معاون پرورشی و فرهنگی شهر تهران:

بار روانی هیجانات انتخاب رشته کاهش یافته است

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش‌ و پرورش شهر تهران، در رابطه با روند هدایت تحصیلی دانش‌آموزان پایه نهم برای سال تحصیلی جاری گفت:‌ بار روانی هیجانات انتخاب رشته کاهش یافته و دانش آموزان و والدین آنها بدانند که همه موفقیت‌ها الزاماً در گروه تجربی نیست.

کد مطلب: ۶۴۹۰۵۸
لینک کوتاه کپی شد
به گزارش سرویس آموزش و پرورش پانا، عبدالرسول کریمی گفت:‌ در بحث هدایت تحصیلی سه مولفه مدنظر است، در گام نخست استعداد و توانمندی را با توجه به ویژگی‌های شخصیتی مورد ارزیابی قرار می‌دهیم و تلاش کردیم آن را با توجه به استعداد و توانمندی مورد توجه قرار دهیم .
وی افزود: گام دوم و سوم در بحث هدایت تحصیلی، انتخاب آگاهانه و توسعه متوازن است در حقیقت آن چه که به دنبال آن هستیم این است که دانش‌آموزان براساس علائق و توانمندی رشته مورد نظر را انتخاب کنند و اطلاعات لازم را به آنها ارائه کرده‌ایم .
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش‌ و پرورش شهر تهران گفت: در شهر تهران برای هدایت تحصیلی از مهر ماه سال گذشته کمیته‌های مختلف را تشکیل داده‌ایم، برای هدایت تحصیلی چهار کمیته داریم که در سطح وزاتخانه، استان، منطقه و مدرسه فعالیت می‌کنند. در شهر تهران از اواخر مهر ماه کمیته هدایت تحصیلی تشکیل شد و اشکالات سال گذشته را شناسایی و سبب‌شناسی کردیم تا مجدد تکرار نشود .
کریمی بیان کرد: 90 هزار دانش‌آموز در پایه نهم حضور دارند که به تعداد 98 هزار دفترچه راهنمای هدایت تحصیلی چاپ کرده و در اختیار آنها گذاشته‌ایم بنابراین دانش‌آموزان اطلاعات لازم را در این رابطه دارند از سوی دیگر با توجه به اینکه دانش‌آموزان در زمینه رشته‌های شاخه فنی وحرفه‌ای و کاردانش اطلاعات لازم را ندارند اطلس رشته‌ها به مناطق ارسال شده است .
وی با اشاره به اینکه تلاش می‌کنیم دانش‌آموزان انتخاب خوب و منطقی با توجه به استعداد، توانمندی و دورنمای کار در آینده داشته باشند، گفت: امسال در بحث هدایت تحصیلی مشکلات نسبت به سال گذشته بسیار کمتر است و علت آن چند موضوع است نخست آنکه بار روانی هیجانات کمتر شده و خانواده‌ها به این نتیجه رسیده‌اند همه موفقیت‌ها الزاماً در گروه تجربی نیست .
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش‌وپرورش شهر تهران بیان کرد: امسال 900 هزار داوطلب در کنکور 96 شرکت کردند که 500 هزار نفر از آنها در گروه تجربی بودند اما ظرفیت رشته‌‌های پزشکی، داندانپزشکی، داروسازی و رشته‌های زیرمجموعه مثل فیزیوتراپی، کاردرمانی و تغذیه محدود است و وقتی دانش آموز در این فرایند به نتیجه نمی‌رسد دچار یأس و سرخوردگی خواهد شد .
کریمی مطرح کرد: خانواده‌ها و دانش‌آموزان باید آگاه شوند و امسال برای هر دانش آموز حداقل سه تا چهار جلسه و برای خانواده‌ها نیز جلسه مشاوره برگزار کرده‌ایم همین مسئله بار روانی تمایل به برخی رشته‌ها را کمتر کرده است.از عوامل دیگر کاهش مشکلات هدایت تحصیلی، افزایش ظرفیت در برخی رشته‌ها بود چرا که در آبان و آذر سال گذشته مناطقی را که احساس می‌کردیم متقاضیان بسیاری برای رشته تجربی دارد، شناسایی کردیم و ظرفیت‌های لازم در این مناطق ایجاد شد و هم‌اکنون مشکل ظرفیت نداریم .
وی در پاسخ به این پرسش اگر دانش‌آموزی برای هیچ رشته‌ای واجد شرایط نباشد، تکلیف چیست؟ گفت: از 100 نمره هدایت تحصیلی، 65 نمره مربوط به بررسی‌های مشاوره‌ای و 35 نمره مربوط به سوابق تحصیلی است که نمرات کتبی پایه هفتم و هشتم با ضریب یک و پایه نهم با ضریب سه اعمال می‌شود .
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش‌وپرورش شهر تهران بیان کرد:‌ اگر دانش آموزی نمره هیچ رشته‌ای را نیاورده باشد فرم تعیین وضعیت را تکمیل می‌کند و کمیته هدایت تحصیلی وضعیت او را تعیین خواهد کرد اما اگر دانش‌آموز تمایل داشته باشد به شاخه نظری برود باید در امتحان تعیین رشته شهریور ماه حضور یابد و امیدواریم دانش‌آموزان بهترین‌ها را انتخاب کنند و ما نیز بهترین‌ها را برای آنها خواستاریم .

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار