مدیرکل آموزش‌وپرورش شهر تهران تاکید کرد: ضرورت توجه به کیفیت عملکرد در جذب معلمان

تهران (پانا) - مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران توجه به دو بعد کیفی و کمی در جذب نیرو را همراه با هم مهم دانست.

کد مطلب: ۷۰۱۸۳۲
لینک کوتاه کپی شد
عباسعلی باقری در برنامه تلویزیونی پرسشگر شبکه آموزش که با موضوع تعیین‌ تکلیف معلمان حق‌التدریس پخش شد اظهار کرد: یکی از دستگاه‌های موثر در تربیت نیروی انسانی مورد نیاز کشور آموزش و پرورش است و در این میان معلمان نقش پررنگی دارند.
وی افزود: در سی و پنج سال گذشته همواره نیروی حق التدریس در کنار نیروی موظف فعالیت کرده و بحث معلمان حق‌التدریس جدید نیست اما در مجموع بحث نیروی انسانی در دو حیطه کمی و کیفی قابل بررسی است، شاید امروز در این دو بخش وضع مناسبی نداشته باشیم.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه در بعد کمی نیروی انسانی به چند دلیل دچار شرایط خاصی شده‌ایم، گفت: اوایل انقلاب با افزایش زاد و ولد روبرو بودیم و این موالید در دهه 60 به سن مدرسه رسیدند و آمار مدارس دو شیفته و سه شیفت بالا رفت. در آن سال ها تعداد زیادی معلم جذب آموزش و پرورش شدند.
بازنشستگی ۳۲۰ هزار نیرو تا چهار سال آینده
باقری عنوان کرد: اکنون این معلمان به سن بازنشستگی رسیده‌اند و طبق برآوردها تا سال 1400، 320 هزار نفر یعنی حدود یک سوم پرسنل آموزش و پرورش بازنشسته می‌شوند که باید آن را جبران کنیم .
مدیرکل آموزش و پرورش تهران افزود: از سوی دیگر جمعیت دانش آموز دهه 60 اکنون خودشان به سن زاد و ولد رسیده‌اند و فرزندانشان به مدرسه می‌آیند بنابراین یک جهش کوچک جمعیتی هم داریم اما همانند دهه 60 نیست.
وی با بیان اینکه در دهه 60، اوج جمعیت دانش‌آموزی حدود 20 میلیون نفر بود عنوان کرد: اکنون 13 میلیون دانش‌آموز داریم که آن هم در حال رشد است. در تهران نزدیک به یک میلیون و 100 هزار دانش‌آموز داریم که طبق پیش‌بینی‌ها تا سال 1400 به حدود یک میلیون و 350 هزار نفر می‌رسد.
باقری ادامه داد: اکنون نیاز داریم به لحاظ کمی نیروی انسانی تامین شود اما از بعد کیفی هم نباید غافل شویم، بنابراین نمی‌توان هر نیرویی را جذب کرد و باید به شایستگی‌های معلمان توجه شود.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران به اضافه‌شدن پایه ششم به دوره ابتدایی در نظام جدید اشاره کرد و گفت: این تغییر موجب شد در سال اول اجرای برنامه یک مرتبه به 50 هزار معلم نیاز پیدا کردیم که قبل از اجرای برنامه تامین نشده بود.
باقری افزود: سال آینده نیز یک چالش خواهیم داشت و یک پایه به دوره فنی و حرفه‌ای اضافه می‌شود و هنرستان‌ها سه‌ساله می‌شوند که نیروی متخصص برای این دوره لازم داریم.
وی با بیان اینکه طی چند سال گذشته با شش پایه‌شدن دوره ابتدایی حتی دبیر فیزیک دوره متوسطه را به مدرسه ابتدایی فرستادیم، کیفیت هم کمی کاهش یافت و مشکلاتی ایجاد شد گفت: موضوع استخدام حق‌التدریس‌ها در کمیسیون آموزش مجلس در حال بحث است.
بازنشستگی ۵۰ هزار نیرو به طور سالانه
باقری درباره میزان خروجی آموزش و پرورش در سال‌های آینده گفت: پیش‌بینی می‌شود هر سال حدود 50 هزار نفر بازنشسته شوند.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران درباره روش‌های جذب ورودی جدید اظهار کرد: قانون گفته است جذب فقط از طریق دانشگاه فرهنگیان صورت گیرد. اکنون دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهید رجایی 10 هزار نیرو را تربیت می‌کنند.
