در اولین اجلاس ملی حقوق شهروندی

روحانی : دست منتقدان بودجه را می‌بوسم/دانشجوی ستاره دار نباید باشد

تهران (پانا) – رئیس جمهور در اجلاس ملی حقوق شهروندی از اینکه بودجه به صورت شفاف ارائه شده است ابراز خرسندی کرد و گفت که اکنون همه درباره بودجه اظهار نظر می‌کنند و از سازمان برنامه و بودجه و رئیس‌جمهور انتقاد می‌کنند که او دستشان را می بوسد.

کد مطلب: ۶۹۴۷۷۹
لینک کوتاه کپی شد

حسن روحانی در اجلاس ملی حقوق شهروندی که با حضور معاونان و جمعی از وزرای رئیس جمهور برگزار شد با اشاره به چگونگی ویرایش منشور حقوق شهروندی اظهار داشت: اساتید ، محققان،نویسندگان و فرهیختگان حقوق در رابطه با این منشور اظهار نظر کردند که اظهارنظرهای آن‌ها موجود است و در نهایت این منشور چندین بار اصلاح شد.

وی ادامه داد: چندین جلسه خود من به همراه مدرسین برتر حقوق در رابطه با منشور حقوق شهروندی به بحث و تبادل نظر پرداختیم که خروجی آن منشوری تحت عنوان حقوق شهروندی در 22 فصل است که در آذرماه گذشته رونمایی شد.

رئیس شورای عالی امنیت ملی کشورمان با اشاره به برخی اظهارنظرها در همان روزهای نخست رونمایی از منشور حقوق شهروندی بیان کرد: برخی گفتند این کار برای تبلیغات انتخاباتی است من همان روز اول هم اعلام کردم که تهیه منشور حقوق شهروندی یکی از اهداف مهم ما در دولت یازدهم و دوازدهم خواهد بود.

وی در ادامه با اشاره به تاریخ انقلاب‌های کشورمان از مشروطه تا کنون دستیابی مردم به‌حق خود را از مهم‌ترین علل این اتفاقات دانست و یادآور شد در طول 110 سال که از انقلاب مشروطه می‌گذرد تمام این مبارزات در یک کلمه برای این است که مردم به‌حق و حقوق خودشان برسند.

روحانی افزود: مردم انقلاب کردند که به‌حق خود برسند مردم نقد می‌کنند که به‌حق خود برسند، مردم در انتخابات شرکت می‌کنند که به‌حق خود برسند.

رئیس قوه مجریه با اشاره به اهمیت وجود منشور حقوق شهروندی و اجرای آن در کشورمان خاطرنشان کرد: حقوق شهروندی یعنی مردم از انقلاب مشروطه به بعد گفتند که من نمی‌خواهم رعیت باشم و یک آقایی ان بالا باشد و فرمانروایی کند.

وی ادامه داد:‌ مردم گفتند که ما شهروندیم نه رعیت، ما شهروندیم و شاه نمی‌خواهیم قانون می‌خواهیم.

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود از اینکه لایحه بودجه 97 فضایی ایجاد کرده است که همه درباره آن اظهار نظر می کنند ابراز خرسندی کرد و گفت: همه سازمان برنامه و بودجه و رئیس جمهور را نقد می کنند که من دستشان را می بوسم.

او ادامه داد: مردم در حال حاضر متوجه شده اند که فلان دستگاه فرهنگی چقدر بودجه دارد و اعتراض می کنند که چرا اینقدر زیاد است. همه چیز با مردم است . اگر نظر عام مردم این است آنها درست می گویند. حق با مردم است. حق با دولت نیست.

وی در بخش دیگری خطاب به وزیر علوم تأکید کرد: دانشجوی ستاره دار نباید در کشور وجود داشته باشد.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در طول این ۴.۵ ماه گذشته، روزی نبوده که با ارگان‌ها و دستگاه‌های مختلف در جلسات مختلف صحبت و بحث نکنم. هر روز می‌آمدند که آنجا را فیلتر کنیم و آن شبکه را ببندیم. می‌گفتم چرا؟ و ایرادی را پیدا کرده و می‌گفتند.آیا اگر یک راننده تخلف کرد،باید بزرگراه‌ها را ببندیم؟ اگر قطار یکبار تصادف کرد آیا باید کل قطارها را جمع کنیم؟ این چه حرف و استدلالی است؟ مگر می‌شود در دنیای امروز، از فضای اینترنت خارج شد و بگوییم که می‌خواهیم اشتغال درست کنیم؟ مگر شدنی است؟

روحانی با اشاره به اینکه در دنیای امروز ۷۰ درصد خدمات از طریق اینترنت و فضای مجازی انجام می‌گیرد، گفت: امروز حتی اگر بخواهیم مسأله آب و بهره‌وری از آب را حل کنیم، از طریق فضای اینترنتی امکان‌پذیرتر است. در فضای اینترنتی با سنسورهایی که وجود دارد نشان می دهد که رطوبت زمین کم شده، پس بطور خودکار شیر باز می‌شود و آب قطره‌ای وارد زمین می‌شود و وقتی رطوبت کافی شد، بسته می‌شود. امروز دیگر نمی‌شود به دنیای ۵۰ سال پیش برگردیم. درست است که سن و جوانی‌مان برای ۵۰ سال پیش است اما افکار ما باید در دنیای امروز باشد.

