میزان مصرف کودهای یارانه‌ای در آذربایجان‌ شرقی هیچگاه دچار پُرمصرفی نبوده است

تبریز (پانا) - مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی  استان آذربایجان‌ شرقی از نبود پرمصرفی در میزان مصرف کودهای یارانه‌ای ازته، فسفاته و پتاسه در سال‌های اخیر به استناد آمار و اطلاعات موثق، در استان آذربایجان‌ شرقی خبر داد.

کد مطلب: ۱۲۴۷۷۸۳
لینک کوتاه کپی شد
میزان مصرف کودهای یارانه‌ای در آذربایجان‌ شرقی هیچگاه دچار پُرمصرفی نبوده است

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، جمشید باقریان در گفت و گو با خبرنگاران ضمن بیان این مطلب افزود: میزان مصرف شده این کودها همواره کمتر از میزان توصیه شده توسط مؤسسه تحقیقات خاک‌ وآب بوده و نیاز کشور به انواع کودهای ازته، فسفاته و پتاسه هر سال توسط مؤسسه تحقیقات خاک ‌و آب کشور به وزارت جهاد کشاورزی اعلام و مقادیر کودهای موردنیاز به شرکت خدمات حمایتی کشاورزی اعلام و به استانها ابلاغ می‌شود و در استان آذربایجان شرقی نیز میزان کود مورد نیاز سالانه توسط سازمان جهادکشاورزی به شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان اعلام و این شرکت کود مورد تعهد را تأمین می‌کند.

وی با اشاره به اینکه میزان نیاز کشور به کودهای ازته، فسفاته و پتاسه مطابق ابلاغ مؤسسه تحقیقات خاک ‌و آب کشور به طور متوسط ۴.۵ میلیون تن در سال است، بیان کرد: این در حالی است که مصرف کودهای مذکور طی یک دهه اخیر سالانه هیچگاه به ۳ میلیون تن نرسیده است بر این اساس در سال ۱۴۰۰ تعهد شرکت برای تهیه کودهای یارانه‌ای در استان آذربایجان شرقی مقدار 99 هزار و 500 تن بود که تا تاریخ 20/10/1400 مقدار 76 هزار و 400 تن از این سهمیه تامین شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود 11درصد رشد داشته است.

باقریان افزود: از مقدار تامین شده تا تاریخ فوق الذکر 63 هزار و 700 تن بین کشاورزان و بهره برداران توزیع شده که این مقدار توزیع نسبت به توزیع سال گذشته حدود 8 درصد افزایش نشان می دهد.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان آذربایجان شرقی در ادامه تصریح کرد: با وجود مصرف پایین کودهای فسفاته و پتاسه در کشور در سالهای گذشته، با ۵ برابر شدن قیمت کودهای مذکور از ابتدای سال ۱۳۹۹ به علت تغییر نرخ ارز تخصیصی از رسمی به نیمایی، میزان مصرف این دو نوع کود مجدداً کاهش یافته و با مقادیر توصیه شده توسط مراکز تحقیقاتی فاصله بیشتری پیدا کرده است.

باقریان با اشاره به نقش کودهای شیمیایی در کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی به لزوم توجه به ارتقاء سطح سلامت جامعه اشاره کرد و افزود: هم اکنون کم مصرفی در کودهای فسفاته و پتاسه به یکی از دغدغه‌های مهم کارشناسان و مدیران بخش کشاورزی تبدیل شده است.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان در خصوص مصرف کود اوره بیان کرد: میزان ازت توصیه شده توسط مؤسسه تحقیقات خاک ‌و آب برای کشور سالیانه بین ۲.۵ تا ۲.۷ میلیون تن است و این در حالی‌است که به طور متوسط مصرف کود اوره در کشور طی یک دهه اخیر همواره کمتر از ۲ میلیون تن در سال بوده است و بیشترین میزان مصرف کود اوره در سال ۱۳۹۹ نیز بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن کمتر از مقادیر توصیه شده توسط مؤسسه تحقیقات خاک ‌و آب بوده است. بنابراین در کود اوره نیز ما دچار پرمصرفی نیستیم.

باقریان درخصوص کیفیت کودهای شیمیایی تدارک شده توسط شرکت خدمات حمایتی کشاورزی تصریح کرد: فرایند تأمین، توزیع و مصرف کودهای تدارک شده در چارچوب «سامانه کنترل کیفی» با نظارت کامل صورت گرفته و از بالاترین کیفیت ممکن برخوردار است و چنانچه کودی دارای کیفیت نامناسب باشد به طور سیستماتیک شناسایی و از چرخه توزیع خارج می‌شود.

به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان آذربایجان شرقی، وی نتایج مثبت حاصل از آزمایشات مستمر مؤسسات تحقیقاتی و نظارتی از انبارهای شرکت خدمات حمایتی کشاورزی را مؤید کیفیت بالای کودهای تدارک شده توسط دولت دانست و ضمن اطمینان‌ بخشی به کشاورزان گفت: از کلیه بهره‌برداران درخواست می‌شود ضمن رعایت نکات فنی در مصرف نهاده‌ها مطابق دستورالعملهای فنی ابلاغی، کودهای مورد نیاز خود را صرفاً از شبکه رسمی فروش به ویژه کارگزاران شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مستقر در شهرستانها تهیه کنند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار