریح کرد: ۶۵ درصد حقوق معادن بایدبرای بحث اکتشاف اختصاص یابد و اگر این بودجه به طور کامل تخصیص یابد می توان امیدواری بیشتری به اکتشاف معدن و کشف گستره های جدید مواد معدنی در کشور داشت.
کارشناس ارشد خانه معدن تصریح کرد: بخش خصوصی با وجود ریسک بالا به بحث اکتشاف علاقه مند است اما نیاز به اطلاعات پایه ای وجود دارد که باید از سوی سازمان زمین شناسی صورت گیرد و تهیه نقشه ها هم نیاز به بودجه دارد و هم از وظایف سازمان زمین شناسی است.
وی تصریح کرد: یکی از مشکلات معدنکاران این است که وقتی سازمان زمین شناسی پهنه ای را به معدنکاران معرفی میکنند سازمان ملی زمین و اراضی بخشی از پهنه معدنی را محدود می کند و در اختیار بهره برداران قرار نمیدهد .به همین دلایل بخش خصوصی نمی تواند در این زمینه ریسک را بپذیرد.
نوایی گفت: سازمان ایمیدرو در پهنه هایی که اکتشاف انجام داده به خوبی عمل کرده و ۳۹ محدوده معدنی جدید را کشف کرده است اما کار ایمیدرو نباید اکتشاف باشد و بیشتر باید تلاش کند تا فضا را برای بخش خصوصی فراهم کند.
ارسال دیدگاه