رئیس جمهور با بیان اینکه بزرگ‌ترین حق جوانان عزیز ما در این کشور اشتغال است، گفت: چگونه برای جوان‌ها اشتغال درست کنیم. یکی از راه‌های اشتغال، فضای مجازی و اینترنت است. وزیر ارتباطات گزارش داد و گفت که ۳۰ هزار اشتغال در یکی از شبکه های اجتماعی کشور هست. قرار ما این است که صدها هزار شغل در فناوری ارتباطات درست کنیم. مگر می‌توانیم این فضا را بخاطر اینکه کسی تخلف کرده و ایراد دارد ببندیم؟

روحانی افزود: باید برویم اشکال و ایراد را رفع کنیم. نمی‌خواهم بگویم فضای اینترنت خطر ندارد، اتوبان را هم خطرناک می‌ببینم. شما اگر ملاحظه نکنید و بروید وسط اتوبان ماشینی به شما می زند؛ باید مراقبت کنید. باید به جوان آموزش دهیم که اینجا اتوبان است، پیاده‌رو نیست که بخواهی در آن قدم بزنی. باید به راننده آموزش بدهیم که در اتوبان نمی شود دنده عقب حرکت کرد.

مسئولیت‌های آموزش و پرورش از دید رئیس‌جمهوری

رئیس جمهور اظهار داشت: یکی از مسئولیت‌های بزرگ آموزش و پرورش ما در کلاس‌های درس از دبستان، آموزش نوجوان‌ها درباره فضای مجازی است که چگونه از آن استفاده کنند و باید به آنها گفته شود که چه خطراتی در این راه وجود دارد. در خیابان باید برویم، بانک هم باید برویم، ممکن است دزدی هم بشود و جیب ما را بزنند. حالا بخاطر اینکه یک دزد در خیابان است، نباید از خانه خارج شویم؟ یا باید دزد را دستگیر کنیم. یا باید حواس‌مان جمع باشد.

اینترنت امن می‌خواهیم نه فضای امنیتی

روحانی تصریح کرد: ما فضای اینترنت امن و سالم و راحت و ارزان می‌خواهیم. اما در عین حال ما یک فضای امنیتی نمی‌خواهیم. نمی خواهیم برویم ببینیم در زندگی و امور خانوادگی مردم چه خبر است؟ دو تا دوست چه می‌کنند؟ کی به چه کسی و فلان فرد سیاسی یا حزب سیاسی چه پیامک زد و چی گفت؟ رها کنیم، دست برداریم و مردم را آزاد بگذاریم. نمی‌شود! آن دوره گذشت، والله گذشت، ول کنید.

رییس جمهور ادامه داد: یک مقدار هم قبول کنیم که مردم خودشان هم حساس‌ هستند. فکر می‌کنیم دیندار فقط ما هستیم؟! مردم به دین، به اخلاق، به فرهنگ، به ایرانی بودن، مذاهب، به زبان و به لهجه خودشان احترام می‌گذارند. دوست دارند و می‌فهمند. فکر می‌کنیم عقل مطلق هستیم و نعوذ بالله مردم بی‌خبر. نخیر اینطور نیست. مردم، جوان‌ها و دانشجوهای ما، یک قدم از ما جلوترند. بگذاریم فضای دانشگاه آزاد باشد. همین‌جا به آقای دکتر غلامی می‌گویم دانشجوی ستاره‌دار نباید داشته باشیم.

روحانی خاطرنشان کرد: اگر کسی می‌آید از ما کنتور آب می‌خواهد و از آب می‌خواهد استفاده کند، از دین و مذهبش می‌پرسیم! می‌گوییم اول بیا این را پر کن که دین و مذهبت چیست؟ برای کدام گروه سیاسی هستی؟ نماز شب می‌خوانی یا نه؟! روزه و ماه رمضان و مستحبات را انجام می‌دهی؟ چه کار به کار مردم داری، آب می‌خواهد، خوب به او بدهید. مردم برق می‌خواهند، تو بگو برق می‌خواهی کتاب بخوانی و بعد یک نامه‌ای بنویسی خلاف مصالح با این برق!؟ شما چکار به این کارها داری؟ برق را بده، پولت را بگیر.

رئیس جمهور افزود: طرف می‌خواهد در مقاطع لیسانس و فوق‌لیسانس تحصیل کند، چه کار داری به زندگی‌اش؟ می‌رویم از همسایه می‌پرسیم طرف می‌خواهد فوق‌ لیسانس بخواند! حراست می‌رود از همسایه می‌پرسد که این جوان، جوان خوبی است؟ اینکه در خانه‌اش زندگی می‌کند، همسرش است؟ به شما چه ربطی دارد؟ این غلط‌ها دیگر چیست؟

وی تاکید کرد: فضا را برای حقوق مردم باز بگذاریم. البته اگر کسی قانون را زیر پا گذاشت، اگر کسی جرمی انجام داد، آنجا دادگاه و دادستان هست، باید برود. ولی در امور مردم و زندگی خصوصی مردم تفحص نکنیم. فرمان ۸ ماده‌ای امام(ره) را یادمان نرود. این فرمان را به صورت تابلو نصب کنیم و همگان و هر روز، آن را بخوانیم.