وی ادامه داد: راه جذب دوم از طریق ماده 28 اساسنامه دانشگاه فرهنگیان صورت می‌گیرد که طبق آن فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های دیگر که در آزمون استخدامی پذیرفته شده باشند با طی دوره یک‌ساله حرفه آموزی معلمی می توانند وارد آموزش و پرورش شوند. چندماه پیش 8 هزار نفر از این طریق جذب و وارد دوره‌های صلاحیت حرفه‌ای شدند. اکنون آموزش و پرورش درخواست جذب 15 هزار نفر دیگر را به سازمان امور استخدامی داده که احتمالا قرار است تا بهمن ماه این مجوز صادر شود. از راه‌های دیگر تامین نیروی انسانی حق‌التدریس، خرید خدمات و برون‌سپاری است.
به گفته باقری اکنون 30 هزار نیروی حق‌التدریسی سرکلاس‌اند و صاحب کد هستند، پیش‌بینی می‌شود حدود چهار تا پنج هزار حق‌التدریسی جدید نیز کد دریافت کرده و برای سال آینده وارد کلاس‌های درس شوند.
وی درباره وضع نیروی انسانی شهر تهران گفت: در شهر تهران سال آینده حدود 5 هزار نفر از همکاران بازنشسته می‌شوند در حالی که سهم ما از خروجی 10 هزار نفری دانشگاه فرهنگیان حدود 700 نفر است. از جذب 8 هزار نفری ماده 28، 600 نیرو سهمیه داریم و باقیمانده کسر نیرو است که باید ردیف استخدامی اختصاص یابد و یا از طرق دیگر تامین شود.
نیروی مازاد در تهران نداریم
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران درباره تعداد نیروی مازاد در شهر تهران بیان کرد: در گذشته نیروی مازاد در جمعیت زنان داشتیم اما اکنون تقریبا سر به سر شده است.
باقری درباره لزوم اخذ آزمون از نیروی حق‌التدریسی برای استخدام رسمی اظهار کرد: حتما باید صلاحیتی کسب شود. قبلا در اصلاحیه مصوبه تعیین‌ تکلیف مجلس آمده بود که این افراد باید بکار گرفته شوند و شرطی تعیین نشده بود و محل اشکال بود که به عنوان مثال اگر یک نیروی حق التدریس را در سن 50 سالگی بکارگیری کنیم وی باید 30 سال کار کند تا بر اساس ضوابط و شرایط بازنشسته شود.
جذب نیروی حق‌التدریس از طریق آزمون است
وی تعداد افراد حائز شرایط که باید طبق قانون جذب شوند را محل اختلاف‌نظر دانست و گفت: کمی اختلاف‌نظر وجود دارد و آمار دقیقا مشخص نیست؛ در سازمان امور استخدامی، کمیسیون آموزش و وزارتخانه به این اجماع رسیده‌اند که باید آزمون برگزار شود و افراد یک حد نصابی را داشته باشند که آموزش و پرورش با آن موافق است.
باقری ادامه داد: پذیرفته‌شدگان باید دانش و اطلاعات کافی داشته باشند. بسیاری از آن‌ها که در دوره ابتدایی بکار گرفته‌ایم رشته مرتبط ندارند و باید دانش مربوط به تدریس در این دوره مانند روانشناسی رشد را کسب کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با تاکید بر اینکه باید کمیت و کیفیت را توام ببینیم عنوان کرد: نیروهای حق‌التدریس اکنون هم جزو پرسنلی هستند که همانند قانون کار با آن‌ها رفتار می‌شود و حتی اگر تعدادی از آن‌ها استخدام نشوند، باز هم سرکار خود باقی می مانند. البته امیدواریم ردیف استخدامی بالایی مصوب شود که همه جذب شوند.
وی افزود: همواره بیش از نیمی از پرسنل رسمی آموزش و پرورش از حق‌التدریسی‌ها بوده‌اند. حق التدریسی‌ها نگران نباشند زیرا ردیف پرسنلی دارند و طبق طرحی که به صحن علنی مجلس می‌رود، بحث استخدامشان را هم پیگیری می‌کنیم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار