پیش بینی صادرات یک میلیون تن محصولات لبنی در سال جاری
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی پیش بینی کرد، نزدیک به یک میلیون تن محصولات لبنی ایران تا پایان امسال به 30 کشور جهان صادر شود.
به گزارش پانا از وزارت جهادکشاورزی، «حسن رکنی» روز سه شنبه در کارگاه آموزشی مدیریت کاربردی تغذیه و پرورش در گلههای گاو شیری، افزود: این میزان صادرات در قالب 20 ماده لبنی به حدود 30 کشور دنیا ارسال میشود که مدال افتخاری برای کشورمان است.
وی یکی از برنامههای واحدهای صنعتی دامپروری در کشور را افزایش تولید محصولات استراتژیک مثل شیر و گوشت عنوان کرد و اظهار داشت: اکنون در بخش شیر و لبنیات شرایط نسبتاً خوبی داریم به طوری که در گذشته بخشی از نیازها را وارد میکردیم اما با تلاش دستاندرکاران، توانستیم به جایی برسیم که برخی محصولات را صادر کنیم.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی خاطرنشان کرد: از حدود هشت میلیون راس گاو سنگین در کشور، نزدیک به یک میلیون راس در واحدهای صنعتی است بنابراین اگر بخواهیم استمرار در تولید بیشتر و کمیت و کیفیت بهتر داشته باشیم باید از علوم نوین دنیا استفاده کنیم.
وی ادامه داد: خوشبختانه با اجرای دستورالعملهای مناسب در واحدهای پرورشی صنعتی با همین یک میلیون راس گاو سنگین که مولدش کمتر از 50 درصد است، تولیدات خوبی داشتهایم.
رکنی با بیان اینکه برای افزایش تولید در محصولات دامی و لبنی، باید به دو بخش عوامل محیطی و ژنتیک توجه ویژه داشته باشیم، گفت: آنچه در عوامل محیطی مطرح است شامل جایگاه، تغذیه و مسائل بهداشتی دام است و در بخش ژنتیک نیز اقدام های خوبی صورت گرفته و باید استمرار یابد.
وی یادآورشد: در گذشته در بحث ژنتیک مرکز اصلاح نژاد دام مرجع اطلاعات کل کشور بود، اما امروزه هر کدام از واحدهای تولیدی ضمن اینکه متصل با مرکز اصلاح هستند و تبادل اطلاعات میکنند، خودشان صاحب نظرند، با دانشگاهها تعامل و پردازش اطلاعات میکنند و میتوانند برنامه آینده خود را رقم بزنند.
معاون وزیر جهادکشاورزی تصریح کرد: در پرداختن به عوامل محیطی و ژنتیک باید کارهای جدیدی صورت گیرد، همچنین باید بتوانیم همگام با علوم نوین دنیا در بهتر شدن محیط و ژن دامها پیش رویم.
رکنی با تاکید بر بهبود مدیریت تغذیه دامها گفت: در برخی مواقع با انجام کارهای کوچک در فرآوری میتوان عملکرد تغذیه را تغییر داد به طوری که گاهی اوقات با هزینه یکسان در واحدهای تولیدی، تنها با فرآوری عملکرد تغذیه تا 20 درصد عملکرد بالاتری حاصل میشود.
به گفته وی، ترکیب یک جیره غذایی حتی مشابه در عملکرد تفاوتهایی دارد بنابراین در این خصوص نیز باید از علوم نوین دنیا بهرهمند شویم. خوشبختانه در محیطهای علمی شرایط خوبی فراهم است و در هر نقطه دنیا یافته جدیدی بدست آید در اقصی نقاط جهان قابل دسترسی است.
این کارگاه آموزشی با همکاری با حضور دکتر آلویس کرتز متخصص پرورش گوساله و تلیسه و پژوهشگر خوراک دام از کشور آمریکا، معاونین بهبود تولیدات دامی کشور، مدیران دام، محققان موسسههای تحقیقاتی، اساتید دانشگاه و گاوداران در سالن نعمتی جم وزارت جهادکشاورزی برگزار شد.
ارسال دیدگاه