ولله پیغمبر شنود نمی‌گذاشت

رئیس جمهور افزود: امام(ره) در آن سالی که آن همه کشتار بود و گروهک‌ها در ایران کشتار می‌کردند، فرمود اگر وارد خانه مردمی شدید، به عنوان اینکه این تروریست است و فهمیدید اشتباه است، بعد که رفتید آنجا آلات قمار و شراب است، اگر بیایید نقل کنید باید تعزیر شوید و حق ندارید نقل کنید. در خانه خصوصی مردم بوده به تو چه؟ تو رفته بودی تروریست بگیری، فهمیدی اشتباه کردی، خداحافظ شما. بعد بگویید ما رفتیم تازه یک چیز بهتری پیدا کردیم. حالا بیا پرونده درست کن و طرف را دستگیر کن. مگر ما متخصص درست کردن پرونده برای مردم هستیم.

روحانی اظهار داشت: ببینیم پیغمبر با مردم چگونه رفتار می‌کرد؟ والله پیغمبر با علم الهی و با استعداد بلند ذاتی‌اش، همه منافق‌ها و کفار را می‌شناخت و می‌دانست اما آیا به آنها متعرض می‌شد؟ به آنها می‌گفت شما در خانه چه کردی؟ به آنها می‌گفت دیشب چه اقدامی انجام می‌دادی؟ نمی‌گفت اگر هم می‌خواست محاکمه کند، باز هم از علمش استفاده نمی‌کرد. ولله پیغمبر شنود نمی‌گذاشت!

قیمت بنزین بالاتر از نصف قیمت جهانی نخواهد بود

رئیس جمهور در اولین اجلاس حقوق شهروندی که صبح امروز برگزار شد با اشاره به اینکه اولویت اول شما مردم اشتغال است اظهار کرد: قمیت بنزین و گازوئیل بالاتر از نصف قیمت جهانی امروز نخواهد بود، در حالیکه قانون گفته است در پنج سال باید قیمت بنزین وگازوئیل به قیمت جهانی برسد و این پنج سال هم به اتمام رسیده است.

وی افزود: ما اگر پولی از مردم می‌گیریم آن پول را صرفا و فقط برای اشتغال جوانان هزینه می‌کنیم. ما در چهار سال آینده با سرمایه‌گذاری حدود 300 هزار میلیارد تومان به دنبال ایجاد اشتغال هستیم، البته قرار نیست این پول از مردم گرفته شود.

رئیس شورای عالی امنیت ملی کشور با اشاره به اینکه ما باید فضا را شفاف کنیم، ادامه داد: من از مردم می خواهم بودجه 97 را رها نکنید و ببینید در بودجه چه خبر است، نورافکن ها باید روی ردیف‌ها برود همه دستگاه ها باید اعلام کنند بودجه را کجا خرج کرده‌اند، ما باید در اتاق‌های شیشه‌ای و شفاف قرار بگیریم.

مردم باید خادم خود را نقد کنند

وی با بیان اینکه مردم باید بر کار ما نظارت کنند، گفت: از فردای روزی که بودجه به مجلس رفت در فضای مجازی غوغایی برپا شد، چقدر قشنگ. همه مردم به صحنه آمدند اظهارنظر و نقد کردند. دستشان درد نکند. من دستشان را می بوسم. شما مردم باید خادم خودتان را نقد کنید. این حق مردم است که بدانند چه دستگاهی چقدر بودجه می گیرد. مردم می گویند فلان دستگاه فرهنگی چند میلیارد بودجه گرفته است و اعتراض می کنند که چرا انقدر به برخی دستگاه ها زیاد بودجه داده اید؟ نظرات مردم در رأس امور است. اگر نظر عمومی مردم این است که این پول زیاد است، حق با آنها است. حق با اکثریت مردم است.

رئیس جمهور ادامه داد: براساس جدول 17 بودجه دستگاه ها از ما پول می‌گرفتند و وقتی می‌گفتیم این پول را کجا خرج می‌کنید می‌گفتند به شما ربطی ندارد، از همین‌جا به وزیر اقتصاد دستور می‌دهم از سال 97 هر بودجه ای که به هر دستگاهی می دهد یا پرداخت می کند آن را باید بلافاصله در سایت‌ها اعلام کند تا مردم بدانند بودجه به کدام دستگاه ها داده شده است.

روحانی تصریح کرد: باید دستگاه‌ها به مردم گزارش دهند که پول را کجا خرج می کنند، ما راهی جز این برای جلوگیری از فساد نداریم، اگر ده‌ها دستگاه برای مقابله با فساد هم درست کنیم نمی‌توانیم فساد را ریشه کن کنیم، مگر اینکه مردم نظارت داشته باشند همه ما باید به اتاق شیشه ای برویم و همه ما باید نورافکن روی ما باشد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار