روستائیان برای دریافت وام اشتغال از دهم آذر به بانکها مراجعه کنند

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری درباره تسهیلات روستاییان گفت: وام اشتغال روستائیان از طریق بانک های عامل کشاورزی، توسعه تعاون، پست بانک، صندوق کشاورزی و صندوق کارآفرینی امید پرداخت می شود.

کد مطلب: ۶۸۶۱۲۸
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش پانا ، سید ابوالفضل رضوی گفت : طرح دو فوریتی مجلس برای استفاده از اعتبارات یک و نیم میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی با نرخ سود صفر درصد به همراه آورده بانک ها با نرخ 18 درصد به ارائه تسهیلات با معدل 9 درصد است.

وی ادامه داد: ارائه این تسهیلات با نرخ سود 6 درصد برای روستائیان غیر مرزی و با نرخ سود 4 درصد برای روستائیان مرزی است.

رضوی با اشاره به اینکه آیین نامه اجرایی این تسهیلات تصویب شده گفت: باید سهم استان ها براساس معکوس درآمد خانوار، جمعیت خانوار و نرخ بیکاری هر استان مشخص شود.

معاون توسعه روستایی افزود: براساس تحقیقات و در نظر گرفتن موارد ذکر شده استان سیستان و بلوچستان بیشترین دریافت تسهیلات و استان قم به دلیل دارا بودن کمترین جمعیت روستایی میزان کمتری از این تسهیلات را دریافت می کند.

رضوی ادامه داد: وام های تعلق گرفته به بخش کشاورزی 45 درصد، صنایع و معادن 10 درصد، بخش گردشگری 10 درصد، فناوری 15 درصد، صنایع دستی 10 درصد و سرمایه در گردش واحدهای تولیدی 10 درصد می باشد.

وی گفت: در شهرهای زیر 10 هزار نفر سرمایه در گردش 10 درصد خواهد بود.

رضوی با بیان اینکه این طرح در دهه اول آذرماه اجرایی می شود و به همه استان ها دستورالعمل لازم ارائه می شود افزود: متأسفانه زلزله جلسات ما را جابجا کرد و ما در هفته آینده سه شنبه دستورالعمل را نهایی می کنیم.

وی درخصوص وثائقی که برای ارائه این وام ها دریافت می شود، گفت: وثائق را آسان می گیریم و این وثائق شامل خود محل طرح، سند مسکونی یا ملکی روستائیان و یا صندوق های ضمانت است.

معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری افزود: میزان وامی که به هر نفر ارائه می شود مقدار ثابتی نیست و این وام به میزان اشتغال پایدار و نوع طرح از صد میلیون تومان تا دو میلیارد تومان است.

*تسهیلات روستائیان یک سال تنفس دارد

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: تسهیلاتی که به روستائیان و عشایر با نرخ سود 6 و 4 درصد ارائه می شود تا یک سال تنفس دارد و تا دو سال بازگشت ندارد.

رضوی افزود : مهم ترین مشکل روستائیان نبود درآمد به اندازه کافی ( 40 درصد درآمد خانوار شهری)، نبود شغل برای جوانان تحصیل کرده روستایی، تبعیض در ارائه خدمات به روستائیان، نبودن وثائق مورد نیاز وام های بانکی از طرف روستائیان از مهم ترین مشکلات روستائیان بود.

وی ادامه داد: این مشکلات سبب می شد تا جوانان تحصیل کرده روستایی به شهرها مهاجرت کنند.​ارائه تسهیلات با کارمزد پایین برای ایجاد انگیزه و اشتغال در روستائیان بود.

رضوی با اشاره به اینکه برخی از استان ها مانند خراسان رضوی 20 میلیارد تومان تسهیلات دریافت کرده اند ، افزود: قبل از این دستورالعمل برای ارائه وام به روستائیان با کمک بنیاد مستضعفان وام با کارمزد 8 درصد نیز می دادیم.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: در آیین نامه اجرایی دستورالعمل ارائه تسهیلات با کارمزد پایین سه شاخص مورد توجه بود که نسبت معکوس درآمد خانوار روستایی، تعداد جمعیت روستایی و نرخ بیکاری روستایی مورد توجه بود.

رضوی افزود: در تقسیم استانی برای ارائه تسهیلات به استان سیستان و بلوچستان بیشترین میزان تسهیلات و به استان قم به دلیل داشتن جمعیت کمتر روستایی کمترین میزان تسهیلات تعلق گرفته است.

وی گفت : قبل از دهم آذر دستورالعمل اجرایی را به استان ها ابلاغ می کنیم.

رضوی افزود : هر طرحی که برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی می شود باید 4 امضا از مدیرکل تعاون روستایی، رئیس برنامه و بودجه شهرستان، مدیرکل روستایی استان و دستگاه مربوطه را که موافقت اعلام کرده است به همراه داشته باشد.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گفت : بانک کشاورزی، توسعه تعاون، پست بانک، صندوق کارآفرینی امید و صندوق کشاورزی بانک ها و صندوق های عامل اجرا کننده این طرح هستند. فقط روستایی ها و عشایری ها باید از این تسهیلات استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه این وام ها یک سال تنفس دارد ، افزود: سقف اعتبارات از طریق این طرح 2 میلیارد تومان و کف آن 300 میلیون تومان تعیین شده است که البته با رایزنی هایی که انجام می شود قابل تغییر است.

رضوی گفت : شرکت های تعاونی و سهامی خاص در اولویت قرار دارد. برای تک تک دهستان ها به توافق رسیدیم تا یک ناحیه صنعتی ایجاد کنیم.

رضوی گفت: زلزله امسال نشان داد مرکز خدماتی برای دهستان ها از واجبات است چون ایران در کمربند زلزله قرار دارد.

* تسهیلات زلزله دگان هفته آینده اعلام می شود

وی در پاسخ به این سوال درخصوص ارائه تمهیدات ویژه مناطق زلزله زده افزود: اطلاعات مربوط به مناطق زلزله زده در هفته آینده از سوی آقای جهانگیری معاون اول رئیس جمهور اعلام می شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار