هادی حجازی‌فر: متقاضیان حضور در جشنواره نمایش عروسکی افزایش ۴۰ درصدی داشته است

تهران(پانا) - دبیر نوزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران-مبارک با اعلام خبر افزایش ۴۰ درصدی متقاضیان حضور در جشنواره امسال نسبت به دوره گذشته، جزئیات مراحل انتخاب آثار را تشریح کرد.

کد مطلب: ۱۳۰۰۵۷۹
لینک کوتاه کپی شد
هادی حجازی‌فر: متقاضیان حضور در جشنواره نمایش عروسکی افزایش ۴۰ درصدی داشته است

هادی حجازی‌فر در گفت‌وگوی زنده اینستاگرامی در صفحه رسمی نوزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران-مبارک که با موضوع ارائه گزارش وضعیت آثار ثبت‌نام‌شده در جشنواره و جزییات مرحله انتخاب نمایش‌ها برگزار شد، گفت: در این دوره از جشنواره ۵١٣ اثر برای رقابت در بخش‌های مختلف ثبت‌نام کرده‌اند که این آمار نسبت به آثار ثبت‌نامی در دوره گذشته جشنواره که ۳۶۶ اثر بوده‌اند، افزایشی ۴۰ درصدی را نشان می‌دهد و ما را به داشتن جشنواره‌ای رقابتی و پویا امیدوار کرده است.

به گفته حجازی‌فر، از مجموع آثاری که برای حضور در جشنواره نمایش عروسکی امسال ثبت‌نام کرده‌اند، ۱۶۷ نمایش مربوط به بخش آثار نمایشی مخاطب بزرگسال، ۲۱۹ اثر برای رقابت در آثار نمایشی با مخاطب کودک، نوجوان و خانواده و ۱۲۷ اثر هم برای رقابت در بخش فضای باز اعلام آمادگی کرده‌اند.

دبیر نوزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران-مبارک با اشاره به این‌که ۵۵ درصد کارگردان‌ها مرد و ۴۵ درصد زن هستند، ادامه داد: از لحاظ پراکندگی جغرافیایی، نمایندگان ۳۰ استان در جشنواره امسال ثبت‌نام کرده‌اند که بیشترین آثار ثبت شده به ترتیب از استان‌های تهران، همدان، اصفهان و آذربایجان شرقی است.

به گفته وی، مدارک تحصیلی کارگردان‌های آثار ثبت شده برای جشنواره امسال نشان می دهد که ۲۱۹ نفر دارای مدرک کارشناسی، ۱۲۱ نفر کارشناسی ارشد و ۱۷ نفر دارای مدرک دکتری هستند و امیدواریم آثار جشنواره امسال از لحاظ کیفی در سطوح بالایی باشد.

نحوه بازبینی آثار متقاضی

دبیر نوزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران-مبارک در تشریح جزییات بازبینی آثار متقاضی، گفت: بازبینی آثاری که ثبت‌نام کرده‌اند از طریق ارسال فیلم خواهد بود. سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا همه شرکت‌کنندگان در سراسر کشور امکان این را دارند در شرایط مساوی کارهایشان بازبینی‌شود؟ یکی از دلایلی که می‌خواستیم بازبینی‌ها به صورت ارسال فیلم باشد و نه به صورت زنده، همین مسئله بود اما درباره اینکه چقدر موفق شویم و اینکه چه مشکلاتی در مسیر به وجود بیاید، به عنوان دبیر جشنواره و به صورت شفاف در روز پایانی آن را گزارش خواهم داد.

حجازی‌فر ادامه داد: نکته دیگری که همیشه مد نظر ما بوده، این است که نه تنها هیچ فرقی بین کارهای ارائه شده به جشنواره از تهران و شهرستان‌ها نیست، بلکه میزان حمایتی که از آثار ارسال شده از شهرستان‌ها می‌کنیم بیشتر از تهران است که برای آن هزاران دلیل داریم، چرا که آن‌ها با حداقل امکانات و میزان دسترسی کمتر مجبورند بیشتر تلاش کنند. البته یکی دیگر از دلایلی که اعلام کردیم بازبینی‌ها به صورت زنده نباشد و فراخوان را از مرحله بازبینی آغاز کردیم، این است که زمان بسیار کمی داشتیم؛ بنابراین مجبور شدیم تا به جای اینکه متن‌ها و طرح ها را دریافت کنیم و بر اساس آن داوری‌های اولیه را از متن و سپس اجراهای اول و دوم به صورت زنده آغاز کنیم، تصمیم بگیریم این دوره از جشنواره را این‌گونه برنامه‌ریزی کرده و از مرحله بازبینی و آن هم به صورت ارسال فیلم آثار، شروع کنیم.

دبیر نوزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران-مبارک اعلام کرد: ارسال فیلم ویژگی دیگری هم دارد و آن اینکه در اجراهای زنده ممکن است آشفتگی‌ها و به‌هم‌ریختگی‌هایی به وجود بیاید که در نظر داوران اثرگذار باشد، اما فیلم این امکان را می‌دهد که گروه‌های نمایشی آن آشفتگی‌ها را ادیت کرده و بتوانند ایده و فکر اصلی خود را برای نمایش‌ به ما منتقل کنند. در مرحله بازبینی آثار، حداقل باید ۲۰ دقیقه از نمایش در فیلم ارسالی وجود داشته باشد.

کار از پیش انتخاب شده در این دوره از جشنواره وجود ندارد

حجازی‌فر با بیان اینکه هیچ کار از پیش انتخاب شده‌ای در این دوره از جشنواره وجود ندارد، تاکید کرد: به دنبال کارهای جدید،ایده‌های نو، نسل جدید و بچه‌های خلاق هستیم و امیدواریم این جشنواره تا حدی در سطح کیفی خوبی برگزار شود که به جای ۱۵ اثر بتوانیم نمایش‌های بیشتری را در جشنواره بپذیریم؛ اما ملاک برای ما کیفیت است و حتی شاید مجبور باشیم، تعداد آثار پذیرفته شده را از تعداد اعلام شده، کمتر کنیم.

وی تاکید کرد: همچنین از همه گروه هایی که فیلم ارسال می‌کنند، می‌خواهیم که عکس عروسک‌های خود را برای ما ارسال کنند، حتی اگر عکس از عروسک یا دکور خود ندارند، طرح نهایی آن را بفرستند چرا که این مسائل در بررسی‌ها و ارزیابی‌ها لحاظ می‌شود.

زمان و نحوه ارسال فیلم آثار به ستاد جشنواره

دبیر نوزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران-مبارک با تاکید بر اینکه می‌دانیم کمک هزینه‌ها نمی‌تواند پاسخگوی همه هزینه‌های اجرای یک نمایش در جشنواره باشد، گفت: درصددیم تا پس از جشنواره هم بتوانیم از از آثار منتخب حمایت کنیم و این حمایت‌ها در اجراهای عمومی هم ادامه خواهد داشت اما در روزهای برگزاری جشنواره برای ما از همه چیز مهم‌تر کیفیت و البته پایبندی به تاریخ‌های اعلام شده است، چرا که زمان کمی در اختیار داریم. بنابراین اعلام می‌کنیم تنها تا تاریخ دوازدهم شهریورماه فرصت دارید تا کارها را به ما تحویل دهید و ما نیز همه تلاش خود را می‌کنیم تا در طول حدود یک هفته آثار ارسال شده را بازبینی کنیم.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره نحوه ارسال آثار گفت: به دلیل کمبود زمان و اینکه از بروز هرگونه خطایی جلوگیری کنیم، تنها روش ارسال آثار از استان‌های مختلف ارسال پستی است که اگر آن را به صورت پیشتاز انجام دهید ظرف دو روز به ما می‌رسد و از تهرانی‌ها هم می‌خواهیم آن را به دبیرخانه جشنواره تحویل دهند. شرکت کنندگان باید آثار خود را در قالب دو نسخه DVD به دست ما برسانند که مشکلی پیش نیاید.

دعوت از داوطلبان برای کمک به جشنواره

دبیر نوزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران-مبارک در بخش دیگری از صحبت‌هایش اعلام کرد: مساله دیگری که وجود دارد این است که در دوبخش به کمک نیاز داریم؛ یکی در بخش داوطلبان کمک به جشنواره و دوم داوطلبان کمک به آثار اجرایی و کمک افراد متقاضی به گروه‌های مختلفی که در جشنواره اثر دارند. بنابراین از شما می‌خواهیم که از طریق صفحه جشنواره در اینستاگرام به آدرس @tehran_puppet_festival جزییات این موضوع را دنبال کنید و از همان طریق اعلام کنید که داوطلب کمک به جشنواره هستید یا داوطلب آماده به همکاری با آثار، تا بتوانیم شما را به گروه‌ها معرفی و از کمک شما استفاده کنیم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار